Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
@merved2501
bence her bir tesis için ayrı yrı şube açılışlarını yapman daha doğru olacaktır. Şube açılabilmesi için önce ortaklar kurulu kararının olması gerekiyor. Daha sonra ilgili ilin sicil memurluğuna başvurarak kolaylıkla gazete çıkarttırabilirsin.
ticaret sicil gazetesi ile ilgili istenilen özellikler yüklediğim dosyada mevcut.
Şayet tesisin tüm işlemleri genel merkezden takip edilip sadece genel merkeze ait ticari sicil gazetesi varsa şube sicil kayıt sureti temin etmek zorundadır ve sisteme bu belgeyi yükleyebilrisnz.( bakanlığın il müd. ile yapılan yazzışmasında bu şekilde belirtilmiş)
yazlık siteler bildiğim kadarıyla ÇED kapsamı dışında kalmaktadır. siteler için çevre izni alırken çed muafiyet yazısını nasıl bir başvuru dilekçesiyle alırız? bu konuda uygulama yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. mevcut dilekçe örnekleri hep sanayi ve işletme tiplerine göre hazırlanmış sitelerde durum biraz farklı olmakta.
Şikayetimiz sıkıntımız sizden yana değil. dediğiniz gibi; sorun biz kaynaklı da olabilir.yardımlarınız konusunda da geri dönüş yapıyorsunuz sağolun var olun.belediylere biraz istisna yaparak sistemde tek kullanıcıdan işlem yapabilsek diye bir öneri sunmaya çalıştım.
@Erdem AKGÜL
Belediyelerde genel olarak söyleyebilirim her gelen çevre görevlisi yeni kayıt yapmış görülüyor, bu sebepten dolayı mükerrer ve hatalı kayıtlar belediyelerin sisteminde daha fazla, çözüm olarak bizimle telefondan irtibata geçin yada buyrun bakanlığa gelin kayıtlarınızı düzenleyelim. Öncelikle yapılması gereken Çevre Bilgi Sistemi Kayıtlarının düzenlenmesi, daha sonra Çevre Yönetim Birimi kuruluş aşamalarının düzgün yapılması ve çevre görevlisi atamasının yapılması, bu işlemleri baştan doğru olarak yaparsak bundan sonra ne yeni görev yapacak çevre görevlisi ne de kurum yetkilileri hiçbir sorun yaşamaz
Çevre İzinleri Portalındaki GFB Başvuru Formumuzda tesisimize ait ya da çevre görevlisine ait e-posta adresi Çevre Bilgi Sistemindeki tesis/firma bilgilerindeki e-posta adresinden farklı bir adres olarak gözüküyor. GFB Başvuru formu bildiğim kadarı ile firma / tesis bilgilerini doğrudan Çevre Bilgi Sisteminden alıyor. Dolayısıyla Çevre Bilgi Sisteminde Firma / Tesis bilgilerini ve de e-posta adresini güncellediğim halde bir türlü GFB başvuru formundaki e - posta adresini değiştiremiyorum.
Bir de Sedat Bey, tesise ait firma yer, koordinat bilgilerini haritada yükleyemiyorum.
Bir belediye için Çevre Yönetim Birimi başvurusu yapmak isteniyor. ancak Çevre Görevlileri eklenmesinin ardından ÇYB Tesisleri altında herhabgi bir tesis bulunmuyor. Belediyenin vergi numarası ile online.cevre.gov.tr den giriş yaptığımızda 4-5 tesis gözüküyor. Burada gözüken tesisleri ÇYB sayfasına nasıl aktarabiliriz?
@S.Gönenç
Bu ÇYB iptal yani kullanılamaz, Çevre Bilgi Sisteminde Aydın Belediyesi kaydı bulunması şartı ile e-izin portalında yeni bir ÇYB kullanıcı tanımı yapılmalı İşletme Tipi>>>Firma ve yalnızca Vergi nosu ile sorgulama yaparak Aydın Belediyesine ait doğru kayıt bulunarak ÇYB işlemleri başlatılmalıdır.
Sedat Bey,
İstanbul merkezli fakat başka şehirlerde tesisleri olan firmamın x şehrindeki tesisi için yaptığım gfb müracaatı, sicil gazetesinden dolayı reddedildi ve açıklamada şu yazıyor; eğer tesis şube ise şubeye ait sicil gazetesi yüklenmeli değil ise bağlı olduğu ticaret sicil memurluğundan alınacak sicill kayıt sureti yüklenmelidir. tesis yetkilileri sadece ana firmaya ait sicil gazetesi olduğunu söylediğinden dolayı buradaki tso dan sicil kayıt sureti aldım. Ancak tso daki kayıtları ..........AŞ- X şubesi yazıyor.dolayısıyla ekspertiz raporu ve aldığım sicil kayıt suretinde .....AŞ. X şubesi yazıyor. tekrar GFB müracaatı yapacağım ancak red gelir mi diye tereddütte kalıyorum...
@Özlem Oğuzeş
Tesis Ek-2 kapsamında ise Çevre il Müdürlüğü yetkililerine danışın, Ek-1 de ise 0312.586.35.81 nolu telefondan bize ulaşın birlikte bakalım.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.