E-Çevre İzinleri Sorunlarınız Hk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyeler Görebilir
Çevre Danışmanlık Yeterlilik Belgesi Başvurusu yapan arkadaşlar, sorununuz ile ilgili çalışma tamamlanmıştır. Başvurunuzu yapabilirsiniz.

Üyeler Görebilir
@bulut yılmaz
Tabiyki geçerli emisyon dan muaf olmanızın nedeni muhtemelen ısıl güçlerinizdir. Bence emisyon muafiyet yazısı gelince il müd. çevre izni muafiyet yazısı isteyin(yazınızın ekinede muafiyt yazılarınızı koyun)

Üyeler Görebilir
@bulut yılmaz

Tabiyki alacak çünkü Çevre Denetim Yönetmelğine tabi. Bu bağlamda Çevre Denetim Yönetmelğine madde5 ve madde 6 inceleyebilirsiniz.

Üyeler Görebilir
Anlayamadığım konu, ben bu tesise danışmanlık yapacağım fakat izin sistemine yükleyecek miyim ? GFB ve Çevre İzni almadan yaptığım danışmanlık faaliyetinin konusu ne olacak ?

Üyeler Görebilir
@bulut yılmaz

Çevre görevlilerinin yükümlülükleri
MADDE 10 – (1) Çevre yönetim birimi ya da tesis veya faaliyette çalışan çevre görevlisi;
a) Tesis veya faaliyet bünyesinde;
1) Çevre yönetimi faaliyetlerini mevzuata uygun bir şekilde yürütmek ve koordine etmekle,
2) Yürütülen çalışmaları düzenli aralıklarla izleyerek ilgili mevzuatta belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediğini tespit etmekle,
3) Yılda bir defadan az olmamak üzere ilgili mevzuat hükümlerine göre iç tetkik gerçekleştirmek ve iç tetkik sonucunda bir rapor hazırlamakla, bu raporu tesis veya faaliyet sahibine/sorumlusuna sunmak ve tesis veya faaliyet bünyesinde muhafaza edilmesini sağlamakla,
4) Uygunsuzluk tespit edildiğinde tesis veya faaliyetin sahibine/sorumlusuna uygunsuzluğun giderilmesi için önerilerde bulunmak ve uygunsuzluğun giderilip giderilmediğinin takibini yapmakla,
5) Çalışanlara çevresel konularda bilgilendirici eğitim çalışmaları yapmak ve özendirici faaliyetler düzenlemekle,
b) Tesis veya faaliyetin çevresel konularda alması gerekli izin, lisans ve belgeleri alma, güncelleme ve/veya yenileme çalışmalarını yürütmekle,
c) İstenecek bilgi ve belgeleri belirtilen formatta; zamanında ve eksiksiz olarak iletmekle,
ç) Bakanlık veya il çevre ve orman müdürlüklerince yapılacak denetimler sırasında;
1) Tesis veya faaliyette hazır bulunmakla,
2) İstenen bilgi ve belgeleri sağlamakla,
d) Öğrendikleri ticari sır mahiyetindeki bilgileri saklı tutmakla,
yükümlüdür.

Üyeler Görebilir
Sedat bey,
Atıksu deşarjı izni, dosyla yükleme aşamasında " işlem zaman aşımına uğradı,lütfen tekrar deneyiniz" hatası vermektedir.
İmzam mobil imzadır ve dün sistem çalışmaktaydı. Hatta emisyon izni kısmına 9mb'lik dosya yükledim. Şimdiki yüklediğim dosya boyutları maksimum 3,5mb boyutundadır.

Saygılarımla,

edit: Sorun düzelmiştir.

imza hatası.JPG

Üyeler Görebilir
SEDAT BEY
YENİ KURDUĞUMUZ DANIŞMANLIK FİRMASINI FİRMA BİLGİLERİ SEÇİMİNDE BULAMIYORUZ. EKTE FİRMAMIZA İLİŞKİN BİLGİLERİ GÖNDERDİM. ACABA MALİYE SİSTEMİYLE OLAN ENTEGRASYONDA MI BİR SIKINTI VAR. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
iyi çalışmalar değerli meslektaşlarım. Benim bir konu hakkında kafama takılan bazı konular var. Mesela bazı tehlıkesiz atıkların geri kazanımı tebliği kapsamında faaliyet gösteren toplama ayırma belgesi alan firmalar ÇKAGİLHY kapsamında ek-2 madde 10.7 kapsamında mıdır? eğer bu kapsamda ise çevre izin ve lisansına tabi midir? izin ve lisans alması gerekiyorsa alması gereken izin ve lisans konusu nedir? İzin ve lisansa tabi değilse çevre denetimi yönetmeliği kapsamınca çevre danışmanlık hizmeti alması gerekir mi?
teşekkürler.

Üyeler Görebilir
SEDAT BEY MERHABA ;
BELGE YÜKLEME İŞLEMİNDE MOBİL ONAY YAPTIKTAN SONRA SAYFA YENİLENİYOR AMA BELGE YÜKLENMEMİŞ OLUYOR.KONUYLA İLGİLİ YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ BİR ÇOK SEFER DENEDİM AMA DÜZELMEDİ.

Üyeler Görebilir
Sedat Bey,

Telefonla ulaşamadım size bi sorum olacaktı:
Bugün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden aradılar GFB başvurum onaylanmış ve dekont yüklemem gerekliymiş fakat benim sistemde böyle bir istek görünmüyor. Bugün de son günmüş ve ödemeyi yapsam bile dekontu yükleyeceğim kısım aktif değil. ÇŞİM' deki yetkili ile görüştüğümde benim sistemde görünüyor sizin arayüzü bilemediğim için birşey diyemiyorum dedi. Yardımcı olabilir misiniz?

Üyeler Görebilir
SEDAT BEY,
GFB ALMIŞ BİR FİRMANIN 6 AY İÇİNDE ÇEVRE İZNİNE BAŞVURMASI GEREKİYOR FAKAT YENİ BİR MADDE ÇIKTI SANIRIM. İLK KEZ İZNE BAŞVURU YAPACAK TESİSLER İÇİN BU 6 AYLIK SÜREÇ UZATILDI DİYE. BUNDAN NASIL FAYDALANABİLİYORUZ. VE RESMİ OLARAK NERDE YAZIR ?

Üyeler Görebilir
14 Eylül 2012 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 28411
YÖNETMELİK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:
ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR
HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 29/4/2009 tarihli ve 27214 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin 8 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(4) Geçici faaliyet belgesi iptal edilen veya geçici faaliyet belgesinin süresi içerisinde çevre izni veya çevre izin ve lisansını alamayan işletmeler; bir defaya mahsus olmak üzere, başvuruda bulunulan her bir çevre izin ve/veya lisans konusu için 16 ncı madde uyarınca belirlenen belge bedeli kadar ödeme yaparak tekrar müracaatta bulunur. Bu işletmeler için izin süreci yeniden başlatılır ve işletme kendi adına yeni geçici faaliyet belgesi düzenlenene kadar faaliyette bulunamaz. Bu süre sonunda da çevre izni veya çevre izin ve lisansını alamayan işletmeler üç ay süresince tekrar müracaatta bulunamaz. Geçici faaliyet belgesi veya çevre izin veya çevre izin ve lisansı belgesi olmaksızın faaliyette bulunan işletmeler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri uyarınca idari yaptırımlar uygulanır.”
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-3B ve Ek-3C ekteki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi
Sayısı
29/4/2009
27214
Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi
Sayısı
1-
24/12/2009
27442
2-
24/2/2010
27503
3-
25/4/2010
27562
4-
16/8/2011
28027
5-
31/12/2011
28159

Ekleri için tıklayınız.

Üyeler Görebilir
iyi çalışmalar değerli meslektaşlarım. Benim bir konu hakkında kafama takılan bazı konular var. Mesela bazı tehlıkesiz atıkların geri kazanımı tebliği kapsamında faaliyet gösteren toplama ayırma belgesi alan firmalar ÇKAGİLHY kapsamında ek-2 madde 10.7 kapsamında mıdır? eğer bu kapsamda ise çevre izin ve lisansına tabi midir? izin ve lisans alması gerekiyorsa alması gereken izin ve lisans konusu nedir? İzin ve lisansa tabi değilse çevre denetimi yönetmeliği kapsamınca çevre danışmanlık hizmeti alması gerekir mi?
teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...