Yürürlükte Sanayide yaşil dönüşüm usul ve esasları yayımlandı - 6 ağustos 2026

Üyeler Görebilir
Şimdi benim merak ettiğim iki konu var. Görevlendirmeye mazeret ve koşullar haricinde olmadan itirazlı sayılmaz denilmiş. İş bireysel olacaksa hepimiz bir yer de çalışıyoruz. Tesis ziyareti, rapor yetiştirme süresi vb. puanlamaya göre atama yapılacakmış. çalıştığın yer iki üç kere izin vermezse sen arkalara düşeceksin ve bu iş aynı kişiler üzerinden dönmeye gidecek. İş yerinden izin alınmasının rahatlıkla önünü açmak için Bakanlık atamasında bir yazı veya farklı bir yol ile bu belirtilen tarihlerde izinli sayılacak ama yıllık izinden düşmemesi gibi şeyler getirmeli. Yoksa yılda 3 4 kere ziyaret etsek 2-3 ortalama desen yıllık izin dolmuş oluyor. Yoksa bu iş doğrulayıcı kuruluşlarca mı yapılacak. Ben tam anlayamadım acıkcası ?

Anlayan varsa bilal e anlatır gibi anlatabilir mi :)

Üyeler Görebilir
Daha önce çalıştığım şirkette sektör bazlı belirlenen örnek bir MET listesi ile karşılaşmıştım ve doldurmuştum. Bakanlık çelik sektörü için pilot tesis olarak bizim tesisi seçmişti ve MET listesindeki soruları tamamladıktan sonra Bakanlıktan gelmişlerdi sunum hazırlamıştım ve detayları anlatmıştım.

Ücretteki detayları bence şu şekilde;
MET (Mevcut En iyi Teknikler) denen şey çevresel sürdürülebilirliği artırmak ve kirlilik önlemek için yapılacak eylemler. Yani bir tesiste SYD değerlendirme raporu hazırlarken bu MET leri SYD S ve SYS BS ler MET leri kanıt dokümanlar ile birlikte değerlendirecek. Rapordaki belirtilen MET lerin uygunluğu Bakanlık tarafından incelenecek. MET sayısı üzerinden bir ücret belirlemesi yapılacak.
Örneğin; 100 MET değerlendirme raporu onaylandı. Katsayısı 2,5
SYD S Ücreti = (2*33000 TL)+(2,5*33000 TL) = 148500 TL brüt

Ben bu şekilde anladım. Yanlışsa da doğru bilenden bende dinlemek isterim. :)

Üyeler Görebilir