• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım ve Geri Dönüşüm

cangul

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ağustos 2019
Şehir
Iğdır
Firma
x aat
granül üretimi veya sadece kırma veya her ikisini yapan bir tesis geri kazanım mi geri dönüşüm lisansına mi sahip olmalıdır. csb geri kazanım için teknik şartlar mevcut. fakat bu ikisi kelime olarak farklı anlamda ama uygulamada nasıl?
 
Merhaba, Danışmanlığını yapmış olduğum bir firma plastik esaslı madde ve malzeme üretimi yani Compound kalsitli granül ile masterbatch imalatı yapıyor. Bunun için de dışardan hurda değil de ikinci ürünün işlenmiş hali olan granülü alıp sadece üretimlerinde kullanıyorlar. Yani hurdayı işleyip de granül haline getirmiyorlar. Dediğim gibi hazır alıyorlar. Aldıkları ürün orijinal granül hammadde değil de ikincil üründen işlenmiş granül. Bunun için lisans almalarına gerek var mı ? Kafam karıştı da yardımcı olabilirseniz sevinirim. 😕
 
@nil_ayy üstad merhaba, atık üreticisinden atığı alıp herhangi bir işlem uygulamadan sattığınızda ya da herhangi bir işlem uygulayıp ürün haline getirdikten sonra satışı yapıldığında çevre lisansı alınması gerekir. Ancak siz ikincil bir ürünü alıp nihai ürün haline getirdiğinizden dolayı çevre lisansı alınmasına gerek bulunmamaktadır. Bir de herhangi bir emisyon salınımı var mıdır? Bunun için il çevre müdürlüğüne görüş sormakta fayda vardır. Hatta Bakanlık enjeksiyon tesisleri ve bu tür tesisler için çalışma yapacağı duyumu aldık. 😊😊 hayırlısı diyelim.
 
Bahsettiğiniz üzere lisans "atık alımı" yapanlar için geçerlidir. Firma "ikincil ürün" olarak çıkışını yapıyorsa, bunu faturalarına "atık" olarak değil de "ikincil ürün" olarak işliyorlarsa geri kazanım lisansı almanıza gerek kalmıyor. Sonuçta işlenmiş granül diye geçiyor olsa da; bir işlem görmüş ve ürüne dönüşmüş madde. Başkasının ürünü, sizin hammaddeniz olabilir. Faturalandırma ve irsaliye işlemlerinde ibarelere dikkat ederseniz, mantıken lisans almanıza gerek kalmayacaktır.
 
aynen ben de öyle biliyorum ama kafam karışmıştı. Sonuçta alınan hammadde işlenmiş bir hammadde. Teşekkürler:)
[automerge]1600352337[/automerge]
faturalarda atık geçmiyor evet. Teşekkürler.
 
Merhaba arkadaşlar, ıslak mendil üretimimizden kaynaklı çok fazla miktarda temiz nonwoven kumaş atığımız oluşuyor. (Boyutu uygun olmadığı için ayrılıyor.)

Bu nonwoven atıkları geri dönüştürülebilir mi ve hangi kodla lisanslı firmalara verilebilir? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
 
Serkan Bey, aklımdasınız :D

Ancak öncelikle acaba satabilir miyiz derdindeyiz :) Çünkü temiz ve çok çeşitli amaçlarla kullanılabilecek malzemeler, bertaraf edilmesindense başka amaçlarla kullanılmasını isteriz. Ama eğer böyle bir imkan bulamazsak bertarafa göndermeye devam :)
 
Size bahsetmiş olduğum tesis, tehlikesiz atık geri kazanım lisansı olan bir tesisten plastik çapak almaktadır. Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı olan tesis bu çapakları yurtdışından almakta ve hiç bir işlem yapmayıp bizim tesise bunu satmaktadır. Faturalarda da hurda falan yazmıyor. Bu durumda yine de bizim lisans almamıza gerek var mı ya da o firmadan bu çapakları alabilir miyiz ?
 
@nil_ayy üstadım merhaba, yurtdışından atık alınması için geri kazanım lisansına gerek vardır ve alan lisanslı firma mutlaka proses işleminden geçirmesi gerekir. Herhangi bir işlem yapmadan satamaz. Diğer konu ise; firma almış olduğu kasa tarzı plastikleri kırarak çapak haline getirdiğinde bunlar yarı mamul sayılıyor ve lisans şartı olmaksızın karşı firmaya gönderebilir. Bu tür durumlarda karışıklık var.
 
Arkadaşlar Merhaba;

Orion Geri Kazanım Enerji A.Ş. olarak İzmir'de bitkisel biyokütle toplama tesisi kurduk. Ege bölgesinde tesislerinde değerlendiremedikleri yanabilir durumda bitkisel biyokütle atıkları (her türlü ahşap malzeme, baharat türevi malzeme, kuru kalorifik değeri olan bitkisel malzeme) oluşan arkadaşlarım bana telefonla (05065689398) ya da maille (huseyintezcan@orionas.com.tr) ulaşabilir.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.
 
Merhabalar,
Çapak şeklinde alınan alüminyumdan külçe üretimi için açılması düşünülen bir tesisin sorumlukları ve zorunlulukları nelerdir nereden kontrol edebilirim? Hangi yönetmelikleri inceleyebilirim?
 
Merhaba ,

Bahsettiğiniz şey atıktan ürün elde etmektir ki geri kazanıma girer. Aşağıdaki yönetmelikleri inceleyebilirsiniz.

BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ
Çevre izin lisans yönetmeliği
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Ve bu sitedeki tehlikesiz atık geri kazanım ile ilgili bilgileri kontrol edebilirsiniz.
 
iyi haftalar 1000m2 kapalı alana sahip TAT lisanslı tesiste gereklı ekıpmanlar sağlanıp ambalaj GKT lisansı veya tehlikesiz GKT lisans başvurusu yapılablırmı alan problemi veya herhangi bir problem karşılaşılabilir mi ? bı kaç alan şartlar araştırması yaptım net bırsey bulamadım.
 
Merhaba ilgili fiziksel şartları ve yönetmelikte belirlenen şartları sağladığınız sürece başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Herhangi bir eksiğiniz olmaması durumunda problem çıkmayacaktır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst