beyanlar-2019

Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba ılk defa beyan yapacagım beyanlar nasıl yapılır ? karışık beledıye atıgı mıktarını nasıl belırlerız ?
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyanı yapmaya çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Öncelikle
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
adresine girmeniz gerekiyor. EÇBS üzerinde Atık Yönetimi Uygulamasına girerek "2019 Beyanını Gir/Güncelle" butonu ile beyanınızı yapabilirsiniz.

Atık miktarlarını belirlemek için iki yol vardır:
1- İrsaliyedeki miktarı girmek
2- Beyan yapılacak atık firmasından verileri almak

İlk miktar normal şartlarda yeterlidir ancak beyanın doğru olması için; atığı gönderdiğiniz firmadan veri almak daha uygundur. Sonuçta bu firmalar aylık olarak sizden aldığı miktarları belirtmektedirler.

Ayrıca, beyan ile ilgili tüm sorularınızın cevabı; "Yardım Dokümanları" ve "Sıkça Sorulan Sorular" bölümünde videolu olarak yer almaktadır.

Atık Beyan Sayfası.jpg
 
Üyeler Görebilir
şahsi fikrim tabs sistemine sadece tehlikeli atıkların beyanı yapılmalı ,tehlikesiz atıklar için sıfır atık ve ambalaj beyan sistemi kullanılmalıdır. sıfır atık yön.de zaten ocak ve temmuz ayları olmak üzere yılda 2 sefer veri yükleme zorunluluğu var.çevre mevzuatının hiçbir yerinde tabs sistemıne tehlikeli ve tehlikesiz atıklar birlikte yapılır veya yapılmalı diye bişeylede karşılaşmadım.
 
Üyeler Görebilir
Şöyle de bir durum var mesela ,

Alüminyum ekstrüzyon yapan firmam var yıllık 1000 -1100 ton hurdası çıkıyor. Bunu sıfır atıktan belirtmem biraz mantıksız olur. Bu nedenle tehlikesiz atıklarında TABS ta beyan edilmesi gerektiğini düşünüyorum ki o şekilde de yapıyorum :)
 
Üyeler Görebilir
@mudoly Çünkü TABS sistemi çıktığında Tehlikesiz Atık Beyanı diye farklı bir konu vardı. Hatırladığım kadarıyla 2015 yılı itibariyle dilekçe ile sunulan bu beyan kaldırılarak TABS sistemine dahil edildi. Bu nedenle birlikte beyan ediyorsunuz. Bilginizden emin iseniz, bu seneki beyanda tehlikesiz atıklarınızı beyan etmeyin isterseniz :)
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Eğer atığınızın Atık Yönetimi Yönetmeliği ekinde ilgili atık kodunu bulduktan sonra karşısında "A" harfi var ise Tehlikeli, eğer "M" harfi var ise analiz yaptırmanız gerekmektedir.

Olduki hiç bir harf yok ise Tehlikesiz atıktır.
 
Üyeler Görebilir
Atık yönetimi yönetmeliği, çevre izin ve lisans yönetmeliği, çed yönetmeliği, ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliği, atık yağların yönetimi yönetmeliği ve bazı tehlikesiz atıkların geri kazanım tebliği... Bunlar bizim yol gösterici ve çalışmalarımızı kolaylaştıran dokümanlardır. Bütün sorularınızın cevabı burada yazıyor. Bunları okumak 2 saatinizi almaz bile. Araştırın ve sorgulayın. Bu yönetmelik ve tebliğler bizim pusulamızdır.
 
Üst