• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KPSS Kpss 2018

Umudumu kestim cunku mezun olali yillaaaar oldu ve ben öğretmenlik vb işlerle geçinmeye çalıştım. Özel sektör de denedim ama altindan kalkamadım. Istanbulda en kotu evin kirası bile malum, üzerine de yol ve diğer giderler eklendiğinde butun gün ve hafyanızı harcadığınız yerden alacağınız maas birseye yetmiyor. Simdi bir cocuğum var artık 7/24 calışmaya başlamak bebim için çok zor. Üstüne de almanız gereken belgeler silsilesi var o konuya girmiyorum bile. Haksızsınız demiyorum ama ben soğudum bu işten.
 
  • Beğen
Tepkiler: HTM
o kadar haklısınız ki ben de öğretmenlik yapıyorum ve hayatımın en büyük hatası çevre mühendisliği okumak oldu. okumak diyorum çünkü sadece okudum mühendis olamadım. boşa giden dört sene sadece.
 
İyi günler;

Az önce MSB'den mesaj geldi. Ön başvuru sonuçları açıklandı diye. Ancak sitede , en azından benimkinde , hala değerlendiriliyor yazıyor.

Sonucu açıklanan var mı?
 
Evet bende de başvuru sayfasında henüz bir değişiklik yok fakat ilanda başvurunuzu sorgulayabileceğiniz bir link var orada tc ile sorgulama yapılıyor. Hangi tarihte saat kaçta vs
 
ben de erzincanı seçtim senin puanın kaçtı? benim 86.46.
ilk sıra kim acaba

çok fena moralim bozuldu 1200 ne demek yaa. branştan sıralamaya bakıyorum, onların bölümde 26.sıradayım.
 
MSB taban puanları

ÇEVRE MÜHENDİSİ - (ANKARA) 82,92463
ÇEVRE MÜHENDİSİ - (DİYARBAKIR) 1 84,62525
ÇEVRE MÜHENDİSİ - (ERZİNCAN) 1 83,41495
ÇEVRE MÜHENDİSİ - (ERZURUM) 1 82,54108
ÇEVRE MÜHENDİSİ - (ESKİŞEHİR) 2 80,85239
ÇEVRE MÜHENDİSİ - (İSTANBUL) 6 82,20226
ÇEVRE MÜHENDİSİ - (KOCAELİ) 1 76,31840
ÇEVRE MÜHENDİSİ - (SAKARYA) 2 82,42417
 
Aslında oda başkanımızın demek istediği şu; Kamuya alımlar gittikçe azaldı. 5 yıl önce 80 puanın altında alımlar olurken şuanda 90'lara dayanmış durumda. Bir çok meslektaşımız okulu bitirince sadece KPSS'ye odaklanıyor. Bazı arkadaşlarımız 30'lu yaşlara gelince KPSS'den vazgeçiyor. O zamanda özel sektöre geri dönmesi zor olabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için önceliğin KPSS değil Özel Sektör olması gerektiğini ifade ediyor. Özelde çalışırken KPSS'yi kazanabilirsiniz. Şayet kazanamazsanız da özelde devam edeceğiniz bir veya birçok uzmanlık alanınız oluşuyor..

Bende çevremdeki meslektaşlarıma aynı yönde önerilerde bulunuyorum
 
Üst