• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yurtdışı - Çevre Mühendisi

Çeçilya Saktan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Mart 2018
Firma
Aras Kargo
Arkadaşlar Selamlar,

Radikal bir konu ve kararla burdayım :) Yakın zamanda Yurtdışına yerleşme planımız var. İngiltere diyebilirim taslak olarak.

Bu bölgede yaşayan aramızda Çevre Mühendisi var mıdır ? Lütfen olsundu. Linkedn üzerinden falan denk gelmedim çünkü, altın bulmuş gibi olurum.

Harici olarak kıymetli arkadaşlardan önerileriniz olur ise veya hayırlı olsununuzu alırım tabi memnuniyetle :)

Kucak dolusu sevgiler,
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gülayufaktan gruplara dahil oldum takipteyim sürekli ve ingilterede pilates, yoga, nefes eğitimi, yaşam koçluğu, reiki gibi konulara inanılmaz talep var. biz de yaklaşık 3 senedir cesaret topluyoruz, vazgeçiyoruz, defteri kapatıyoruz, geri açıyoruz, ya denesek diyoruz vs vs derken haziranda artık yerleşiyoruz :)
 
Çeçilya Saktanbana da cesaret verdiniz. Bizde de ben çat pat konuşabiliyorum eşimde hiç yok. Eşim fitnes ve pilates antrenörü sen çalışırsın ben işsiz kalırım diyorum ama inanmıyor bana :) ay siz bir gidin ortamı koklayın, bize de yol gösterici olursunuz. Hoş biz ömürlük istemiyoruz. 5 yıl gibi bir süre farklı bir deneyim olması açısından.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gülay5 yıl güzel bir süre, biz emekliliğe kadar kalmayı planlıyoruz :) şartlar değişir bir şekilde dönsek bile en azından dile hakim olarak ve çok büyük deneyimlerle dönmüş olacağız. dolayısı ile türkiye şartlarımızı da ileriye taşıyabiliriz bu şartlarda diye düşünüyoruz. ve tabi kısmetse ilerde çocuğumuz olursa vatandaşlık vermiş oluruz :) en büyük miras.. gelişmeleri mutlaka bilgilendireceğim 🥰
 
Önceki cevapları görüntüle…
Fatih ÖzcanAyy şahane olur Fatih bey, ben kabataslak bakındım bizim mevzuat.gov.tr gibi orda da legislation.gov.uk var, sanıyorum çevre mevzuatların tamamını burdan takip etmem gerekecek. harici bizim çevre şehircilik bakanlığı gibi bi bakanlık orada ne olarak geçiyor sitesi nedir bunu merak ediyorum. bir de ben orada çevre danışmanlık firması kuracağım. web sitesi falan kuruyoruz şuan. mail içeriği oluşturacağım uzunca, yaptıklarımız hizmetlerimiz şeklinde gibi. oranın kobilerine nasıl ulaşabilirim. yani pazarlamamı nasıl yapabilirim bunu merak ediyorum . destek olabilirseniz minnettar olurum 🙏
 
Oranın kültürünü, çalışma disiplinini, gerekli belge/diploma denkliği halletmeden zor diye düşünüyorum. Bunları oradayken hallederek bir yandan aramanız daha kolay olur. Akraba/tanıdık olmadığı sürece güvenerek gitmek de ayrı bir durum, sonuçta o kişi de yerlisi değil ve tam ve doğru şekilde yardımcı olamayabilir. Bu sebeple önce yerleşip kültürüne, çalışma disiplinine alışıp sonra çevre mühendisliği alanına (biyogaz, atıksu arıtma, iklim değişikliği, atık toplama bertaraf işleme) yönelmeniz daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Yani ben olsam böyle yapardım. ÇED, danışmanlık, belediye gibi alanlarda deneyiminiz yine tahminime göre oralarda iş yapmaz.. diploma çevirisi vs alın gitmeden, diploma denkliği, çalışma izni gibi meseleleri halletmeniz gerekir. Yani şahsen gitseydim böyle yapardım. Ankara anlaşması bitti diye biliyorum. Uzatıldığını duymadım/okumadım. Eğer bilginiz varsa yazabilirsiniz.
Diyeceklerim bunlardır. :) Hayatınızda başarılar, umarım güzel işler sizinle olur.
Linkedinde yabancılardan da bir araştırma yapmanızı önerebilirim. Başlangıçta işçi olsanız bile dediğim gibi kültürü kavradıktan sonra mühendislik kısmına geçmeniz kolay olur gibi geliyor :) deneyip görmek gerek 🖐🏻😇
 
Süleyman Ç.Süleyman bey yorumunuz için çok teşekkürler, araştırdığım kadarı ile çevre mühendisliği için ingilterede denklik istenmiyor iş güvenliği için nebosh isteniyor. Aslında bizde ankara anlaşması ile gidiyoruz diyebilirim o yüzden çalışma ve oturma iznine sahibim. Bu arada ankara anlaşması bitmedi fakat başvuru aşamaları şekil değiştirdi bazı kriterler getirildi. zorlaştı diyebilirim.
 
Ben de İngiltere'de bulunuyorum 6 aydır. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa buralardayım :) @Çeçilya Saktan
İngiltere'deki meslektaşlarımla da tanışmak isterim. @Serkan Ç.
 
Selamlar Sevgili ÇMNET Ailesi

İngiltere'de yaşayan, çalışan Çevre Mühendisi ve İş güvenliği Uzmanı arkadaşlara yönelik telegram kanalı oluşturduk. Katılmak isterseniz link iletebilirim.

Şuan kendi çapında küçük bir oluşum olsa da ilerleyen süreçte Elizabetçim bile katılabilir diyolağğ, çıkın çıkın gelin.
 
İngiltere HSE Üzerine kurmuş olduğumuz telegram linkimizi paylaşıyorum katılmak isteyenleri bekleriz

Editlemek durumundayım. Hali hazırda ingilterede bulunan veya vizesi onaylanan arkadaşlar için bu grubu oluşturduk. O nedenle bağlantı linkini affınıza sığınarak kaldırıyorum. Bu durumda olan arkadaşlar var ise özelden bağlantı linki isteyebilir.

Selamlar
 
Son düzenleme:
Üst