• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sabun üretim fabrikası gfb süreci

Bilal47

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Nisan 2012
İyi günler,
Çalışacağım fabrika EK-2 de
4.1.17 Hammadde üretim ünitesini içeren sabun ve/veya deterjan üretimi yapan tesisler'e giriyor.Fabrikada:
Sıvı Atıklar= OSB kanalizasyon şebekesine
Proses Sıvı Atık= OSB Atıksu Arıtma Sistemine (az miktardaki tuzlu sudan; içeriğinde KOİ, AKM, Yağ-Gres, Ağır Metaller, Ph, CN çıkacak.)
Katı atık= Çöp bidonu ile Belediye araçları alacak
Atık Yağ= Depolanıp Lisanslı İşletmelere
Bitkisel Atık Yağ= Depolanıp Lisanslı İşletmelere
Atık Ambalaj= Lisanslı firmalara
Buhar Kazanı Bacası= ÇİLY İzin Müracaatı
Sorum şu arkadaşlar EK 3Bde sadece baca emisyonu için mi İl Müd. Uygunluk yazısı almak gerekir? Süreç hakkında tecrübeli arkadaşların yardımını talep ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Aslında o kadar güzel özetlemişsin ki durumu..belli ki bir osb sınırları içindesin ve arıtması var,atıksu işini osb müdürlüğünden alacağın kanal bağlantı izin belgesiyle halledebilirsin.maddenin üssünde yer alan 1 sebebiyle gürültüden de muafsın.4.1.17'den çevre iznine tabi olmakla beraber, buhar kazanının anma ısıl gücüne bakarak o maddeden de çevre iznine tabi olup olmadığını,tabiiysen EK1 mi EK2 de mi olduğunu görebilirsin.İl müdürlüğü uygunluk yazısı başvurunu yapınca il çevre seni zaten sadece hava emisyonu konulu çevre iznine tabi edecek şu görüntüde..Kolay gelsin.
 
Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ;
EK-2:

1.2 Aşağıdaki yakıtları yakan tesisler.1 (Isınma amaçlı kullanımlar ile sıhhi sıcak su amaçlı kullanımlar hariç)

1.2.1 Katı (Kömür, kok, kömür briketi, turba, odun, plastik veya kimyasal maddelerle kaplanmamış ve muameleye tabi tutulmamış odun artıkları, petrol koku) ve sıvı (fuel-oil, nafta, motorin, biyodizel ve benzeri) yakıtlı tesislerden toplam yakma sistemi ısıl gücü 1 MW ve daha büyük 100 MW’tan küçük olan tesisler.

1.2.2 Gaz yakıt (doğalgaz, sıvılaştırılmış petrol gazı, kokgazı, yüksek fırın gazı, fuel gaz) yakan ve toplam yakma sistemi ısıl gücü 2 MW ve daha büyük 100 MW’tan küçük olan tesisler.
[TBODY] [/TBODY]
 
Üst