• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

digesterler..

ilkayapaydn

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eylül 2011
arkadaşlar digesterler hakkında bilgi verebilecek olan varmı gazın çıkmasının bağlı olduğu etkenler..en uygun ortam değerleri.. ph düşürülmesi ph yükseltilmesi gibi konulaarda bilgi lazım..teşekkür..
 
Slm İlkay digesterlerde öncelikle pH aralığı 7-8 civarında olmalı ayrıca uygun MO kültürünün oluşması için en az 30-40 gün arasında süre gereklidir. Ancak yakınlarda faal digester varsa ordan aşılama yapabilirsin. ph düşüklüğünde nötralizasyon için kireç kullanbilirsin. Takip etmen gereken parametreler TKM, Top UA, Bikarbonat ve UKM bunlar uygunsa sorun yok.
 
teşekkür ederim bilgiler için peki bu parametrelerin belirli sınırları varmı ulaşabileceğim tabi bu tesisten tesise değişeceğide bir gerçek..
 
Üst