• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Seveso Bildirimi

mustafaTuremen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2011
Şehir
Konya
Firma
BABİL ÇEVRE DANIŞMANLIK MÜH. İNŞ. GIDA DIŞ TİC. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Mehaba arkadaşlar seveso bildirimin nasıl yapıldığı konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Araştırdım. Bazı kimyasalları girdim tehlikeli olarak gözüküyor. Bazıları ise tehlikeli olarak sistemde gözükmüyor. MSDS' lerini inceledim kimyasal tehlikeli sınıfına giriyo. bunları nasıl yaparız bu konuda bilgi gerekli
 
cas numaralarını denemedim. msds formunda cas numaralarını bulabilirim değil mi?
 
teşekkür ederim yardımlarınız için en kısa sürede deneyecem
 
başka bir konuda daha sorum olacak :D bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum yine
 
bir süt fabrikası olan tesisimiz yakıt olarak kömür kullanıyor kömürü biriktirdiği alanda rüzgardan dolayı toz oluşuyor. kömürün biriktirildiği alanı değerlendirieceğimiz bir yönetmelik varmı bilginiz varmı?
Toprak kirliliği
Yeraltı Su kirliliğinden başka herhangi bir yönetmelik gereğince değerlendirmeye tabi tutmam gereklimi bilginiz varmı? yardımcı olursanız memnun olurum
 
Merhaba,

Seveso ile ilgili bir problemle karşılaştım. CAS no'ları aynı olan iki farklı kimyasal var elimizde. Örneğin biri A maddesi, diğeri ise içerisine belli miktarda farklı kimyasallar karıştırılmış B maddesi. Fakat CAS no'ları aynı. Miktarlar arasında da büyük fark var biri 100 ton ise biri 10 ton.
Tesiste ayrı şekilde depolanıyor. Bakanlık ile irtibata geçemiyorum,telefona bakan olmuyor. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Bir de tüm kimyasalları sisteme girecek miyiz ? Bizim elimizde olan kimyasal 10 farklı kalem ise bunların 8'i sistemde yok.En basit örneği Magnezyum oksit gibi. Bunları hep yeni kimyasal olarak mı eklemek durumundayız ?

Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
 
Genel kriter bilindiği üzere cas numaralarıdır, eğer kimyasalların içerisinde birden fazla cas numarasına sahip tehlikeli maddeler varsa müstahzar olarak girebiliyormusnuz ona bir bakın... özellikleri yazarsınız
 
Merhabalar arkadaşlar

İş Güvenliği Uzmanıyım ve kozmetik sektöründe bir müşterim var. Saç Şekillendiricileri, parfüm ve deodorant vb. gibi ürünlerin üretimini yapıyorlar. Büyük Endüstriyel Kazaların Kontrolü yönetmeliği gereğince SEVESO sistemine yönetmeliğin ekinde verilen madde miktarlarını girmemiz gerekiyor. Yönetmeliğin ekli listesinde bölüm 2 kısmında çok kolay alevlenebilir ve kolay alevenebilir maddelerinde sisteme girilmesi gerektiği bildirilmiş. Dedorant R12 çok kolay alevlenebilir bir madde, parfümse R11 kolay alevlenebilir madde ve ürün yüksek miktarda ürün stoklarımız oluyor. Bu durumda parfüm ve deodorantları da sisteme girmem gerekiyor mu?

Gerekli ise deodorantların yönetmeliğin Ek1 Bölüm 2 Not 3 de verilen aşağıdaki tanımının hangisine uygun olduğu konusunda fikriniz var mı?
Not3

(c)Çok kolay alevlenir gazlar ve sıvılar:

1.0 oC'nin altında, parlama noktasına ve normal basınç altında 35 oC’ye eşit ya da daha düşük kaynama noktasına (ya da bir kaynama aralığının bulunması durumunda kaynamanın başladığı sıcaklık) sahip olan sıvı madde ve müstahzarlar (risk tanımı R12)

2.OOrtam sıcaklığı ve basıncında havayla temas halinde alevlenebilir gaz veya süper kritik halde bulunan gazlar (risk tanımı R12)

3.KKaynama noktalarının üzerindeki bir sıcaklıkta bulundurulan, alevlenir veya kolay alevlenir sıvı maddeler ve müstahzarlar.
 
Sistem girişlerinizi MSDS formları yardımı ile yapabilirsiniz. Burada CAS No ve ya EC No'lar bulunmaktadır. Bu kodları ile maddeleri girdiğinizde sistemde kayıtlı bir madde ise R sınıflarını sistem kendisi karşınıza çıkarıyor ve miktar girişlerine geçiyorsunuz.
 
MSDS lerde R12 yazıyor sisteme R12 olarak giriyorum ancak Not3 de yukarıda belirttiğim seçenekleri de soruyor MSDS lerde böyle bilgi yok. Bu bilgiyi sisteme girmediğim zamanda maddenin indekslerini hesaplamıyor.
 
Merhaba Arkadaşlar,
Ben seveso bildirimi yapmak istiyorum ama ilk defa yapıcam nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. örnek vericek olursam elimde 'Q16 liquid gres' dında bir yağ bulunmakta. Msdsine baktığımda herhangi bir cas numarası yok. bileşimlerinde, naftenik, parafinik hidrokarbon zinciri
Aşınmayı engelleyi maddeler
pas önleyici katkılar
petroleum gases, liquefied yazmakta. Ben bildirim yaparken kullanılan sıvının ismine göremi içerisinde bulunanlar için tek tek mı bildirmem gerekiyor?
 
Üst