Iş güvenliği ve çevre görevliliği

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar çevre görevlisi olarak müşavirlik firmasında çalışmaktayım. bunun yanında c sınıfı iş güvenlikçisi olarak çalışabilir miyim?

Üyeler Görebilir
@CMNet Okuru
ama 500liralık simit satacak vaktim yok benim :D

@Burak Bilen
evdeki bilgisayarımda olacaktı eve geçince paylaşabilirim.

Üyeler Görebilir
@habibe gözde karayel

valla iyi olur . çünkü değecek bir şey olsun. yaptığımız işin karşılığını yine alamayacağız bundan eminim ama ekmek parası işte :D

Üyeler Görebilir
@CMNet Okuru
zaten risklerini biliyorum yabancı olduğum bi konuda isg uzmanlığı yapmam. kendi çalıştığım iş yerinde yapmayı düşünüyorum ama 3 5 kuruş için hiç risk alamam gerekirse işten bile çıkarım başka biriyle anlaşsınlar :) başta oturup işverenle peşin peşin anlaşmak lazxım her dediğimi yaparsan kabul ederim yoksa başka birini bul diye :)

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar ne gelen çalışma bakanlığı nede gelen çevre şehircilik bunları sorgulamaz. Çevre şehircilik senin çevre görevlisi belgene ve sistemde görünmene bakar. Çalışma bakanlığı sözleşmene bakar (isg katip) ve sigortana. durum budur. Olması gerekenle olan farklı, bende uzmanlıkla çevre işini farklı kişilerin yapmasını isterdim ama malesef ( bende hemçevre görevlisi hem uzmanlık yapıyorum ). çok kez denetleme geçirdim ( çevre şehircilik ve çalışma bakanlığı) fakat soran olmadı. İşverenler Ali Ağaoğlu gibi biz yapıyoruz oluyor modunda :)

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar hem çevre görevlisi hem de isg uzmanı olarak hizmet verebiliyorsunuz sistemsel bir sıkıntı olmuyor fakat yönetmeliklerin neler söylediği gayet açık. İsgciye ikinci işi veremezsin çevre görevlisine ikinci işi veremezsin.

Üyeler Görebilir
@habibe gözde karayel

teşekkür ederim. fakat hesabı yapamadım çalıştığım yere göre :)

@nur hilal

benim bildiğim tek sıkıntı sgk'da olursa olur. ama ona da bir çare bulmuşlar. hem isg hem çevre görevlisi yapıyorsan primler her ay 30 günlük yatar. 2 farklı yerde çalıştığın için daha fazla yatmaz. sadece primin fazla yatar.