• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Son çökeltim köpüğü çalışma

M.küçük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Temmuz 2015
Firma
mawiates
Çalıştığım arıtma tesisinde çökeltim havuzlarından alınan köpüğün buffer (dengeleme tankına) yerine supernatanta (süzüntü suyuna) vermek istiyoruz.
Avantaj veya dezavantajları ne olabilir tesise katkısı veya sorunu ne olabilir yardımcı olabilir misiniz ?
Dengeleme tankından dekantör ve sonrasında solar kurutmaya veriliyor
Süzüntü suyundan ise bio-p havuzuna gönderim yapılmaktadır.
 
Ne kadar çer çöp varsa anaerobik tanka ve oradan da havalandırma havuzunda birikecektir. Bu bir kısır döngüye girdiği için zamanla sağda solda birikecek, ekipmanlara zarar verecektir. Bir yerleri tıkayabilir ya da pompalara zamanla zarar verebilir. Ne kadar bir debi var bilmiyorum ama çöktürme havuzunun yüzeyinden toplanan su görece temiz olacağı için geri devir hattını seyreltecektir (süzüntü suyu geri devir ile birleşip Bio-P dediğiniz anaerobik havuza gittiğini kabul ediyorum). Belki bu seyreltme de biraz olumsuz etki yapabilir.

Bahsettiğiniz köpük pompaları suyu tahminimce ayrı havuzlara pompalıyor oradan da bir sonraki aşamaya pompalanıyordur. O aradaki havuzun yüzeyinden ihtiyaca göre planlanan zaman aralıklarında mekanik olarak yüzen katıları toplamak bence daha mantıklı. Bir şekilde tesisten uzaklaştırılması gereken katılar asla uzaklaştırılmamış olacak aksi halde.
 
Üst