• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iş güvenliği uzmanlığı ve çevre görevlisi

Mustafacan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Mayıs 2012
Arkadaşlar mayısda yönetmeliğin değiştiğini duydum. Aynı firmada veya farklı firmalarda hem iş güvenliği uzmanı hemde çevre görevlisi olarak çalışılabiliyormu ? Bir firmada tam zamanlı çalışılırken ve çevre görevlisi iken başka bir firmada iş güvenliği uzmanı olarak görev yapılabiliyor mu ?
 
@Mustafacan
Mustafa Bey aynı firmada hem isg uzmanı hem çevre görevlisi olarak çalışılıyor mu bilmiyorum sizi yanlış yönlendirmek istemem fakat bir firmada tam zamanlı olarak çevre görevlisi iken başka bir firmada isg uzmanı olarak görev yapabilirsiniz.Ben bu şekilde çalışıyorum.
 
@Seda Özsoy

yönetmelikte "İşletmelerde ve çevre yönetim birimlerinde istihdam edilen çevre görevlileri bu Yönetmelikte tanımlanan yükümlülükler dışında işletme bünyesinde başka iş ve işlemlerde çalıştırılamazlar." maddesi mevcut. ilerde sıkıntı yaşamayın.
 
@asmin
Evet C sınıfı uzman olduğum için ilk olarak az tehlikeli küçük bir işyerinde başladım.Ayda 1 saat gidiyorum sigortamda ayda 1 saat olarak ödeniyor.
 
@orcunskl
Orçun bey, yeni yönetmelikle bu madde kaldırıldı.Araştırmalarım sonucunda benim gibi uzmanlık yapan ve çevre görevlisi olarak farklı yerlerde çalışan arkadaşlarla konuştum.Çalışma Bakanlığı tam zamanlı olarak başka bir iş yerinde ayda 270 saat çalışan uzmanlara başka bir iş yerinde 37 saat uzmanlık hakkı veriyor.Şuan için hiçbir sıkıntı oluşmadı.Tabi ileride sıkıntı olur mu bilemiyorum.
 
@Seda Özsoy
haklısınız. yönetmelikte değişiklik yapılması dair yönetmelikte ilgili hüküm kaldırılmış. düzeltmeniz için teşekkür ederim.
 
@asmin
Asmin tam zamanlı olarak çalıştığım iş yerine gelen isg uzmanıyla yaptığımız araştırmalardan sonra herhangi bir sıkıntı olmayacağı söylendi.Bu şekilde ayda 1 saatten 15 firmaya kadar bakan uzmanlar varmış her birinin sigortası farklı firmalardan yatırıldığı için şuana kadar hiç bir sıkıntı olmamış.Kesin olarak sorun olmaz diyemiyorum çünkü ülkemizde her gün bir şeyler değişiyor.İl müdürlükleri bile ilden ile farklılık gösteriyor.:)
 
Yani sonuç olarak çalışabiliyoruz. Ben toplama ayırma tesisinde çalışıyorum aynı zamanda belgemi kullanmak adına başka firmalarda İSG uzmanlığıda yapabiliyormuyum. Bunu şartları tam olarak nedir. OSGB lerle çalışabilirmiyiz. Yoksa çalışacağımız firmayı kendimiz bireysel olarak mı bulmalıyız.
 
@Ömer Faruk Taş
Ömer Bey osgb lerle çalışma şartını bilmiyorum ,ama hiçbir osgb nin ayda bir iki saat için uzmanla anlaşacağını sanmam.Benim görüşüm kendiniz bireysel firma bulun.
 
çok teşekkürler.. bir an durum çok karışır gibi oldu. ayda tam zamanlı 270 saat çalışan iş güvenliği uzmanları başka bir yerde 37 saat çalışabiliyor. peki tam zamanlı çalışan çevre görevlisi başka bir firmada kaç saat iş güvenliği uzmanı olarak çalışıyor ve de tam zamanlı çalıştığı ayni firmada ayni zamanda iş güvenliği uzmanı olarak çalışabiliyor mu ? kusura bakmayın sizleri biraz beyin fırtınasına zorluyor gibi oldum !
 
@Mustafacan
Mustafa Bey, ayda tam zamanlı 270 saat çalışan çevre görevlisine(yada isg uzmanlığı dışında diğer meslek grupları)bakanlık başka bir yerde isg uzmanlığı için 37 saat uzmanlık hakkı veriyor.Yönetmeliklerden hatırladığım kadarıyla tam zamanlı çalışan isg uzmanı başka bir yerde uzmanlık yapamıyor diye biliyorum.Bilgilerimde eksik veya hatalı bilgi varsa diğer arkadaşların düzeltmelerini isterim.
 
bir çevre mühendisinin c sınıfı uzmanlar gibi bir firmaya bağlı olmadan ayda 1-2 tam gün çalışmak için sözleşme yapma hakkı var mı? yönetmelikte tam zamanlı çalışmayla ilgili bir madde bulamadım.

Seda Hanım 37 saat maddesini yazdığınız hangi yönetmelikten?
 
@Hande Soy
Hande Hanım 37 saat yönetmelikte yazmıyor.Tam zamanlı olarak 180 saat çalıştığımız taktirde 37 saat fazla mesai hakkımız var.Bu fazla mesai hakkını çalışma saatleri dışında iş güvenliği uzmanlığı yaparak kullanabiliriz.İsg katip sisteminde sistem artık dakika üzerinden hesaplama yapıyor buda ayda 1-2 gün yada 1-2 saat çalışma hakkımız olduğu anlamına geliyor.
 
teşekkürler Seda hanım, peki bir çevre mühendisi bir çevre danışmanlığa bağlı olmadan kendisi bu hizmeti firmalara verebiliyor mu?
 
Üst