Iş güvenliği ve çevre görevliliği

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar çevre görevlisi olarak müşavirlik firmasında çalışmaktayım. bunun yanında c sınıfı iş güvenlikçisi olarak çalışabilir miyim?
 
Üyeler Görebilir
Yönetmelikte süre Göksel Bey'inde dediği gibi firmalar için uyum sürece, Çevre görevlileri 1 ocak itibari ile başka iş yapamıyor. Ancak şöyle bir durum var bunların kontrollerini nasıl sağlayacaklar? Örneğin İSG katipte c sınıfı uzmanı, çok tehlikeli yerlerde görevlendirildiğini ve bunun iş kazası olana kadar tespit edilemediği olaylar ile karşılaştık.
 
Üyeler Görebilir
@Göksel Kurtuluş

Ankara İl müdürlüğüyle görüştüm..6. aya kadar iş güvenliğini de yapabilirsin dediler. İl müdürlüğündeki en tecrübeli personel olması hasebiylede detayını sorgulamadım..Ve bu meseleyi tecrübeli bir kaç arkadaşımda teyit edince araştırma ihtiyacı hissetmedim..
 
Üyeler Görebilir
@İ.Ercan
Yonetmelikte cerceve belli, bana bakanliktan yazili birsey gelmedigi surece 6. aya kadar beklemem ki ben de isyerimde ayni durumdaydim, kendimi isg katip sisteminden cikarttirdim. Uygulama degisebilir, bazi denetciler goz yumabilir, bu sansiniza kalmis ancak yasal mevzuata gore durum belli.
 
Üyeler Görebilir
@Göksel Kurtuluş
Bu dediğim şahıs yasal mevzuatın haricinde adım atmayacak bir kişi olduğu için bilgisine itimat ettim. İl müdürlüğünde herşeyin kendisine danışıldığı biridir kendisi. Hem denetlemeyede kendisi geliyor.. Ben zaten yönetmeliğin iptal edileceğine kesin gözüyle bakıyorum.
Ama yinede dayanağını sorup öğrenmeye çalışacağım..Bence siz biraz acele etmişsiniz isg katipten çıkmakla.
 
Üyeler Görebilir
Ben de iptal edilecegine inaniyorum ancak bizim isimiz kanitlara dayanarak is vereni yonlendirmektir, yarin denetime gelirlerse ve bu durumu fark edip ceza verirlerse ki kimse ceza yazamayacaklarini soyleyemezil cevrelerin birbirinden farkli bircok uygulama yaptigini hepimiz biliyoruz, is veren bana hesap soracaktir. Bana kalirsa duyum aldiginiz kisiyi veya gorevini soylemenize gerek yok, zaten aldiginiz duyumu soylediniz. Ben kendi adima ihtiyatli davrandim, bu durumdaki herkese tavsiyem de bu yonde olacaktir.
 
Üst