• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek Lisans

cerenkaratas

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Kasım 2020
Şehir
İzmir
Firma
Pamukkale Üniversitesi
Herkese merhaba,
Yeni mezun bir Çevre Mühendisiyim, yüksek lisans yapmak istiyorum ve bunun için biraz tecrübeli meslektaşlarımdan bilgi rica ediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Pandemi sağolsun hocalarımla iletişimsiz mezun oldum :)
 
Merhaba,

Gelecek hedefiniz akademik kariyer mi yoksa profesyonel iş hayatı mı? Buna göre gelecek cevaplar netleşecektir.
 
ceren hanım ikiside bir anda olabilir bence :)
bir yanda çalışıp tecrube edinmiş olursun diğer zamanlarda da yüksek lisansı organize edersin.
ben şahsen 5 yıl ikinci üniyi çalışarak gittim geldim bitirdim biraz zor olur senin için ama olmaz değil.
 
Teşekkür ederim, yeni mezun olarak iş bulmakta ciddi anlamda zorlandığım ve İSG aralık sınavını kaçırdığım için akademik kariyeri değerlendirmek istedim:)
 
Yeni mezun meslektaşlarıma önceliğinin İngilizce olmasını kesinlikle tavsiye ediyorum. Mezun olduktan sonra ki süreçteki boşluğun bu şekilde doldurulması iş hayatında getireceği kolaylıklar oldukça fazla. Bu sürece paralel olarak danışmanlık sektöründe kesinlikle 2-3 sene çalışmak gelişiminiz için faydalı olacaktır. Son olarak da artık günümüzde kaçınılmaz hale getirilen İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikası ... Yüksek lisansınızı kesinlikle bu alan üzerine yapın. Her ne kadar bu belgenizi kullanmayacak olsanız da, projelerde aynı birimde çalışma yapacağınız için seçilme nedeni olarak sayılacaktır. Bunlara ek bir yol olarak da, benim ingilizcem var - maddi durumumda elveriyor diyebiliyorsanız kesinlikle öncelikli olarak IOSH - NEBOSH sertifikalarını almanızı öneririm. Bunu tamamladıktan sonra iş imkanı sadece yurt içi ile sınırlı kalmayacağını göreceksiniz. Şimdiden başarılar...
 
Üst