• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık geri kazanım çevre izin aşaması

handeA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mart 2011
Şehir
Eskişehir
Firma
Özel
Arkadaşlar merhaba; gfb sini almış olduğum tehlikesiz atık geri kazanım tesisin Çevre İzni aşamasında gerekli olan teknik uygunluk raporu , bakanlık tarafından kabul görmüş örnek elinizde var mıdır? bir de tse geri kazanılmış ürün(ambalaj ve tehlikesiz atık için) için nasıl bir yazı vermektedir.? TSE ile görüşmem neticesinde artık numune gönderilmediği, yalnızca dilekçe ile başvuru yapmamızın yeterli olduğu söylendi. durum hakkında bilgisi olan var mı ?

Ve bir de sistemde hangi D ve R kodlarını seçiyorum? Kütle-denge lerden de tüm aylara ait olanları artarda yapıştırarark PDF halinde mi yüklüyorum? Teşekkürler şimdidennnnn
 
Sadece kendi tesisinizde çıkan imalat hatası ve dışarıdan atık kabulü gerçekleşmiyorsa, çıkan atığı prosesinize geri besleme yapıyorsanız bunun için çevre lisansı almıyorsunuz. Çevre Lisansı sadece dışarıdan alınacak olan atıkların kabulü için alınıyor.
 
ÇKAGİLHY der ki;

Çevre lisansı: Atıkların toplanması, geri kazanılması, geri dönüşümü ve bertaraf edilebilmesine ilişkin teknik yeterliliği,

ve Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik der ki;

(5) Bakanlık, atık yönetim planlarında türü ve miktarı belirtilmek suretiyle atığın üretildiği yerde kendi atıklarının geri kazanımını yapan ve piyasaya sürmemek üzere geri kazanılan ürünlerin tamamını aynı tesis içerisinde tekrar kullanan tesis veya kuruluşları lisans uygulamasından muaf tutmaya yetkilidir. Ancak bu tesis veya kuruluşlar Bakanlık tarafından kayıt altına alınır. Geri kazanımın üreticinin kendisi tarafından yapılması durumunda 5 inci maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen esaslara uyulması zorunludur.

Bu sebeple kendi tesisinizin içerisinde atığın geri kazanımını yaparsanız Çevre Lisansı almazsınız.
 
Evet piyasaya sürülmeme ibaresi önemli , çünkü piyasaya sürdüğünüz takdirde atığı geri toplatıp / toplattrıp çevre lisansı almanız veya lisanslı kuruluşa vermeniz gerekmektedir.
 
Oradaki piyasaya sürülmesi ifadesi daha farklı bir şeyi içeriyor. Örneği pet şişe üretiyorsunuz. petler hatalı oldu ve bunu sisteme geri besleme yapacaksınız. peti granül haline getirdiniz ama bunu sattınız. bunu yapamazsınız. kendi tesisinizde oluşsa bile. buradaki piyasaya sürülmesinden kasıt budur. onu yeniden kendi prosesinizde kullanmanız lazım.
 
Üst