• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Lpg sorumlu müdür

Murat Bal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Kasım 2013
Firma
bilkent
arkadaşlar merhaba;

endüstri mühendisiyim ve bende sorumlu müdür olarak çalışmak istiyorum. bir firmada tam zamanlı olarak çalışıyorum, aynı zamanda da sorumlu müdür olarak çalışabiliyor muyum? SSK işi nasıl oluyor? yardımınıza ihtiyacım var.
 
Lpg sorumlu müdür sertifikanız var ise sorumlu müdür olarak çalışabilirsiniz. ssk olayı mesleklere göre değişiklik gösteriyor. Örneğin çevre mühendisi olanların ÇMO tarafından belirtilmiş olan 30 gün ssk yatıyor fakat diğer branştaki arkadaşların 6 gün yatırıyorlar diye duyuroum.
 
arkadaşlar bende çevre danışmanlık firmasında çalışıyorum 3 kişi olduğumuz için (eski yönetmeliğe göre) LPG sorumlu müdürlük yapamayacağımı söylediler öyle bir şey yok diye biliyorum bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
 
@Emine Erdem
yeni yönetmeliğe göre '' Çevre görevlileri çalıştıkları işletme ve firma dışında ikinci bir işyerinde çalışamaz. Çalıştığı tespit edilir ise Çevre Görevlisi Belgesi iptal edilir'' bu madde olmasına rağmen yinede lpg sorumlu müdürlük yapabilr miyiz?
 
@Tuğçe Özcan
(8) Çevre görevlileri çalıştıkları işletme ve firma dışında ikinci bir işyerinde çalışamaz. Çalıştığı tespit edilir ise Çevre Görevlisi Belgesi iptal edilir.
 
Eski yönetmeliğe göre hangi branş olduğuna bakılmaksızın 30 gün sigorta yatırılması zorunluluğu vardır.Tabi bunu ÇMO iyi uyguluyor diğer meslek odaları ÇMO gibi vize yapmam demiyordu.Murat Bey yeni yönetmeliğe göre OCAK 2014 itibari ile 1 adet LPG İstasyonunda sorumlu müdürlük yapabilirsiniz.Tam zamanlı çalışmanız buna engel değil.LPG İstayonu da size 30 gün sigorta yatırmak zorunda.Size birden çok sigorta priminin yatması kanunen uygun bir durum.
 
Arkadaşlar bilindiği gibi yeni yasa ile çevre görevlisi dışında başka bir iş yapılamayacak ve dolayısıyla çoğu arkadaşımız çalıştıkları LPG sorumlu müdürlüklerinden feragat etmek durumunda kalacaklar. Bunun yanı sıra yine başka bir yönetmelikte de 5 tane olan istasyona bakabilme durumu 1'e düşürülmüş bulunmakta.
Benim düşüncem, bu forum ortamında bulunan arkadaşlar, ellerinde bırakmak durumunda kaldıkları istasyonları paylaşırlarsa bu işi yapmak isteyen/yapabilecek arkadaşlar için yararlı olacaklardır. Takdir yine sizin olmakla birlikte benim düşüncem budur.
 
(8) Çevre görevlileri çalıştıkları işletme ve firma dışında ikinci bir işyerinde çalışamaz. Çalıştığı tespit edilir ise Çevre Görevlisi Belgesi iptal edilir.

(9) İşletmelerde ve çevre yönetim birimlerinde istihdam edilen çevre görevlileri bu Yönetmelikte tanımlanan yükümlülükler dışında işletme bünyesinde başka iş ve işlemlerde çalıştırılamazlar.

Bu maddelere göre, Çevre Görevlisi olarak çalışıyorsan sadece Çevre Görevlisi olarak kalacaksın.
 
sonuçta yeni yönetmeliğe göre bizlerin bakabileceği tesis sayısı 16 puanı aşmayacak şekilde olacak olması ve ayrıcada ek mesai saatlerimizin olduğu içinde bence lpg sorumlu müdürlüğe devam edilmesinde sıkıntı olmaması gerektiğini düşünüyorum. artık lpg sorumlu müdürlülükte de 1 tesis olacağı için belki değişiklik olabilir. ki bu durum bence ÇMO'nunda işine gelmez çünkü vize, yeni belge başvurusu, lpg sorumlu müdürlük eğitimlerin elde edilecek olan gelirlerde düşüş olacaktır.
 
@Emine Erdem

haklısınız. bir de lpg sorumlu müdürlük yönetmeliğinde sanırım değişiklik olmadı. oradaki maddelerle bu yönetmelik maddeleri ters düşecek.
 
düşününce lpg sorumlu müdürlülüktende mi çevre mühendisiliği branşını devre dışı bırakmaya çalışılıyorlar gibi. yine diğer branşlara yararlı bir durum olacak.
 
İş güvenliği uzmanlığı gidiyor, Lpg sorumlu müdürlük muamma yeni mezun çevre görevlisi işe başlangıç ücreti 1000 TL :mad:
Nasıl geçinecek bu insanlar merak içerisindeyim.Öğrencilik yıllarında olduğu gibi ikişer üçer aynı evi paylaşabilirlerse yemeden içmeden para biriktirip 10 yıla kadar evlenip aile kurabilirler.
 
Üst