• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ion Exchange Resin

M. Taner KASARCI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Ekim 2011
Merhaba arkadaşlar,
Konu başlığında belirttiğim maddeyi satan bir firma arıyorum. Strong Acid Cation Exchange Resin olarak geçiyor adı ancak Türkiye'de satan bir firma bulamadım. Bu madde ile ilgili bilgisi olan var mı?

Değerli yardımlarınızı bekliyorum.
 
Açıkçası nerede kullanılacağı konusunda bilgim yok Murat Bey. Müşteri ser verip sır vermiyor. Anlamadım gitti. Teknik detaylarını paylaştım bir çek kimya firması ile (Akkim, DOW Corning... v.b) ancak kimseden ses çıkmadı.
 
Taner Bey, bahsettiğiniz reçine piyasada Asit Formunda Kuvvetli Katyonik Reçine diye geçer. Deiyonizerler de kullanılır. Kısaca anlatmak gerekirse, 2 ayrı tankta anyonik ve katyonik reçine ayrı ayrı ( mixbed sistemleri hariç ) bulunur bu reçineler vasıtasıyla su içerisindeki ( + ve - yüklü iyonlar) anyon ve katyonlar alınır. Bu vesileyle saf su elde edilmiş olur.

Dünyada bu reçineleri üreten belli başlı firmalar var, Türkiyede ise bu firmaların distribitörleri tabiki, Burdan firma ismi vermem doğru olmaya bilir özelden, yazarsanır ayrıntılı bilgi verebilirim.
 
Üst