• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

hangi ticaret sicil gazetesi

Funda İmrek Saltık

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Şubat 2011
Şehir
Ankara
Firma
Başkentgaz
Arkadaşlar, danışmanlığını yaptığımız bir tesis için hangi gazeteyi yükleyeceğime karar veremedim. Tesis 1992de başka bir firma tarafından kurulmuş, ancak bizim firma tarafından 2010 yılında devralınmış. DEvralındığı tarihli gazeteyi girersem; çed, gürültü, yapı kullanma izin belgesi gerekecek. Bu durumda olan varmı?
 
Cevap: hangi ticaret sicil gazetesi

iki gazeteyi de yükleyin , 2010 yılında su kısıden su kısıye devredılmıstır gıbı bırde yazı yazın ımzalatın fırma yetkılısıne onu da ek olarak yukleyın
 
Cevap: hangi ticaret sicil gazetesi

ıkı gazeteyı yukleyıp bırde devrının yapıldıgına dair bır yazı yuklersenız sorun olmaz dıye dusunuyorum.

(bızdede oyle bır durum oldu fabrıkanın satısı yapıldı tapuyu, satısının yapıldıgına daır yazı ve gazetesını ekledık,iş akış şemasında tesıs bılgılerıne de durumu ızaheden bır yazı ekledık gfb basvurunda bulunduk)
 
Cevap: hangi ticaret sicil gazetesi

@fimrek

çed, yapı kullanma ıznı bınaya verılıyor adres degısıklıgı olmadıgına gore devrıyle ılgılı bı yazı da yuklersenız sorun olmaz muaf olursunuz dıye dusunuyorum.
 
Merhaba arkadaslar danışmanlık firması olarak bazı konularda sorunlar yaşamaktayız bu sorunları altta sıralı olarak görebilirsiniz.Çözüm önerilerinizi ve yapılması gerekenleri bildirirseniz eksikliklerimizi gidermek ve zaman kaybetmeden doğru işlem yapmak adına büyük bir adım atmış oluruz.Lütfen dikkate alınız.Sunacağınız çözüm önerileri için şimdiden teşekkür ederim.
1-İşletmeden alınması gereken ortak belgeler kapsamında ‘ticaret sicil gazetesi’ şahsa ait işletmelerde bulunmuyor.Bunun yerine işletmelerde esnaf ve sanatkarlar odasından alınan sicil gazeteleri bulunuyor.Fakat sistemin bu sicil gazetesini kabul etmediği söyleniyor ve biz de hata yapmamak adına bu belgeyi sisteme yüklemiyoruz.Bu durum çok sık karşımıza çıkıyor ve doğru bilgiyi aramaktayız.Nasıl bir yol izlemeliyiz?
2-Şahsa ait bir tesis(taş ocağı) yine şahsın ortağı Merhabalar Fatıh bey fırma olarak bazı sorunlarla karsılaşaktayız bu sorunları altta sıralı olarak olduğu bir şirket tarafından işletiliyor.Bu tesiste ortak belgelerin alınması aşamasında alınan ’ çed gerekli değil kararı ‘ şahsın kendisi adına düzenlenmiştir.Fakat diğer ortak belgeler şirket adına mevcut bulunmaktadır(ticaret sicil,kapasite raporu/muaf belgesi vb.).Bu durumda bütün belgelerin şahıs adına olanlarını mı talep etmeliyiz yoksa şirket adına olanları mı talep etmeliyiz?Şahıs adına olan belgeyi şirketle ilişkilendirip(şahsın şirket ortağı olduğunu belgelendirme,şahsın işletme haklarını şirkete devrettiğine dair sözleşme)diğer belgeleri şirket adına olanlardan oluşturmak suretiyle mi sisteme yükleme yapmalıyız?Nasıl bir yol izlemeliyiz?
3-Bütün işletme hakları özel bir şirkete devredilmiş olan Devlet Karayollarına ait bir taşocağının GFB başvurusunu ve izin işlemlerini danışmanlık firması olarak biz yapabilir miyiz? Yapabilirsek yine belgelerin yüklenmesi aşamasında ortak belgeler talep edilirken şirketin belgeleri üzerinden mi işlem yapılmalıdır ve yapmamız gereken ekstra bir işlem var mıdır?Nasıl bir yol izlemeliyiz?
4-Sözleşme imzalama aşamasında olduğumuz bir devlet hastanesi bulunmaktadır.Devlet hastanesinin ticaret sicil gazetesi bulunmamaktadır.Sistemde bu yüklenecek belge yerine nasıl bir belge yüklemeli hastaneden ne talep etmeliyiz? Nasıl bır yol izlemeliyiz?
 
Üst