• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

TAT Tesisi Kütle Denge Sistemi Hk.

Cansu_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
ALYA ÇEVRE DANIŞMANLIK
Arkadaşlar merhaba,
10 yıla yakın sektördeyim ancak ilk defa bir TAT tesisi ile uğraşmam gerekti. Kütle - denge girmem gerekiyor ve günlerdir uğraşıyorum içinden çıkamadım. Şimdi bir tane TAT tesisi var metal alıyor. Elimde alış ve satış faturaları var. Demir ve Çelik alıp satıyor. Ben ay ay 2016 dan bu yana giriş yapacağım.
1 - Tesise gelen atıkları; atık kabul işlemleri - gelen atık sekmesinden işliyorum . (Bu doğru mudur?)
2 - R12 Prosesinden atıkları işleme tabi tutulmuş gibi gösterip çıkarıyorum . ( karışık metali uygun atık kodlarına ayırıyorum ya da ayırmadan olduğu gibi çıkarıyorum)

Asıl önemli olan ise, satışını yaptığım atıkların girişini nereden yapıyorum. Ürün gönderim işleminden yaptığımda tesisimdeki atıklarda azalma olmuyor gibi görünüyor. Bir de tehlikesiz atıkları firma yurt dışına gönderiyor . Bu kısım ise atık ihracatı kısmından mı yapılacak.

Lütfen bu konuda bilgi sahibi olan biri anlatabilir mi? Tüm forumu, kaynakları uygulama videolarını taradım. İşin içinden çıkamadım.
 
@gözde yener Geri dönüşüm tesisi aldığı atıkları alıp ürün çıkarır yanında bakiye atık oluşursa onuda 19 lu kodlar başlığı altından çıkartır. Hurda Metal İşleme tesisleri farklı atık kodlarını alıp 19 lu kodlar altından çıkarır. 191006 ve 191212 kodu ile çıkarman için tehlikelilik analizi gerekir.
 
Merhabalar,

Toplama Ayırma Belgesi olan bir firma için 15 02 03 atık kodunu kütle denge sistemine girdiğimde çıkış olarak ayrıştırma işlemini yapıp 19 12 12 kodu ile yapabilir miyim ?
Firmanın geri dönüşüm lisansı var ancak 15 02 03 atık kodunu sadece tat belgesi içeriyor. Kütle denge sisteminde tat firması 15 02 03 atık kodunun girişini yaptığında 15 02 03 atık kodu ile çıkışını yapmak zorunda mıdır? Araştırmam sonucunda aynı kodla çıkılması gerektiğini öğrendim fakat tecrübeli bir kaç kişi belediye atığı olarak direk çıkış yapabileceğimi söyledi ? Bu konuda yardımınızı alabilir miyim ?
 
Bunlar birbirinden tamamen farklı atıklardır. Giren=çıkan mantığı ile hangi kod ile girişi sağlanıyor ise o kod ile çıkışını yapmanız gerekir. TAT lisansından aldığınız bir ürünü GFB/Lisans belgesinde bulunan atık koduyla,farklı prosesle işlem yapamazsınız. Toplama ayırma belgesi sadece alım satım işlemi için alınan bir belgedir. Denetimlerinizde/kontrolde sıkıntıya düşersiniz.
 
Merhaba arkadaşlar,
Toplama ayırma belgesi olan tekstil atık tesisinde çalışmaktayım. Benden önce sisteme hiç giriş yapılmamış, bu yüzden geçmiş verilerle birlikte hepsini sisteme girişini yaptım ancak tesis şubesi 2018'de farklı bir adreste iken 2019 sonunda şuan olduğu adrese taşındı ve motat sisteminde tüm verileri yeni adres üzerinden oluşturdum ancak aklıma takılan şey şu ben yeni adres üzerinden motata girdiğim tüm verileri bu adres üzerinden onaylarsam sıkıntı yaşar mıyım? Bu konuda yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
 
Eda Hanım Merhaba,

Benzer bir olay benim başıma geldi. geri kazanım ve toplama ayırma tesisinde çalışırken taşınma işlemi gerçekleştirildi. Önceki yer için yaptığım atık beyan stoklarını yeni adres için açılan sistemde durumu belirterek yeni sistem de devam etmiştim. Tabi bu durumu il çevre müdürlüğü ile konuştum ve kendileri bu şekilde yapmamı söyledi. Herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım. Siz de eski yerde kalan stoklarınızı yeni sistemde belirterek beyan işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
 
Merhabalar. Sistemde belgeniz yüklü değilse gözükmeyebilir. Bu durumda il müdürlüğüyle iletişime geçmeniz gerekecek.
 
Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var

Tesisimiz TAT GFB belgesini Temmuz 2020'de aldı ve Ekim 2020'de belediye ihalesini alarak işe başladı. Buradan edindiğim bilgiler ile bir yere kadar geldim, emeklerinize sağlık. Lisans başvurusunda istenen Teknik Uygunluk Raporunu hazırladık fakat kütle denge raporları kısmında sıkıntı yaşıyorum. Geçen ay tesisten atık yağ gönderimi olmuştu (ben bir yandan farklı ihalelere hazırlandığım için takip edemiyorum). Temmuz ve Ağustos aylarında boş beyan verdim fakat Eylül ayında gönderilen atık yağ "proses sonucu oluşan atık" olarak ekside gözüküyor ve onaylayamıyorum.

Bunu düzeltebilmem için ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? Lisans ile alakalı bir iki sorum daha olacak yardımcı olursanız sevinirim
 
Çok teşekkürler yardımınız için sorun çözüldü, iki şey daha sormak istiyorum.

1) TAT Lisans başvurusunda, "ambalaj bilgi sistemi veri girişi il müdürlüğü onay yazısı" almam gerektiği söylendi lisans yenileme sürecinde olan bir arkadaşım tarafından bu konuda bir bilginiz var mıdır?
2) TAT Lisans başvurusu için ikinci yüklemem gereken kütle denge raporlarını bu son üç aylık indirip yüklemem yeterli midir yoksa başka bir işlem daha yapmam gerekiyor mu?

teşekkürler
 
Üst