• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kosgeb

Erhan Akkuş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Mart 2011
Firma
Varilci Geri Dönüşüm
ArkadaŞlar bu kosgeb nedİr bİzİm İŞİmİze nasil bİr yarari vardir bİz bunu nasil kullanabİlİrİz. Yenİ bİr İŞe gİrmİŞ bİr mÜhendİs kogeb İ kullanabİlİr mİ ? Yada nasil kullanabİlİr.
 
Cevap: Kosgeb

Yeni işe girmiş veya iş görüşmesi aşamasındaki bir mühendis işverene kosgeb açısından kendi mesleğinin kalifiye olduğunu söyleyebilir.Bunun şöyle bir avantajı var.Mühendisin maaşının belli bir miktarını kosgeb karşılıyor.(yarısı diye biliyorum ama bir limit dahilinde)İşveren mühendisinin maaşının yarısını kosgebten alabiliyor.Mühendisin maaşı da tam yatıyor ve sigortası da maaşının üzerinden ödeniyor diye duymuştum.
 
Cevap: Kosgeb

bende öyle bişeyler duydum bende yeni başlıycam sayılır peki bunu nasıl yapabilirim acaba bir bilginiz var mı?
 
Cevap: Kosgeb

kosgeb başvurusunu siz değil iş vereniniz yapıyor, öncelikle vergi borcu vs bulunmayacak işveren maaşınızın yalnızca %50 sini kosgebten alabiliyor gösterdiği maaş üzerinden sigorta yatırması gerekiyor.
 
Cevap: Kosgeb

bu durum da herhangi bir sözleşme yapılıyor mu ? örnğin bu şirketle en az bir yıl çalışıcaksın gibisinden.
 
Cevap: Kosgeb

sözleşme yapıyorsunuz çünkü kosgeb o evrakları istiyor. bir de kosgebin vermiş olduğu formu,SGK sigortalı hizmet listesini dolduruyorsunuz. gerçi bunları muhasebeciniz yapıyor.
 
Cevap: Kosgeb

Arkadaşlar nitelikli eleman maaşının bir kısmının ödemesiyle ilgili kosgeb bazı özel şartlar koymuş diye duydum. Tam olarak içeriğini bilmiyorum ama öyle kolay kolay her çalışana vermiyor bunu. En azından şartlara uymayanlara. Bu şartları bilen varsa burada paylaşırsa sevinirim. Örneğin işe başlamadan önce belli bir dönem sigortasız olması gerekiyor gibisinden birşeyler duydum.ama yanlış duymuşta olabilirim. Detaylı olarak paylaşırsanız memnun olurum.
 
Cevap: Kosgeb

anladım bulunduğum şehirde yani @NEVŞEHİRDE maaşımın yüzde 60 ını karşılıyorlarmış. gereken tek şey sigorta pirimimin maaşım üzerinden olmasıdır. gerisini şirket başvuruyormuş. kosgeb'i aradım ordan söylediler. bide bu sürekli ödeniyormu bunun belli bir süresi var mı onu merak ediyorum onu sormayı unuttum.
 
Cevap: Kosgeb

1. si sigortasız hiçbir mühendis çalıştırılamaz bu tüzüğe aykırı. 2. si bence senin duyduğun bu işle işe başlamadan yani sigortan başlamadan önce yapılması gerekiyor çalışan kişi ve kişiler buna başvuramıyor . buda benim öğrendiğim kadarı:)
 
Cevap: Kosgeb

Kosgeb nitelikli eleman yardımından faydalanabilmek için öncelikle çalıştığınız firmanın daha önce nitelikli elemanı sigortalı olarak çalıştırmamış olması lazım. eğer daha önce nitelikli elemanı çalıştırdı ise Kosgeb destek vermiyor sen daha önce nitelikli eleman çalıştırmışsın demek ki benim desteğime ihtiyacın yok diyor...
Diğer bir husus sigorta girişi yapılmadan iş veren Kosgeb'e başvuru yapmak zorunda sonradan yapılan başvuru kabul görmüyor.
Birde yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl destek veriyor sadece...
 
Cevap: Kosgeb

nitekli elemenı şirketinizde sgk girişini yaptıktan en geç bir ay içerisinde kosgeb veri tabanından kosgeb taahhütnamesi doldurarak başvuru yapıyorsunuz. sistem sizi hangi kosgeb müdürlüğüne gideceğinizi yönlendiriyor. destek te 1 yıl degil 20.000 tl ye kadar veriyor. yani 5 eleman aldıysanız bu elemanların maaşlarının yarısını aylık olarak toplam 20.000 tl ödeme yapıyor.
 
Cevap: Kosgeb

hangi bölgedesiniz öncelikle o önemli, bu size %50 veya %60 destek oranı olarak geri döner :) 20.000 TL destek verir ve sigorta girişi yapılmadan da başvurulabilir. eğer başvuru yapılmış ise 1 ay dolmadan başvuru yapılmalı ( en geç 18 gün içerisinde). sebebi değerlendirme aşamasındaki zamandan kaynaklı. siz başvuruyu yapmışsınızdır arada sigorta da yatıyordur ama kosgeb değerlendirme aşamasında 1 ay olursa kabul edilme ihtimali azalır. bu süreye dikkat ediniz.

unutmadan : ziyaret etmeyi ve ilgili dökümanı dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Cevap: Kosgeb

YanliŞ hatirliyorsun destek 3 yil sÜrÜyor fakat nİtelİklİ eleman İÇİn bu ÜÇ yilda 20 bİn tl gİbİ bİr siniri var. Bu 3 yil tamamlandiktan sonra tekrar verebİlİyor.
 
Cevap: Kosgeb

kosgeb formunu okumanızı tavsiye ederim orda sadece 20.000TL destek limiti var demiş yıl vermemiş. nitelikli elemanınız için üst limit 1500 TL.
 
Cevap: Kosgeb

İşletme başına 20 bin tl gibi bi toplam yardım sınırı bulunmaktadır.Ve maasınız yarısını odemektedir her ay ssk ve ve bi kaç diğer gerekli evrak ın kosgebe ıletılmesınden sonra para sırket hesabına gecmektedır, toplam da aylık 1500 tl ye kadar olan maasların yarısını vermektedir.Herhangı bır calısma suresı zorunlulugu bulunmamaktadır.. bilginize
 
Cevap: Kosgeb

@qrafiqer

Arkadaşımızın bahsettiği 3 yıl destek zaten genel destek sürecini kapsıyor.İlgili yönetmelikte 6. maddede bu şekilde yazıyor.
 

Ekli dosyalar

  • Genel destek.pdf
    118.8 KB · Görüntüleme: 20
Cevap: Kosgeb

SÜre olayini ben gİdİp dİrek konuŞtum kobİ uzmanlari İle 3 yil İÇersİnde 20 bİn tl yİ bİtİrebİlİyorsun İster bunu Üst lİmİt 1500 olarak 13 ayda bİtİr İstersen 3 yila uzat.
 
Cevap: Kosgeb

adı üstünde nitelikli eleman en az üniversite mezunu biri 1500 TL altında bir maaşla çalıştırmak istediğiniz birileri varsa, 3 yıl sürer tabiki ama 1500 TL altında nitelikli birini çalıştırmak istiyorsanız, Sizide çalıştırmak istediklerinde ses çıkarmamanız lazım.
 
Üst