• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

hastane,

Merve Hatice

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Temmuz 2011
merhabalar ,
çevre görevlisi olarak hastaneye müracat etmek istiyorum ama hastane bu konu hakkında yazı geldi örnek bir hastane gösterin dedi bizde yapalım dedi lütfen bana yardımcı olurmusunuz??
 
Cevap: hastane,

Merhaba,

Hastanenin tam olarak ne demek istediğini anlayamadım. Neyi örnek olarak görmek istiyorlar? çevre mühendisi çalıştıran hastane mi? (ben hastanede çalışıyorum ve bildiğim bir hastane daha var çalıştıran) yoksa çevre izni alan bir hastane mi görmek istiyorlar? (işte bu biraz zaman alır)
 
Cevap: hastane,

Bence siz başka bir iş bulun o hastaneyide düzenli olarak bimerden, büyükşehir beledityesine, belediyeye, il çevreye sağlık bakanlığına ve verigi dairesine aynızamanda sgk ve çalışma ve sosyal güvelik bakanlığına düzenli olarak şikayet edin, yada siz bilgileri verin biz edelim :)=
 
Cevap: hastane,

işte burda iş il müdürlüklerine kalıo yani bakanlık mevzuatı çıkarıyor ama uygulamada il müdürlükleri biraz pasif kalıyor devletin sağlıklı çalışmasına bir örnek kamu sektörü zincirleme çalışması gerekiyor
 
Cevap: hastane,

Şuan bizde bir hastanenin danışmalığı yapıyoruz, aynı sorunları bizde yaşadık yönetmeliği götürüp bu konu hakkında hastaneye bilgi verebilirsiniz.
ayrıca hastaneler ile alakalı olarak benim başka bir sorum olacak, hastaneler hangi izin ve lisanlara tabidir. hastanede evsel ve tıbbi atıklar ayrı olarak toplanıp, geçici depolanmaktadır. Fikirlerinizi paylaşıp yardımcı olabilirmisiniz.
 
Cevap: hastane,

yardımcı olursanız sevinirim bende ne yapacağımı bilemedim eğer bi sakıncası yoksa çalıştığınız hastanelerin isimlerini söylerseniz sevinirim.
 
Cevap: hastane,

çalıştığım yer gizli değil zaten profilimde yazıyor :) ama bunu söylemen girmek istediğin hastane için bir önem taşımayacaktır. Bu sefer de başka yok mu derler. Ama sen söyle yine de ayrıca çevre müh. çalıtırmayan fakat danışmanlık alan da birçok hastane var.
 
Cevap: hastane,

@gokselkurtulus

Peki bu durumda biz ne için izin/lisans alıcaz? Zaten gürültüden de muaflar. Ek-1 ve Ek-2 listesindekiler için izin/lisans alma mecburiyeti bulunuyor. Sadece muaf yazısı mı alıcaz İÇOM'dan,yada sisteme nasıl giriş yapılacak?

Sorum sadece hastaneler için değil, buna benzer izin/lisans konularından muaf olan işletmelerde izin/lisans prosedürü nasıl işlemektedir?
 
Cevap: hastane,

açıkçası bu konuda bakanlık ve içomlardan farklı farklı yorumlar geliyordu ben de garantiye almak için öncelikle GFB başvurusu için gerekli olan evrakları topluyorum, sonrasında sistemden GFB başvurusu yapacağım o aşamada muafiyet verilir mi verilmez mi göreceğim.

Normalde çevre izni için gerekli olan izinleri tümünden muaf olunması çevre izninden de muafiyet getirmesi gerekir. Çevre iznine tabi olup da muaf olması akıl karışıklığı yarattığı için kesinlik yok. Ben gittiği yere kadar normal prosedürü izleyeceğim ve göreceğim.
 
Cevap: hastane,

O takdirde sadece ortak belgeleri topluyorsunuz değil mi ? Herhangi bir özel belge eklemiyorsunuz.
Gfb alınmasından sonra, izin/lisans belgesi için müracatta ortak belge olmadığı için mevzu daha da netleşecektir o zaman.
 
Cevap: hastane,

Arkadaşlar Yönetmelik adı Çevre Kanununca alınması........ fakat ekler Çevreye etkisi çok olan ve Çevreye etkisi olan diye ayrılır ve bu kapsamda Çevre Denetim Yönetmeliğine bakarsanız

Denetime tabi tesisler veya faaliyetler
MADDE 5 – (1) Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer alan tesis veya faaliyetler çevre denetimi kapsamındadır.

ibaresini görürsünüz, bu listede bulunan her tesis izin alacak diye bişi yok ama, çevre görevlisi çalıştıracak, arkadaşlar bunlar ayrı kavramlar, Çevre İzni ve Çevre Danışmanlık Hizmeti ayrı kayvamlar bir işletmeye ikisni birden verebilirken bir işletmeye sadece Çevre Danışmanlık Hizmeti verebilirsin.
 
Üst