• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Why do turkish people add me on facebook ?

Murat Erdem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Aralık 2008
Evet ilk gördüğümde bende şaka sanmıştım ama aşağıdaki gibi google'a sadece "why" yazdığınızda google önerileri olarak ilk sıralarda bu cümleyi çıkarıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 11471

Peki bu ne anlama geliyor ?? Bizim ne kadar uçkur düşkünü olduğumuzun dünya tarafından ispatı.. Binlerce kadın forumlada bu konuyu tartışıyor. Hatta az evvel aswers.yahoo'da birisi acaba Türklere çok mu benziyoruz diye yazmış :)) vay garibim, çok güldüm ama keşke hepsi böyle düşünüyordur demekten kendimi alamadım. Aşağıdaki haberi de CNNTURK'ün sitesinden hiç değiştirmeden aldım.

Google arama önerisi Facebook'ta bazı kullanıcıların ortak bir dertten muzdarip olduğunu ortaya çıkardı: "Why do Turkish people add me onFacebook?" (Türkler neden beniFacebook'ta ekliyor?)

Teknogaste.com'un haberine göre Google pek bilinmeyen bir gerçeği ortaya çıkardı.

Google, arama yaparken ilk girdiğiniz kelimelere göre size en çok yapılan aramaları baz alarak önerilerde bulunuyor. Genelde oldukça işlevsel olan bu uygulama bazen can sıkıcı gerçekleri yüzümüze vurabiliyor.

İngilizce olarak arama kutucuğuna "Why" (Neden) yazıldığında önerilerin ilk sırasında şu çıkıyor: "Why do Turkish people add me on Facebook?" yani "Türkler neden beni Facebook'ta ekliyor?"

Bu öneri sayesinde, hatırı sayılır sayıda Facebook kullanıcısının aynı dertten şikayetçi olduğu sonucuna varmak çok mümkün. Google'da söz konusu arama sonuçlarına baktığımızda, aynı sitemin Yahoo Answers sitesinde çokça dile getirildiğini de görüyoruz. Ayrıca çoğunluğu genç kadınlardan oluşan şikayetçilerin bu duruma bir anlam veremediğini de ekleyelim.

Umarız, anlam verememeye de devam ederler.
 
Şöyle bir durum mevcuttur.

1) Request sent-denied-Request sent-denied-Request sent-denied-Request sent-denied-Request sent-denied-Request sent-denied-Request sent-denied-Request sent-denied-Request sent-denied-Request sent-denied-Request sent-denied.
Account closed :)
2) Request sent-accept: Conversion starts. Cam cam cam, my name is barzo. open open open... (buraları yazmıyorum bildiğiniz gibi doldurun.)
 
Ama girişimcilik ve Deli cesareti yönünden takdire şayan :) 3 kelime ingilizce bilen bile, yabancı chat sitelerinde :D :D Muhabbet aynen dediğin gibi :))
 
Üst