• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yemek şirketinden çıkan yağlar

  • Konuyu başlatan Anonim (a96d)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (a96d)

Merhaba bir yemek şirketinde çıkan kızartma yağlarını nereye verebiliriz?
motat çıkışı yapamadıkları için firmalar almıyor diye biliyorum
 
Bitkisel atık yağ dönüşü yapan firmalar mevcut, yıllık sözleşme yapılıyor atık yağlar biriktikçe gelip alıyorlar. İstanbul da Kolza ve Deha bildiğim firmalar içinde. Onlarla görüşebilirsiniz.
 
Biz motatla çıkış yapmıyoruz. gerekli değil diye biliyorum.
 
Elbette MoTAT gerekli. Verdiğiniz atığın kodu 20 01 26, tehlikeli atık olarak geçiyor. MoTAT sisteminden neden bu kadar imtina ediyorsunuz anlatabilir misiniz? Atığın düzenli şekilde çıkışı yapılmalı, bu sistemle takip edilmeli ve yıllık beyanlarda da gösterilmelidir.
 
+evlerden
 
Anonim (a96d)bulunduğunuz ilde lisanslı Bitkisel Atık Yağ taşıması yapan bir firma ile anlaşmanız gerekmektedir. Bitkisel atık yağlar tehlikeli atık olduğu için tabi ki motat üzerinden talep açarak gönderim yapmanız gerekmektedir, yoksa cezalar fena... ve taib bunları yapabilmeniz için eçbs kaydı açmanız ve daha sonra da gönderidiğiniz atıkların atık beyanını yapmanız gerekmektedir.
 
Merhaba,

Konuyu canlandırmak isterim, aşağıda yer alan alıntıda bitkisel atık yağın tehlikesiz atık olduğu iddia edilmiş, bakanlık tarafından.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
de yazının orijinal hali görülebilir, yazı çok uzun olduğu için gözümden kaçan bir nokta olabilir. Bakanlığın neden bu şekilde bir görüş verdiğini bir arkadaşım açıklayabilirse mutlu olurum.

1713184521740.png
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
İrem S.Merhaba,

Konu biraz meşakkatli. Paylaşılan yazı sıkıntı Bakanlık açısından, adım adım giderek sıkıntı aktarayım.
İlgili yazıda her bitkisel atık yağ 20 01 25'miş gibi değerlendirilmiş. Halbuki 20 01 25 kodlu atığın yanında (8) ibaresi yer alır. (8) ibaresi mevzuatta şöyle geçer:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gelelim 2005 yılında çıkan mevzuata. 5346 sayılı kanunun 3. maddesinin 9. fıkrasında atıkları şöyle tanımlamışlar:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yani bakanlığın 20 01 25 kapsamında değerlendirilecek atıkları, Biyokütle başlığı altında değerlendirilen atıklar. Sizin gönderdiğiniz tesis atığı biyokütle olarak alacaksa tehlikesiz olması, Bakanlık yazısı gereği uygun. Ama gönderdiğiniz atık yağ firması biyokütle olarak mı alıyor? :)
 
Üst