• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon teyit ölçüm tarihi ve rapor tarihi hk.

  • Konuyu başlatan Anonim (3be9)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (3be9)

Merhabalar daha önce bu başlıkla ilgili konu açıldı mı emin değilim, açıldıysa belirtirseniz sevinirim. Çok kısa bir sorum olacaktı;

Emisyon Teyit Ölçümlerini Yenileme işlemlerinde, MELBES üzerinden teyit başvurusu yaparken, son rapordaki;

-Ölçüm Tarihi
-Numune Kabul Tarihi
-Rapor Tarihi

Bu üç tarihten hangisini baz almam en doğru seçenektir?
 
Rapor daha sonra revize edilebileceğinden dolayı ölçüm tarihini dikkate almanız gerekli diye biliyorum. bu sene bizim de teyit ölçümümüz var ve ölçüm tarihine göre programlama yapacağım.
 
Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü (SKHKKY) Madde 14 gereğince işletmelerin, Çevre İznine esas emisyon ölçüm raporunun tarihini esas alınarak, her iki yılda bir rapor hazırlamaları zorunludur. Söz konusu raporların, yalnızca yetkili merciden talep olması halinde veya denetim esnasında sunulması, aksi takdirde işletmede bir kopyasının bulunması yeterlidir. Teyit zorunluluğunu yerine getirmediği tespit edilen işletmelerin Çevre İzni iptal edilir.
 
Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü (SKHKKY) Madde 4-ö) Emisyon Ölçüm Raporu Geçerlilik Süresi: İlk ölçüm tarihi esas alınarak, 10/9/2014 tarihli ve 29115 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamındaki işletmeler için emisyon ölçüm raporu geçerlilik süresi iki yılı." der. İl Müdürlüklerinde farklı değerlendirmeler olmakla birlikte ölçüm tarihini dikkate alan personeller farklı yorumlar getirmektedir. Güvenli tarafta kalmak adına ölçüm tarihini dikkate alarak ölçüm yaptırılırsa rapor tarihi de uygulanmış olur kanaatindeyim.
 
Cevaplar için teşekkür ederim. Yukarıdaki gönderimi düzenleyemiyorum ama neticede "Emisyon Ölçüm Tarihlerini" dikkate almak en garanti yol olarak gözüküyor.
 
Danışmanlık yaptığım yıllarda, hem ölçüm tarihini hem de rapor tarihini 2 yıl geçmeyecek şekilde ayarlama yapıyordum. Ölçümlerin 2 ay sürmesini de hesaba katarak MELBES Başvurusunu yapıyordum.
Örneklendirecek olursam 01.03.2024 tarihinde yapılması gereken bir ölçüm var. Rapor Tarihi 01.06.2024. Her zaman bir sonraki teyit ölçümünü bir önceki ölçümden 1-2 ay önce başlatalım ki rapor tarihini geçmeyelim.
2 yıl sonra 01.02.2026 tarihinde ölçüme başlattım diyelim. Ölçüm 2 ay, bitiş tarihi ne oldu 01.04.2026. Laboratuvar raporu 2 ayda yazdı diyelim. Rapor Tarihi 01.06.2026. Bu sayede hem Ölçüm Tarihi Hem de Rapor Tarihi 2 yılı geçmemiş oldu. Böylece düzeni oturtuyorum bazı Laboratuvarlar hızlı yazıyor bazıları yavaş, mağdur olmamak için duruma göre 1-2 ay önce başlatmak iyidir. Düzen oturunca tarihler birbirini takip ediyor zaten.
 
Üst