• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Haddehaneler

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
arkadaşlar ham çelik üretilmesinde soğuk hadddeleme yapan bir firmanın prosesi ve iş akım şeması kapsamında çevre izin ve lisans konusunda ne gibi yol izleyebilirim proses bazında olacak yalnız buarada firmanın gfb mevcut izlemem gereken sormam gereken araştırmam gereken nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim
 
@emelkarakulak Emel hanım, kapasite raporunda, yıllık haddelenen metal madde miktarı ne kadar gösteriyor? 250000 ton/yıl olduğunda ÇED Ek-1 kapsamına girmektedir. Diğer türlü proje tanıtım dosyası hazırlanması istenir. ÇED Olumlu ya da ÇED Gerekli Değildir belgesi var mı firmanın? Yok ise dediğim gibi ÇED işine girecekler. Buradan başlayalım öncelikle.
 
Ek-1 kapsamındadır.Asitlenmiş saç 336.960ton/yıl galvanize kaplama saç 35.640.000kg boyama ile yüzeyi kaplanmış saç 25.920.000kg soğuk hadde saç 91.000kg kapasite raporunda mevcut çed gerekli değil kararı mevcut.gfb mevcut emisyon raporu beklenmektedir

benden istenen proses bazında ne gibi aşamalardan geçilecek çevre izin ve lisansı kapsamında
 
Emisyon raporu için baca gazı ölçümü yapıldı mı acaba, yoksa yapılacak mı? Yüzey işleme sonrasındaki suları nötralize edip tekrar mı kullanıyorsunuz, ya da OSB nin kanalizasyonuna mı gidiyor?
 
emisyon ölçümü yapılmış rapor bekleniyor nötralizasyon sistemi mevcut tekrar kullanılıyor evsel nitelikli sular kanalizasyona veriliyor
 
Tamamdır, rapordan sonra valilik tespit için form duldurup üst yazı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü' ne vereceksiniz.
 

Ekli dosyalar

  • EmisyonValilikTespitraporuformati.doc
    67 KB · Görüntüleme: 14
Bir çok yerde VTR'yi biz dolduruyoruz fakat normal şartlarda memurların gelip yerinde tespit yaptıktan sonra kendilerinin hazırlayıp vermesi gereken bir rapor. Bu yüzden VTR'yi hazırlayın fakat resmi yazıya koymayın. Memur gelince elden alır sizden. Bence böylesi daha sağlıklı. Diğer türlü memurun yapması gereken şeyi siz yapıp bide resmi yazıyla içeri sunmuş gibi olursunuz. Ben bu şekilde düşünüyorum. Tabi en garantisi bulunduğunuz şehirde çevre izin şubesine sormanız olacaktır.

Emisyon raporunuz çıktıktan sonra VTR için başvuracaksınız. Firmaya gelecekler, kaçak emisyon var mı?, bacalar uygun mu? diye kontrol edip uygunsa VTR verecekler. Sonrasında VTR'yi alınca çevre izin lisans sistemi üzerinden başvuru yapıp emisyon raporu kısmına emisyon raporu + VTR yükleyeceksiniz. Ayrıca İMU, ÇED ve Kapasite Raporu yükleyeceğiniz yerler çıkacak. Bide başvuru formu dolduracaksınız. Vardiya sayısı, kapasite, kullanılan hammadde v.b bilgiler isteyecek. Bunları doldurup başvuruyu gönderdikten sonra herhangi bir eksiklik bulunmaması halinde ek belge isteği olarak dekont isteği gelicek. Orada verilen numara ile Halkbankası şubesine elden parayı yatırıp dekontu yükleyip göndereceksiniz. Bu kadar.

Atıksuların proseste tekrar kullanımı için teknik uygunluk istenebilir. Bunu bir araştırın.
 
Üst