• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Project Management Professional

Ceyda Kazancioglu Kaynar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mayıs 2011
Şehir
Amasya
Firma
Amasya Belediyesi
Merhaba arkadaşlar....
PMP yani Project Management Professional sınavı ve eğitimleri hakkında ve nasıl bir yol izlenmesine dair bilgisi olan arkadaşlar var mı?
Evet internette yeterli döküman mevcut ama koşulları ve nasıl bir yol izlenmesine dair çok fazla bilgi bulamadım. PMP olan bir arkadaş cevaplarsa sanırım çok daha yardımcı olur :) ama tabi ki bu konuda yardımcı olacak herkese de teşekkür ederim.
 
Proje yönetimi



Proje yönetimi, belirli bir projenin hedef ve amaçlarına ulaşıp bitirilmesi için kaynakların planlanması, organize edilmesi, tedarik edilmesi ve yönetilmesi disiplinidir.
Projeler belirli özgün hedef ve amaçlara ulaşmak amaçlı uygulanır,. genellikle faydalı bir değişim getirmek ya da değer katmak için. Projelerin esneklik payı ile birlikte belirli başlangıç ve bitiş tarihi vardır. Projelerin geçici olması; onları kalıcı, sürekli tekrarlanan, üretim ve servis amaçlı her zamanki işletme operasyonlarından farklı yapar. Pratikte, bu iki tür sistemin yönetimi oldukça farklıdır ve farklı teknik beceriler gerektirmektedir.
Proje yönetiminde gösterilen temel çaba, proje hedef ve amaçlarına ulaşmaya çalışırken önceden belirlenmiş proje kısıtlarının da dışına çıkmamaktadır. Tipik proje kısıtları kapsam, zaman ve bütçedir.
 
Proje yönetimine dair bilgim var lakin bunu belgelenedirmek ve bu konu üzerinde uzmanlaşmak istiyorum. uluslararası firmalarda ben proje yöneticisiyim diye doğrudan gidemiyorsunuz. belgelenmiş deneyim istiyorlar :(
 
Üst