• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

beyanlar-2019

Mert_keskin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Kasım 2019
Şehir
İstanbul
Firma
yok
arkadaşlar merhaba ılk defa beyan yapacagım beyanlar nasıl yapılır ? karışık beledıye atıgı mıktarını nasıl belırlerız ?
 
Arkadaşlar Merhaba,

@Hasan ARIKAN arkadaşımızın Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden almış olduğu "Atık Yağ Beyan Formu" ile ilgili yazı ekte yer almaktadır. Yazının içeriğinde atık yağ beyan formunun sunulmasına gerek olmadığı yazmaktadır. Bilgilerinize.
 

Ekli dosyalar

  • Atık Yağ Beyan Formu Hk..pdf
    444.6 KB · Görüntüleme: 131
Olgaç Sürmelihindi@Olgaç Sürmelihindi Bey, @Cem Yılmaz Bey, Toplama ayırma tesisimiz içerisinde kullanılan araçların bakım ve onarımları yetkili servislerde yapılıyor. Makinelerin bakımları sırasında atık yağ oluşumu yoktur. Boşalan yağ bidonları olursa tehlikeli atıkların gönderimi sırasında 15 01 10 kontamine atık kodu ile lisanslı firmalara veriyoruz. Boş beyan da olsa İl Çevreye dilekçe ile bildirmem gerekir mi? Herhangi yönetmelikte geçiyor mu acaba. Ona göre Şubat ayı içerisinde jenaratör bildirim dilekçesi ile yağ beyan formunuda vereyim.
 
Önceki cevapları görüntüle…
merhaba beyanlarla alakalı bişi danışmam gerekiyor
Bizim genel müdürlük ve bölge müdürlüklerimizden atık çıkışı yapılıyor ofis atığı şeklinde fakat kargo çıkışı yok haliyle.
atık beyan sisteminde nace kodu - kapasite - birim kısmına kapasite kısmına ne yazmam gerekiyor ? 0 yazınca kabul etmiyor
 
Tabi ki hayır. TKN kodu olmadan tehlikeli atık ne siz atık gönderebilirsiniz, ne de atık firması onu alabilir. Konu tespit edilirse de sağlam bir ceza yer iki taraf da. Gayrı resmi yolla göndermiş kabul ediliyorsunuz.
 
Çevre ve Şehircilik il müdürlüğüne yazı ile başvurarak açtırılmasını talep edebilirsin, ama öncesinde il çevreyi arayıp bilgi alman daha iyi olur. Koronovirüs sebebiyle belki başvuru olmadan da açabilirler.
 
Arkadaşlar merhaba 2020 de faaliyete başlayan bir tesis 2019 yılına ait atık beyanını boş olarak yapmalı mıdır?
 
2020 de faaliyete başlayan bir firmanın 2019 yılında atığı oluşmaz bu nedenle beyana gerek yok.
Kuruluş tarihi vs 2019 yılı içerisinde ise yapabilirsiniz boş beyan ama yapmazsanızda neden yapmadınız diye bir sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum.
 
Simge hanım, arkadaşların da bahsettiği gibi bu dönem için telefonla yardımcı oluyorlar, ben arayıp bir firmamın beyanını açtırıp düzelttim. Ulaşabilirseniz açacaklardır. Ulaşmak bir sorun tabi...
 
Üst