Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
mühabiİl müdürlüğü gerekli görmesi durumunda inceleme gerçekleştiriliyor atık yağ geçici depolama alanınız ve yağ değişimi yapmış olduğunuz noktalar özellikle denetime tabi tutuluyor bizim Moyden sürecimiz bu şekildeydi en azından iyi çalışmalar.
Eğer tesiste yağ değişimini 3.taraf yapıyorsa örn. forkllift için, onların kayıt olması gerekiyor değil mi?Yoksa her halukarda tesiste kayıt yapmalı mı?
Meltem KadayıfcıEğer 3. taraf firma değişimi yaptıktan sonra yağı alıp götürüyorsa onların kayıt olması gerekiyor. Yağ sizin tesisinizde kalıyorsa sizin kayıt olmanız gerekiyor. Dün İl Müdürlüğünden aynı konu üzerine bilgi aldık.
Cem YılmazPeki firma tesisimizde yağ değişimini yapıyor ve atık yağı da alarak gidiyorsa, belge başvurusu yapmıyoruz. Ama yağlarımızı aldığında dair de bir döküman yok. Firmadan moyden belgesini ve yağlarımızı aldığına dair bir yazı mı almalıyız ? Yoksa bişey yapmamıza gerek yok mu..?
NazzzzzBence değişim yapan firma yağı alıp gidiyorsa onlardan belgeleri isteyin. Belgeleri yoksa da, bu belgeyi almak için siz başvurun. Alması zor bir belge değil, kendinizi riske atmamış olursunuz.
Arkadaşlar aşağıdaki linkte bir arkadaş forkliftlerle ilgili bakanlıktan bilgi verip payaşmıştı.linki aşağı ekliyorum.biz napıcaz hala anlamadım.Şu mesleği yaptığımdan beri herşey bir muamma kesin birşey.Şu forklif konusu ile ilgili açıklama yaparsanız çok sevinirim.
turkay23Forklift firmasıyla görüştüğümde tesisin kayıt yapması gerektiği söylendi, anladığım kadarıyla ortada dolanan farklı görüşler var. Kesin çözüm Bakanlığa yazılı görüş sormak görünüyor.
Meltem Kadayıfcıİşte yukarıdaki linkte arkadaş bakanlığa sormuş ve forklifti kapsam dışı olarak değerlendirmişler anladığımkadarıyla plakası olmadığı için
turkay23Her forkliftin Ticaret ve Sanayi Odası'ndan tescil belgesi vardır. Ücreti 250 TL'dir. Dolayısı ile "kapsam dışı" olarak değerlendirilemez. Sistemde Forklift, Vinç gibi hareketli araçlar için "özel plaka" sekmesi bulunmaktadır. Esaslar dosyasından Madde 6 Fıkra 1'e bakabilirsiniz.
Cem Yılmaz@Cem Yılmaz bey, bana bakanlıktan gelen yazıda eğer forklift tesis içinde kullanılıyorsa trafiğe çıkmıyorsa tescil edilmiyor dedi. Vallahi ne yapacağımı şaşırdım.
Cem Yılmazhahaha ciddi misiniz? ben hiçbir firmam için başvuru yapmadım açıkçası, bir şey olursa da maili göstereceğim çünkü maili attığım kişi bu moydenle alakalı yazının altında iletişim bilgileri bulunan kişiydi, hatta memura tekrar yazıyorum şimdi
Merhaba valla sabit parça vinç jeneratör için zaten alınmayacak.forklift içinde almayı düşünmüyorum zaten adamlar senede 1 kere dışarıda yaptırıyor.o firmalara aldırmaya çalışcam.ayrıca kiralık olan forklifte bizim sorumluluğumuzda olduğunu düşünmüyorum
Banu hanım mantık olarak bakanlıktan gelen yazı mantıklı yani 1 senede forklift zaten yağ eksiltme vs 4-5 kg yap çıkar onuda zaten 2 senede biriktirip anca verdirebiliylrum.o yazı kafamdaki soru işartlerini kafamdan kaldırdı.bu daha çok tesis içşnde araçların yağını değiştiren firmalar için.çünkü ciddi sirkülasyon oluyot
[automerge]1607004655[/automerge]
İl müdürlükleri tam bilmiyor kafadan sallıyorlar biraz o yüzden bakanlığı dikkaet alıyorum ama zamanla oturacak tahminim zaten pandemiden ne yaptıklarını onlarda bilmiyo.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.