• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Desarj izni

N. Nazlı Ergun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Mart 2011
Firma
Bor Belediyesi
Tesisimizde küçük bir çöktürme havuzu var. Devir daim olarak kullanılıyoruz suyu. Fakat uygunluk yazısı için geldiklerinde çöktürme havuzumuza proje onayı istediler. Bunun dışında çıkan atıksularımız için osbye bağlı olduğumuzdan, oradan kanal bağlantı belgesi ve kalite kontrol izin belgesini aldık zaten. Şimdi ben sırf o çöktürme havuzu için sistemde atıksu dasarj iznini de seçmek zorunda mı kalacağım,O suyu desarj etmediğimiz halde? Nasıl bir yol izlemem gerekir, kafam çok karıştı , yardımcı olabilecek var mı?
 
Oradaki suyun alıcı ortama deşarj edilmediğini, kullanım amacını vs anlattığın hâlde mi istediler ?
 
Evet anlattım nasıl işlediğini, o susuz üretim veriminin azalacağını ,onun dışındaki atıksularımız için kanal bağlantı izin belgemizin zaten olduğunu. Ama gene de istendi.
 
@N. Nazlı Ergun

çökeltme havuzu ile ilgili skky de bir bölüm bulabildiniz mi? sonuçta istemelerinin sebebi yeri geldiğinde bu suyu desaj edeceğinizi düşünüyorlar.. gerçi istekleri de yarım; analiz istemeleri gerekirdi.

analiz sonucuna göre desarj iznine tabiliğiniz degerlendirmek zorundalar.. bence skky yi inceleyin.. analiz için gerekli parametreleri belirleyip onların numune almasını saglayın. ve analiz yaptırın. cıkan sonuca göre zaten proseste ani desarj olması durumunda çıkacak kirlilik düzeyi belirleneceğinden desarj izni durumunuz belirlenecektir.
 
@N. Nazlı Ergun
benim anlamadığım uygunluk için neden müracaat ettinizki zaten osb içersinde bi firmasınız madem, emisyon yönünden incelenmenize ok, ama sizin atıksu yönünden il çevreye başvurmamanız gerekiyo(du), sistemede elinizde dkkr ve kanal bağlantı belgesi veya yazısını yüklerdiniz, hiç bi sıkıntıda yaşamazdınız.
 
Tesisin herhangi bir alıcı ortama deşarjı söz konusuysa, Atıksu Deşarj İzin Belgesi alınır, kanalizasyon sistemine bağlantı varsa Kanal Bağlantı İzin Belgesi alınır. Anlattıklarınıza bakılırsa alıcı ortam herhangi bir deşarj söz konusu dğl ve İl Müdürlüğüyle alakalı bi durum yok.. OSB Bölge Müdürlüğü'nden Kanal Bağlantı İzin Belgenizi alacaksınız ve bir üstyazı ekinde İl Müdürlüğü'nden Atıksu Muafiyeti talep edeceksiniz... Sisteme de almış olduğunuz bu atıksu muafiyet yazısı yüklenecek..
 
Uygunluk yazımızı zaten emisyon için istemiştik ama geldikleride tesisde ki tüm durumla ilgilendiler. Çöktürme havuzumuzun 2004 den önce olduğunu ispatlayan proje çizimini ve firmayla anlaşmamaızı akım şemasının altına koymamızın yeterli olacağını söylediler. desarj iznine başvurmadım çünkü üretimden çıkan atıksu yok devir daim. Kanal Bağlantı İzin Belgemizi yükleyip başvurdum. İl müdürlüğünden herhangi bir muafiyet yazısı almadan direk aldığım belgeyi yüklerdim bir sorun çıkar mı bilmem? Şu an sonucu bekliyorum.Bilgiler için teşekkürler..
 
Arkadaşlar,
Atık su konulu deşarj izni için GFB başvurusu yaptım. eksiklik olarak üretimde kullanılan suyun nereden temin edildiği belirtilmemiş ..vb... eksiklik bildirildi.. Üretimde kullanılan suyu kuyudan elde etmekteyiz ,fakat kuyu iznimiz mevcut değil.
Tesisin bulunduğu yer için kuyu açma izni vermiyorlar..belediyenin de şehir şebekesi yok.. Tesis 15 yıldır üretim yapılıyor... yardımcı olabilecek var mı?
 
ATIKSU ARITMA/DERİN DENİZ DEŞARJI TESİSİ PROJE ONAYI GENELGESİ (2012/9)
V. PROJE ONAYI İSTENMEYECEK DURUMLAR
-Atıksuyunu arıttıktan sonra hiçbir şekilde atıksu deşarjı yapmayacak işletmelerin arıtılan atıksuyun tesiste kullanılabilirliğine ait üniversitelerin çevre mühendisliği bölümüne hazırlatacakları teknik raporu uygun görülenler,

-Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği sektör tablolarında verilen deşarj standartlarını arıtma yapmadan sağlayabilen veya sadece ızgara, nötralizasyon, fiziksel yağ tutucu ile deşarj standartlarını sağlayanlar,
Bu Genelge hükümlerinden muaf tutulacaktır.
Mevcut tesisler ile onayı yapılan projelerde yapılacak olan değişikliklerin onaya tabii olup olmadığına hususunda ilgili onay merciinin görüşü alınacaktır.
 
@Celal Mahmut Kurt
Celal Bey,
Kuyu izni verilmeyen tesislerde genelde acil durumlarda kullanılmak üzere izin veriyorlar. Sizinki kapalı havza içinde olduğundan dolayı izin vermiyorlardır. Durumu şebekeyi çekebilecek birime fax çekiniz, ve bu konuyu DSİ ile paylaşmaları gerektiğini dilekçede belirtiniz. Dilekçenizin içerisinde mutlaka tesisin Ada, Parsel, Pafta nolarını yazınız.
 
Merhaba cansu hanım ;
Tesis kapalı havza içinde olduğundan dolayı izin vermiyorlar..
Bütün atık su deşarj konulu izinlerde kuyu izni eklemek zorundamıyız?
 
Ben kuyu iznini yüklemedim ama kuyu izni içinde yer alan bilgileri yazmıştım. Suyun nereden temin edildiği ne kadar temin edildiği, kullanım amaçlı olan su nereden, proses için gerekli olan su nereden temin ediliyor şeklinde bilgileri belirtmeniz gerekiyor. Tam detaylı olarak bu şekilde anlatmasanız da izin aşamasında mutlaka sizden bu bilgileri isteyecekler. Bence biran önce kuyu işini halletmelisiniz. GFB aldıktan sonra bu işe girişirseniz kısıtlı zamanda halletmek zorlayabilir.
 
çözüm öneriniz varmı
Atıksuyu borularla taşıyıp belediyenin kanalizasyonuna bağlayıp atıksu baglantı belgesi alıp izinden muaf olabilirmiyiz.
 
izinden muaf olsa da denetime tabi olacağı için kuyu işini halletmeniz gerekiyor. Bu işi yapan jeofizik mühendisleri var. Emin olun kanalizasyona bağlatsanız da kuyu işinden kaçamayacaksınız. Peki yer olarak nerede belirttiğiniz tesis. Çünkü benim de aynı sorunu yaşayan bir tesisim var.
 
Üst