• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KPSS Kpss 2018

1) Hocam açıkçası hiç geç kalmış sayılmazsın, KPSS işinde dershaneye paralel gitmek zaten büyük bir hata, ne kadar kendin planlı çalışıp sürekli soru çözersen o kadar çok verim alıyorsun. İnternetten çok güzel video kaynaklar bularak konu eksiğini bir an önce kapatıp soru çözümüne ağırlık vermeni tavsiye ederim.
2) Şu zamana kadar kaç Çevre Mühendisi sınava girdi veya giriyor bilmiyorum ama ilk 10 veya 15'e girmeniz gerekiyor. Buda minimum 90 puan almanız gerekiyor demek.
3) Hocam ben bunun cevabını zaten 1. soruda verdim. Fakat alımların düşük olduğu da bir gerçek, bu nedenle çok yüksek puan almanız ve kendi branşınızda derece yapmanız gerekiyor açıkçası. Ama planlı ve sistematik bir çalışma ile her şey mümkün.
4) B kadrolarda bildiğim kadarıyla hala mülakat yok (yanlışım var ise arkadaşlarım düzeltsinler lütfen). Ama B kadrolarda alımlar düşük olduğu için mülakatlı olan A kadrolar için de çalışmanız sizin yararınıza olur.
5) YDS, B kadroda özel bir koşul olarak koyulmadıkça gerekli değil. AMA artık B kadroda bile özel şart olarak YDS istenme durumu var, ayrıca bir üst maddede belirttiğim gibi A kadrolar genelde KPSS'nin YDSli puan türünü baz alarak alıma çıkıyorlar. Puanınız yüksek olmasa bile( ki genelde toplam KPSS puanına %10 veya 20 etkiliyor) YDS puanınız olsun. yoksa YDS puanınız olmadığı için ilgili KPSS puanınız hesaplanmıyor. Bu nedenle de mülakatlı kadrolara başvuramıyorsunuz.

İlave: Birde soru bankası olarak ayırım yapmadan ne kadar zor ve şaçma sorular içeren soru bankası dahi olsa hepsini çözmenizi tavsiye ederim. Sayı sınırı koymadan olabildiğince çok çözmeniz sizin yararınıza oluyor. Bazen çok saçma sorular olabiliyor soru bankalarında, fakat ÖSYM' de soru konusunda sınırlarını her sene zorladığı için, daha önce saçma dahi olsa usanmadan çözdüğünüz sorular size hiç ummadığınız bir anda sınavda yardımcı olabiliyor..

Umarım yardımcı olabilmişimdir, aklınıza takılan başka konular olursa cevaplamaya çalışırım. Kolay gelsin ve şimdiden başarılar dilerim :)
 
@Gülay
Gülay Hanım YDS kılavuzunda yazan ifade aynen şu şekilde:

"Yabancı dil ağırlığı içeren KPSS puanları hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili KPSS'den önce elde ettikleri Almanca, Fransızca veya İngilizce en yüksek YDS sonucu kullanılacaktır. KPSS'den sonra elde edilecek YDS sonuçları, yabancı dil ağırlığı içeren bir sonraki KPSS puanlarının hesabında dikkate alınır"

Özet olarak YDS'ye KPSS'den önce girilmiş olması gerekiyor ilgili puan hesaplarının yapılabilmesi için.
 
Aynen dediğiniz gibi, birde bazı KİT kurumları yabancı dil puanı isteyebiliyor B kadro atamalarda. Bunun örneği olarak TCDD benim zamanımda Ankara'ya Çevre Mühendisi alacağı zaman YDS 80 şartı getirmişti B kadro atamasında o nedenle üst sıralarda olup da YDS puanı olmayan adaylar başvuramamıştı.
 
Arkadaşlar ben maden arıtma tesisinde çevre görevlisi olarak işe başladım fakat ayda bir iki sefer gidip aylık raporlarını hazırlayacağım onun dışında evde işlerimi hallediyorum diyebilirim. Size sorum şu daha doğrusu yorumlarınızı, önerilerinizi merak ediyorum, bu şekildeyken hem iş hem kpss çalışmak verimli olur mu sınavı kazanmak açısından ikisi birlikte yürüyebilir mi ? Şimdiden teşekkürler
 
KPSS de atanmak için türkçe matematik yaptığınız kadar bide tarih yapmanız gerekiyor. En belirleyici olan şey de tarih zaten katsayısı yüksek. Ben hem çalışıp hem dersaneye gidip girdim sınava. Çalışıyorsanız dersanenin bir faydası olmayacaktır. Ya kafanızı boşaltıp sadece KPSS hedefiniz olacak. Ya da KPSS ye harcayacağınız o 1 seneyi kendinizi geliştirmeye adayacaksınız tercih meselesi tabi. Ama devlette mühendis olmak insanı biraz köreltiyor sanki. Fabrikalarda arıtma tesislerinde vb. yerlerde çalışmak en mantıklısı gibi geliyor bana.
 
@buse yıldırım

Arkadaşlar bu torpille alım diye her tarafta yazılan yorumlar çok fazla dikkatimi çekmeye başladı.
Merkezi atama ile 59 kişi alındı diyorsunuz, onun dışında açıktan alım yapılan kurumlarda da bildiğim kadarıyla 80-85 bandında mülakata girmek için puan istenmekte. Tam anlamıyla boş olup da şu kuruma şu şekilde girdi gibi önünüzde örnekleriniz var mı ? (Bizim branşımız için söylüyorum)
Ben ilk defa sınava gireceğim belki bu konuda bilgisizim ancak bu yorumlar insanların çalışmalarında dezavantajlar umutsuzluklar yaratabiliyor.
 
88 alırsanınz İlk 50 civarı olur, fakat bunun bir standartı malesef yok.

KPSS için isterseniz 1 yılınızı verin, isterseniz 1 ayınızı verin, ya da dershaneye gidin, klasik bir şey söylemem gerekiyor. Mayanız yoksa kazanamazsınız. Bugün KPSS Ortaöğretime dahi soksanız bir öğrenciyi, ya da mezunu 70 i zor alabilecek tonla mezun tanıyorum. 2016 KPSS, olması gerekenden 50 gün önceye çekildi ve bizler tam mezun olmadan sınava girdik ve mağdur olduk. Uzun süre sınavın Temmuz'da alınabilmesi için uğraştım, kendimi okula vermek durumunda kaldım ve ben 71,35 alabildim. 2014 Ortaöğretimde 86 küsür puanım varken bu oldu.

Sınavda iyi puan almak için tüm dersleri iyi bir şekilde bilmek ve yapabilmek şart. Her sınavda farklı sınav türlerinde, standart sapma daha farklı oluyor. FETÖ'den sonra yapılan 2 KPSS sınavında standart sapmalar aşağı yukarı benzerdi.

KPSS'de iyi puan almak ta yetmeyebiliyor. Kurumların alım yapması çok önemli. Bir de ne zaman yapacağı. Misal şu anki dönemde, Bakanlık ilk başta 2 tane alım yaptı. Biri sözleşmeli, biri merkezi atamada, toplam 24 kişiydi sanırım. 4 ü de Batı illeriydi. Daha sonraki 2017/1'de 7 tane DHMİ geldi. DHMİ'nin verdiği maaşı hiç bir yerde kazanamazsınız ve orada işiniz de belli. 90 üstü puanlarla Batı illerinde Bakanlık yazanlar çöp oldu. DHMİ'yi 89 larla çatır çatır kazandılar. Hem de Antep'te 88,75'e kadar düştü.

Torpil olayı, bizim meslekte olan bir şey. Belediyelere girmek için KPSS şartı zaten yok. 100 tam puanla bile giremezsin. Çevre Koruma Daireleri'ne bakın, kimler çalışıyor, anlarsınız vaziyeti.

4,5 ay ciddi bir süredir. Herkese başarılar.
 
@espanyol1901 Yer değiştirme tablosuna göre şuanda Türkiye geneli Çevre ve Şehircilik İl müdürlüklerinde 39 Çevre Mühendisliği kadrosu boş. 2018 sınavından önce alım olursa sıra size gelebilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.
 
@espanyol1901


Hocam peki tercih konusunda ayrım mı yaptınız. Veya açıktan alımlarda bu puan ile hiçbir mülakata davet edilmediniz mi? Durum gerçekten vahim
 
@enginizam
ilk sıralama 55ti. son atamayı güncellemedi ösym, şuan 27 görünüyor.

@eyavuz
Teşekkürler, bu tabloyu görmemiz mümkün mü acaba hangi ilde ne kadar boş yer var öğrenmek açısından
Edit: Bakanlığın sitesinde varmış, şimdi buldum.

@qw5398
Sözleşmelileri takip etmedik. kadrolu atamada sadece son atamada dil şartı olduğu ve bu şartı sağladığımız için TCDD genel müdürlüğü gelebilirdi ama vardiyalı çalışma olduğu için tercih etmedik. son atamada değerlendiririz inşallah
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlık yapısı değişecek deniyor. Farklı bir bakanlıkla birleşme veya çevre ve şehircilik çatısı altında yeniden yapılanma olabilir gibi. Konu ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Atamalara olumlu etkisi olur diye düşünüyorum yani umuyorum.
 
sonunda bırakacağız bu mesleği olup bitecek,ya da başka meslek yapacağız.benim hiç ümidim yok alım olacağından bu yüzden gram ders çalışmıyorum çünkü kimse önemsemiyor ki çevreyi,
 
Üst