• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bir çevre mühendisinin okuyabileceği iki yıllık bölümler

Eda Taşpınar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Ocak 2014
Firma
Cevre Danışmanlık
Arkadaşlar merhaba ben iki yıllık bi bölüm okumayı düşünüyorum tavsiyeleriniz nelerdir? Sadece mesleğime yakın değil gelecekli olabilecek bölümler hakkında da bilgiye açığım :)
 
Bilgim yok ama saglik okumayi isterdim iş alanı genis :)
 
bende o şekilde düşündüm ama iki yıllık sağlık mezunu olarak çalışmak istemem açıkçası fizyoterapi 4 yıllığa tamamlanıyor mu acaba
 
mühendislik bitirmiş biri neden iki yıllık okumak ister aklım kesmiyor.

Çevre müh olarak da devlette pek ala çalışabilirsiniz, il çevrelerde çevre mühendisi sıkıntısı çekiliyor
 
mezun olduğumda devlete girmeyi çok istemiştim. iki elemeyi geçtiğim bakanlık uzm yard sınavında en son sözlü mülakatta elendim. lafın kısası, nasip değilmiş olmadı.

Ben de mecburen özel sektöre yöneldim. İşim dolayısıyla devlet kurumları ile sürekli irtibatım oldu.

Bunu daha önceden de yazmıştım ancak bence bu devlette çalışılmaz. Ne verilen maaşla, ne sana sağladığı imkanlarla... En son bakanlık personeline yapılanlar da ortada. Daire başkanları sıradan mühendislere, genel müdür müşavirliğe düşürüldü. Ne günahı var bu adamların?

O yüzden benim görüşüm özel sektörün çevre mühendisleri için daha iyi olduğu. En azından çalışanla çalışmayan, hak edenle etmeyen daha net şekilde ayrılır daha adil olur herşey.
 
tatilin hafta sonun hiç bişeyin yok bi erkek için belki ama bayan için kesinlikle devlet şuan ki piyasada 1000 1500 arası maaşlar devlette 3500 belki özelde daha fazlasını alabilirsin ama hiç bir garantin yok
 
> tatilin hafta sonun hiç bişeyin yok

çok yanlış bir genelleme

> piyasada 1000 1500 arası maaşlar

başlangıç için normal, yükselmesi performansına bağlı.

> devlette 3500

sanmıyorum. en azından giriş maaşı değildir, tecrübe gerektirir

> belki özelde daha fazlasını alabilirsin ama hiç bir garantin yok

"hiçbir garantin yok" bu argüman da yanlış. diyelim şirketinde işler iyi gitmedi ve çıkarıldın. iyi bir mühendis isen hemen iş bulursun bu kaygıları taşımazsın. çünkü başka bir şirkete geçebilirsin.

sen yılllarca bir şubede çalış didin. geceni gündüzüne kat, fedakarlıklarla çalış. yükselmeyi bekle.

imamın tekini ya da bilmemkimin yeğenini başına müdür/şef diye getirsinler. sen avcunu yala.

al sana devlet kurumu.
 
ben sadece hakka girmeyeceğim ölçüde çalışırım ki, devlette ondan sonra kim ne hali varsa görsün napıyım o gerçeği kabulleniyorum zaten devlette 3500 evet belediyeler daha fazla hatta
 
bu zamanda sırtını devlete dayıyacaksın.. özelde çalışmak o kadar da kolay değil. iş aradım bulamadım.. sadece diploma yeterli değilmiş.. tek sorun tecrübe olsa keşke.. isg yok çevre görevlisi belgesi yok ( o sırada yoktu) ingilizce yok askerlik yapılacak.. ayrıca maaş düşükle başlıyorsun.. otur kpss çalış 120 soruda 100 doğru yap kolaysa..
 
> bu zamanda sırtını devlete dayıyacaksın..

ben de bu yaklaşımı anlamıyorum. bu söylemi de genç bir mühendise yakıştıramıyorum.

> iş aradım bulamadım..

bulursun yılma. beni de ilk işyerim 3 aylık deneme diyerek işe almıştı. o üç ayı nasıl geçirdim bir ben bilirim. kolay hayat yoktur maddi /manevi zorluklarına katlanırsan eninde sonunda mükafatını alırsın!

devlette bunun garantisi yok işte.
 
Gerçeklerle yüzleşmeden bu ülkede Mühendis olamazsın.İşini iyi bildiğin zaman ve insanlarla ilişkilerin kuvvetli olduğunda istediğin parayı kazanabilirsin.Devlet veya Özel sektörün kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır.Benim şahsi düşüncem 3-5 yıl özel sektörde(iyi bir firmada gerekirse düşük maaşa) çalışıp Devlete geçmek veya Özel sektörde daha iyi bir konumda devam etmektir.Ayrıca patronu Çevre Mühendisi olan yerlerde çalışmak çok farkediyor.
 
Tecrübe edinmek icin ucretsiz bile calisilir yeterki işe alsinlar.. işe almalari icin aranan nitelikler beni yıldırdı o yüzden kpss yöneldim en azindan bu yil icin iş aramayi bıraktım
 
İnşaat teknikerliğini tavsiye ederim çünkü çevre mühendisliğinde de kullanacağınız bir çok şeyi öğrenmiş olursunuz.
 
Üst