• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

beyanlar-2019

Mert_keskin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Kasım 2019
Şehir
İstanbul
Firma
yok
arkadaşlar merhaba ılk defa beyan yapacagım beyanlar nasıl yapılır ? karışık beledıye atıgı mıktarını nasıl belırlerız ?
 
Arkadaşlar Merhaba,

@Hasan ARIKAN arkadaşımızın Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden almış olduğu "Atık Yağ Beyan Formu" ile ilgili yazı ekte yer almaktadır. Yazının içeriğinde atık yağ beyan formunun sunulmasına gerek olmadığı yazmaktadır. Bilgilerinize.
 

Ekli dosyalar

  • Atık Yağ Beyan Formu Hk..pdf
    444.6 KB · Görüntüleme: 131
Olgaç Sürmelihindi@Olgaç Sürmelihindi Bey, @Cem Yılmaz Bey, Toplama ayırma tesisimiz içerisinde kullanılan araçların bakım ve onarımları yetkili servislerde yapılıyor. Makinelerin bakımları sırasında atık yağ oluşumu yoktur. Boşalan yağ bidonları olursa tehlikeli atıkların gönderimi sırasında 15 01 10 kontamine atık kodu ile lisanslı firmalara veriyoruz. Boş beyan da olsa İl Çevreye dilekçe ile bildirmem gerekir mi? Herhangi yönetmelikte geçiyor mu acaba. Ona göre Şubat ayı içerisinde jenaratör bildirim dilekçesi ile yağ beyan formunuda vereyim.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Merhaba,

Firmalardan yıl boyunca alınan ambalaj miktarları,yurt dışına satılan miktarları(veya yurt içi miktarı) ile yıl sonu stokta kalan ambalaj miktarlarını öğrendiğiniz zaman beyan otomatikmen karşınıza çıkacaktır.
 
teşşekür ederim birsey daha sorcam sizlere arkdaslar aynı vergı numarasında olunca ayrıca tesıs sube eklemeye gerek yok dıye bılıyorum
 
Sisteme EÇBS - Hesap kısmından girip; aynı vergi numarasına sahip tüm tesisleri "manuel" olarak ekleyeceksiniz. Beyan yapmadan önce size bu soruyu soruyor.
 
@yeniçevreci ambalaj atıklarının kontrol yönetmeliği madde 11 "e) Miktara bakılmaksızın bir önceki yıl piyasaya sürdüğü, ithal ettiği, ihraç ettiği ürünlerin ambalajları için ambalaj bilgi sistemi üzerinden her yıl Mart ayı sonuna kadar bildirimini yapmakla, " burada yazmaktadır.
 
@yeniçevreci Atık Ambalaj Beyanı 31 Mart 2020 tarihine kadar yapılacak, 30 Haziran 2020 tarihine kadar da belgelendirme yükümlülüğünü yerine getireceksiniz :)
Yönetmelik:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Ambalaj Üreticisi, Tedarikçi ve Piyasaya Süren başlıkları altında ayrı ayrı da olsa 31 Mart tarihi belirtilmiştir.
 
@Hüseyin Can Ceylan ambalaj bilgi sistemi için --> 2020 yılı ocak ayı itibari ile gene aylık mı gireceğiz yoksa eskisi gibi tüm 2020 yılını, 2021 yılı 31 Mart tarihine kadar mı gireceğiz.
GEKAP için --> hazine ve maliye bakanlığından alınacak şifre vs. ile ve sanırım muhasebe departmanı girecektir, 2020 yılı ocak ayı için 2020 yılı şubat ayı sonuna kadar, değil mi
yani öğrenmek istediğim 2020 yılı gekap' ın devreye girmesi ile çevre mühendisi/görevlisi olarak biz neyi ne zaman gireceğiz, süreci nasıl yöneteceğiz @Cem Yılmaz @Oğuzhan Keskin @yeni_çevreci_mrt
 
2019 yılındaki piyasaya sürmüş olduğunuz ambalaj miktarlarını 2020 ocak-mart ayına kadar sisteme gireceksiniz ambalaj bilgi sistemi için.
2020 ocak ayı itibaren de gekap sistemine 2020 ocak ayı satışlarınızda kullandığınız miktarları gireceksiniz.

bence sizin kafa karışmış bayağı :D
 
@Oğuzhan Keskin tamam bu 2019 beyanı için geçerli, ambalaj bilgi sistemine 2020 yılının ambalajlarını aylık olarak girmiemiz gerekiyor mu, o konuyu kafamda oturtamadım, yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden ilgi ve yardımınız için teşekür ederim
 
@Hüseyin Can Ceylan evet geçis sürecini atlatamadım ? 2020 yılı için ambalaj bilgi sistemi nasıl yapılacak peki, kafamı çorba yapan bu nokta oldu benim. tam olarak kafamda çözümleyemedim
2019 yılı ambalajları için sıkıntı yok aynen devam ediyoruz, o konu da netim :D
 
Üst