• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Deneyim deneyim deneyim!

Mehmet TAŞCI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ocak 2011
Merhabalar...
2 hafta önce mezun olarak çiçeği burnunda bir Çevre Mühendisi oldum. Bu aralar şöyle bi' Çevre Mühendisi ilanlarına bakayım dedim ama beni düşündüren o kelimeyle karşılaşıyorum her seferinde: "DENEYİMLİ!" Ya bütün iş verenler her ilanında her şeyin deneyimlisini isterse yeni mezunlar ne yapacak, çok merak ediyorum. Sonuçta bizim de bir yerden başlayıp deneyim kazanmamız lazım. Okulu bitirmek dert derken, iş sektörüne atılmanın daha büyük bir dert olduğunu görüyorum. İnşallah mesleğimiz hak ettiği yere gelir ümidiyle herkese hayırlı günler diliyorum.
 


2 hafta sonra mezun olacak bir çevre mühendisi olarak sana katılıyorum ama yapacak birşeyimiz yok az paraya kanaat edip deneyim kazanana kadar çok çalışcaz bu arada tekirdağ-Çorlu ya bak derim burda iş çok...
 


Mehmet kardeşim merak eme işverenler için daha çok bahane var. bir bakıma iyi bir iş bulabilmek içn şanslı olmak lazım. Ve sana şunu söyliim iş başvurularına çağırılıp gittiğin zaman biz erkekler için en büyük sorunla karşılacaksın ...ASKERLİK...
O tecrübeli arayanlar bazen toleranslı davranabiliyorlar ama askerlik konusu inan bana tecrübeden daha çok canını sıkacak. Yaşadım gördüm. Bende mezun olalı 3 ay oldu. Çok güzel iş teklifleri aldım kabul de edilecektim ama askerlik olmadığı için hiç biri olumlu olmadı... Ben şanssızdım. Umarım sen ve daha yeni mezun olacak arkadaşlarım şanslı olur...
 


Zaten ilanlara öylesine bakıyorum. Bulsam da giremem. Aralık'ta askere gidiyorum. Ondan sonra ciddi manada araştıracağım zaten ilanları. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur. Smaths, haklısın o taraflarda iyi iş var. Arkadaşım 27 Mayıs'ta mezun oldu, bu ayın 13'ünde işe girecek Çerkezköy'de.
 


Arkadaşlar askerlik sorunsa bütün erkekler için sorun sadece yeni mezun olan erkek arkadaşlar için değil. Ayrıca emin olun ki hiç kimse mezun olduğu gibi dolgun bir maaşa hatta orta halli bir maaşa iyi bir iş bulamadı. Herkes ilk etapta düşük ücretlerle bir süre tecrübe edindi piyasayı tanıdı ve sonrasında daha iyi işlere geçti. Tecrübeye gelince o ilanlar kalıp halinde verilmekte. Tecrübenin yanında yabancı dil bile yazıyorlar fakat bi ilan formatı var herkes o formata göre ilan veriyor diye düşünüyorum artık. Yani tecrübesiz biraz düşük ücrete çalıştıracak çok firma var emin olun. Yapmanız gereken sadece ilk etapta ücreti ikinci planda tutup bi şekilde çalışmaya başlamak. Emin olun sonrasında gerisi gelecektir. Yani tabiri caizse hepimiz bu yollardan geçtik.
 


erkekler için askerlik sorun oluyor evet ama bende şubatta yeni mezun oldum 3 hafta sonra işe başladım sonra başka yerden teklif aldım oraya geçtim.Ben Bursa'da çalışıorum.Burda iş imkanları oldukça iyi Gebze'de de iyiymiş sanırım baya.Kariyer.netten birsürü cvlerinizi kendilerini bulup arayan firmalar oluyor.Yeni mezun alıp yetiştirmek isteyen firmalar var diğerlerinden daha da az para teklif etmiyorlar emin olun ki.Ama size sölylüyeceğim teklif edilen düşük maaşları asgari ücretleri kabul etmeyin.1000in altına başlamayın.Daha azı genelde teklif edilmez zaten en azından benim gittiğim iş görüşmelerinde gördüğüm buydu..
 


Düşük ücret derken asgari ücreti tabiki kastetmedim. Zaten yeni mezun arkadaşlar bile şuan 1000 lira civarında işe başlayabiliyor. düşük ücretten kastım 1000 lira civarıydı. Bu ücrete bir süre katlanmaları gerekmekte.
 
Üst