• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Su analizi

diienayzed

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Haziran 2013
Arkadaşlar merhaba,

Tesisimizde kullanma suyu olarak kuyu suyundan faydalanıyoruz, bu suların analiz yaptırılması gerekli diye biliyorum periyodik olarak ancak hangi sıklıkta yapılmalıdır ?

Birde içme suyu olarak kullanılan damacanaların firması tarafından analizleri mevcut ancak su sebillerinden numune alınıp analiz yaptırılmak gerekli diye düşünüyorum bunun da zorunluluğu var ise periyodik olarak hangi sıklıkla yapılmalıdır?

bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim

Dostlar bilgisi olan yok mu hangi analizleri yaptırmam gerekiyor ?
 
@diienayzed

merhaba diienayzed,

sizin de bahsettiğiniz gibi bizim de faaliyetimizde bulunan DSİ'den izinli bir kuyumuz var, bu kuyu için DSİ kullanma izni verirken analizde istemiş, analiz sonucunda da' içme amaçlı kullanıma uygun değildir' diyor dolayısıyla biz bu suyu kullanma amaçlı su olarak tuvalet ve duşlarda kullanabiliyor muyuz? içme suyuna uygun olmayan su, kullanma suyu olarak kullanılabilir oluyor mu?
 
Günaydın arkadaşlar,

Damacana suyunun analizini yaptırdık ve toplam koloni (jerm)sayısı (37C), (22C) deki sonuçlar 300 den fazla bu durumda ne yapmalayım.
 
Etkileri olsaydı şimdiye ortaya çıkardı en başta sindirim sisteminde tifo ya da dizanteriye vs. sebebiyet verir. Bir aydır bir şey olmamışsa kana kana için derim. Gereksiz prosedürlerle zamanınızı harcamayın.
 
@toprak

etkileri olması bir yana damacana su olduğu için halk sağlığını tehdit eden bir durum. yani sana etkisi yoksa başkasına olabilir hangi ilde isen halk sağlığı ile irtibata geç zaten gereken işlemleri ve cezaları keseceklerdir.
 
suyu direk damacanadan dökerek mi aldınız, yoksa pompasını kullanarak mı? su temiz olsada pompa kirli olabilir

halk sağlığı böl. ile görüşünüz
 
Bakalım neler olacak......

---------- Forwarded message ----------
Ülkenin öncelikli araştırma ihtiyacı bu mu? ne kadar öncelikli? kim puanladı?
-----
güzel bir uygulamalı Araştırma konusu değil mi Mesela??
- çeşmeden su doldurmuştum, dolapta unutmuşum, bir ay kadar sonra dibinde Bir santim kadar flok çöktüğünü gördüm,
- her zaman böyle değildir,
- İSKİ’nin internetteki raporlarına bakarsak, çok noktadaki analizler tüm dünya standartlarının üzerinde,
- ama şişe su beklese Flok oluşmuyor herhalde
 
@emin2

ortaya bir laf atayım karışsın mı diyorsun :D

kirliliğin kaynağı son noktada da olabilir. Mesela mahallede boru hattında kırık vs olabilir
 
eğer tespit edilmeyen bir sorun varsa olmaya da devam edecektir. Suyun bu durumda olduğu zamanlarda ilgili kurumu bilgilendirmeniz vatandaş olarak göreviniz sayılır. Birileri bir şey yapsın diye beklemek doğru değildir. Kirli su sorununun kaynağı binbir farklı sebep olabiliyor. Kuyudan barajdan kaynaklanan sudaki bir bulanmadan tutun evinize geldiği noktaya kadar hat üzerindeki herhangi bir kırılma vs. filtrasyon sorunu da olabilir.
 
günlük 150 metreküp tüketilen (kuyu suyu) içme kullanma suyu için yılda bir kez denetim analizi yapılır denmektedir. bu denetim analizinin içeriğinde hangi ölçümler olmalıdır? mikrobiyolojik, kimyasal ayrıntılarında neler düşünülmelidir.
 
Üst