• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Gfb yenileme

sdagtekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2012
Şehir
İstanbul
Firma
Vakıf
GFB aldığımız başvurumuzdan bazı izin konularını çıkarıyoruz ve ortada izin vurulacak madde kalmıyor bu durumda gfb yenileme yapacağız(il müdürlüğü o şekilde çözüm bildirdiler) yenileme işlemlerine nereden başlıyoruz?
mevcut tesisi başvuru-gfb yenileme-yenileme nedeni -sonrası da ilerlemiyor zaten?

daha önce deneyen arkadaş var mı acaba?
Teşekkür ederim
 
@shalic
Ortada izin vurulacak madde kalmama durumunu biraz daha açabilir misiniz?
 
EK 2 listesi 2. 17 ve 2.18 maddelerinden kapsam içinde olduğumuz yanılgısı ile başvurduk ve gfb aldık , daha sonra bu maddelerin kapsamına girmediğimizi araştırıp öğrendik bakanlıktan. yani şu durumda çevre iznine dönüştürmek istemiyoruz ve il müdürlüğü de yenileme yapın oradan işleminize bir sonuç bulalım dediler. bende gfb yenileme kısmına geliyorum, orada sıralanan sebepler var işte kapasite artması, adres değişikliği vb. birde faaliyet değişikliği izin konusu eklenmesi veya çıkarılması diyor bunu seçiyorum sonra ilerlemiyor zaten, nedenini çözemedim ben mi yanlış ilerliyorum acaba,,
 
@shalic

Selma Hanım ben de denedim ancak herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum..

Sayfa ilerliyor, zaten geçenlerde böyle başvuruyu bende başarıyla tamamlamıştım..
 
@shalic
Geçici Faaliyet Belgesi Yenileme-Tesis Bilgisi/Faaliyet Değişikliği Nedeniyle Yenileme-İşletmenin faaliyet konusunun değişmesi(yeni konu eklenmesi/ başvurulan izin konularından bazılarının çıkarılması dahil)..
Bu adımlar sonunda başvuru aşamaları bildiğimiz şekilde devam ediyor.
 
merhaba arkadaşlar benim de bir sorum olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Danışmanlığını yapmakta olduğum bir firmanın çevre izni bulunmaktadır.

2014 yılı şubat ayında firma ile sözleşmemiz bitmiş olup mart ayında firma sadece unvan değişikliği yapmış (vergi numarası aynı kalmıştır. ) ve yine mart ayında sözleşme yeni ünvana göre yenilenmiştir. Yeni unvanla yapılan sözleşme ve vekaletname Sisteme yüklenmiştir. Online.cevre.gov.tr sitesinden firma bilgileri güncellenmiştir.

Sistemde eski firma adıyla alınan Çevre İzninin yeni unvana göre değiştirilmesi için başvuru yapmak istemekteyiz. Ancak izin lisans başvuru yenile kısmına tıkladığımızda yeni unvanıyla sözleşme yaptığım firma için alınmış izin belgesi görüntülenmemektedir.

Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Acaba tesis olarak eski unvanlı tesisi de mı eklemeliyiz?

Bakanlıkta izin bölümünden kimseye ulaşamıyorum.
izinlisans@cbs.gov.tr adresine mail atıyorum iletilemiyor.
 
@Gülfem Polat
Merhaba Gülfem Hanım,
Böyle bir sorunla biz de karşılaşmıştık, haliyle yeni unvanla bilgileri güncellediğiniz zaman çevre izin belgesi eski unvan üzerinde kalmaktadır. Bu nedenle işlemlerin çevre izni var olan işletme adresi ve unvanı üzerinden yapılması gerekmektedir.
Eski unvanlı tesis üzerinden belge yenileme başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Sözleşme yükleme kısmında eski unvanlı tesisi seçiniz ve belge yenileme başvurusunu bu tesis üzerinden yapınız.
 
@Gül Can


teşekkürler Gül Hanım. Ama o zaman da söyle bir sıkıntı çıkmıyor mu vekaletnameyi veren firma yeni unvanlı. eski unvanlı tesisi de ekleyince sıkıntı olmaz mı
 
@Gülfem Polat
Eski unvanlı tesis çevre bilgi sisteminde hala duruyor değil mi? sözleşmeyi yüklediğinizde tesis seçerken hem yeni unvanlı hem eski unvanlı tesis seçerseniz bir sorun olmaz. Çünkü mantıklı olan da eski unvan üzerinden yeni unvan için izin belgesi yenilemektir.
 
@Gül Can

Evet duruyor Gül Hanım. 2 tesisi de eklediğimde yenileme başvurusunu başlatabildim. Aklıma geldi ama sorun olur mu diye tereddüt etmiştim. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
bir de taahhütname diyor o nasıl birşey olacak? örneği var mı elinizde
 
@Gülfem Polat
Rica ederim. Yardımım dokunduysa ne mutlu bana :)
Siz söyleyince hatırladım evet taahhütname istiyor ancak neyle ilgili olduğuna dair bir açıklaması yok. Sanırım müdürlükten bilgi almak en iyisi..
Benim de bu konuda bir bilgim yok maalesef.
 
Tarih



TAAHHÜTNAME


………………………………(Tesis Adı)’ne ait ……………. Tarih, …………… Belge No ve ……………………………… Konulu Çevre İzin Belgesi şartlarına uyacağımızı taahhüt ederiz.



Tesis Yetkilisi

Ad-Soyad

Kaşe

İmza
 
@Gülfem Polat

Gülfem Hanım bende benzer sorunla karşılaştım. Bizimde GFB belgemiz olmamıza rağmen sistemde gözükmüyor ve bu yüzden Çevre iznine başvuramıyoruz. Mail adresini cbs.gov.tr olarak yazmışsınız csb.gov.tr olarak değiştirirseniz ulaşacaktır. Bakanlığa mail atıkkatan sonra 410 11 11 nolu telefonu arayarak durum hakkında bilgi verebilirsiniz.
 
@e.engineer
burdaki adımları izleyince unvan değişikligini Online.cevre.gov.tr adresinden yaptıktan sonra tesis eklerken sorun oluyordu. Gül Hanım'ın dediği yöntemle olayı çözdük.
İlginizden dolayı teşekkürler.
 
peki bir soru bütün bu uygulamalar resmi olmak ve yönetmeliklere uygun olmak durumunda ise ilgili konunun doğrudan yazdığı ÇevreKanununcaAlınmasıGerekliİzinveLisanslar Hakknda Yönetmeliğin 10. maddesinde belirtilenler ile birebir uyuşuyor mu? ayrıca bu icerikbelge2293.pdf dosyasındaki akış şeması çed gm anasayfasından nasıl ulaşılıyor?
 
arkadaşlar çalıştığım tesisin eskiden faaliyet belgesi varmış fakat isim ve vergi numarası değişikliği olmuş ve yeni isim ile tekrar belge almak istemişler sonuçta fabrikada isim ve vergi numarası haricinde değişen hiçbirşey yok fakat bakanlık bunu bir türlü başaramamış eski dosyalarla tekrar başvurun size geçici faaliyet belgesi verelim sonra tekrar eski dosyalar ile başvurun faaliyet belgesi verelim demiş bu konunun çözümü ile alakalı bi fikri olan varmı?
 
Üst