• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendislerinin izlemesi gereken post-apokaliptik filmler.

S

Silinmiş üye 2234

Çevre ve dünyanın geleceğiyle ilgili bazı konularda epey hassas olduğunuzu az çok biliyorum. Belki de hiç hassas değilsiniz elbet farklı olanlar da olabilir ama hemen hemen hepimiz film izlemeyi severiz. Hani bizim için film izlemek, hayatımızda kültür gibi bir şey haline gelmiştir lâkin herkesin bir film tarzı vardır. Mesela kimisi aşk, kimisi bilim kurgu, kimisi savaş, kimisi polisiye, kimisi hapishane, kimisi macera, kimisi de post-apokaliptik filmler sever. Tamam türleri böyle ayırdık ama post-apokaliptik filmler, çevre mühendislerinin izlediği filmlerde öncelikli olarak yer almalı diye düşünüyorum.

Kim bilir bu konuda belki de yanılıyorumdur. Hani çevre mühendislerinin en sevdiği filmler, post-apokaliptik filmlerdir. Peki, hadi hep birlikte önerilerimizi ve paylaşımlarımızı bu başlık altında yapalım. Bu arada bilmeyenler için söylüyorum post-apokaliptik, kıyamet sonrası kurgu demektir. Listeyi 1-2-3 diye sıralamıyorum karmaşık sıralıyorum ve son zamanlarda ne kadar dikkat ettiniz bilmiyorum ama post-apokaliptik filmlerin sayısı epey artmaya başladı? İsterseniz bu konuda tartışabiliriz. Gerçekten bu filmler neden artış gösteriyor? Bize bir mesaj mı veriyorlar? Sonunuz böyle olacak akıllı olun falan mı demek istiyorlar? Neyse konuya geçelim.

The Divide (Mahşer Günü)
Bu film son zamanlarda izlediğim güzel filmlerden birisidir. Filmin konusunu çok fazla spoiler vermeden kısaca ekleyeyim. Ülkeye nükleer atom bombası saldırısı yapılıyor ve bütün insanlık, ülke ve şehirler kısaca her şey yok oluyor. İşte o saldırı esnasında bir grup insan bir binanın bodrum katına inip oraya sığınıyorlar ve orada günlerce ve haftalarca yaşam mücadelesi sürdürüyorlar. Tabii bu süreçte sizi şaşırtacak şeyler de göreceksiniz. Bu arada film için +18 ekliyorum bazı sahnelerinden dolayı ama her çevre mühendisi bunu izlemeli diye düşünüyorum.

28 Gün Sonra (28 Days Later)
Bu film aslında bütün virüslü zombili filmlerin başında gelir. Daha doğrusu 28 Gün Sonra isimli filmden sonra bu tür filmler artmıştır. Yanlış bir virüs salgını yüzünden çevreye ve dünyaya nasıl felaketler geleceği, insanlığın ne hale geleceği böyle filmlerle çok güzel anlatılır. Hatta dizileri bile var artık bilirsiniz. İşte bu filmde de bunu izleyeceksiniz. Aslında Resident Evil her ne kadar birinci sırada olsa da ben 28 Gün Sonra filmini de en az onun kadar başarılı buluyorum.

Yarından Sonra (The Day After Tomorrow)
Bu filmde dünyanın küresel ısınma sonucu ne hallere geleceğini, insanların nasıl hayatta kalmaya çalıştığını, tüketim kaynaklarının bu olaydan sonra ne kadar değerli olduğunu göreceksiniz. Baş rolde kim var dersiniz? Tabii ki General Kış! yani acımasız soğuk havalar, karakış. Hepimizin bildiğin üzere soğuğa yiğitlik olmaz. Bir ülke düşünün ki, ağzına kadar metrelerce kar dolsun ve sıcaklık -50'lere falan düşsün. Sonrasını siz düşünün artık.

Kıyamet Gecesi (Vanishing On 7th Street)
Bir gün aniden bütün elektriklerin kesilmesi, bütün insanların elbiselerini bırakarak şehri terk etmesi ve hayatta sadece birkaç kişinin kalması ve yaşam mücadelesi. Alaca karanlığın içinde kalan insanlar, bir anda buhar olmışçasına arkalarında giysi ve takılarını bırakarak yok olup giderler. Şehirde hayatta kalan az önce vurguladığım son birkaç kişi, ellerinde geriye kalan son fenerlerle geceleri gölgelerden uzak durarak bir çıkış yolu aramaya başlar. Işığa doğru bilinçsizce hareket eden böcekler ve sinekleri iyi bilirsiniz. Bu konuda ne düşünürsünüz? Bir gün ya aynısını yaşarsak? Barda 12 yaşlarında James adında bir çocuk, barda mazotla çalışan bir jeneratör sayesinde karanlıkta kalmaktan kurtulur ve olaylar başlar.

Dünya Savaşı Z (World War Z)
İki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babası bir gün yolda giderken arabaları trafikte aniden sıkışır ve yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Bu esnada tehlike hızla yaklaşmaktadır ve sonra olaylar başlar. Bu zaman zarfında ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için dünyayı dolaşacak ve bunu yaparken hayli kısıtlı olan zamana karşı yarışacaktır. Brad Pitt'in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film, insanlar ve zombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı odağına alıyor. Ayrıca bu film, Max Brooks'un aynı adlı kitabından uyarlanmıştır.

The Road 2009 (Yol 2009)
Gelecekteki kıyamet günlerini anlatan bir kitabın uyarlaması olan filmdir. Kıyamet sonrası bir atmosferde Amerika, adeta bir yangın yeri haline gelmiştir ve olaylar başlamıştır. Çok da uzak olmayan bir dünya geleceğinde büyük depremlerle başlayan felaketler dünyanın iklimini değiştirmiş, güneş kalın gri bulutların ardında kaybolmuş, buna bağlı olarak bitki ve bitkileri yiyerek beslenen hayvanların da artık sonu gelmiştir. İnsanlığın tükenişi de yavaş ve ızdıraplı bir can çekişme şeklinde olmakta olup, sona kalanların dünyasında yamyamlıkla şiddetlenen korkunç bir terör hüküm sürmektedir. Bir baba ve oğlu, "iyi insanlar"ın olduğu güney sahillerine doğru yol almıştır.

Evet bu kadar ekledim. Daha çok var ama kendimce iyi bulduklarımı sizlerle paylaştım. Yine, sizler de önerilerinizi bu konu altında yapabilirsiniz ama unutmayın, film türü apokaliptik olacak. Şimdiden herkese iyi seyirler diliyorum. Listede paylaştığım filmleri izleyebilirsiniz.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Silo adlı yeni bir dizi başladı tavsiyemdir.​

 
Üst