Merhabalar, sıfır atık uygulamasına hazırlık sürecinde dökümantasyon anlamında yönetim planı hazırlama zorunluluğu var mı?
Bizim ISO 14001 kapsamında yıllardır uygulanmakta olan Atık Yönetimi Prosedürümüz ve 3 ayda bir takip ettiğimiz çevresel hedeflerimiz var. Atık Yönetim Prosedürümüzü yeni gerekliliklere göre revize etsek (Odak noktalarını belirtsek, renk skalalarını düzenlesek, ayrı hazırlanan mevcut durum tablosunu ve planlama için yapılan toplantının raporunu prosedüre ek olarak dökümantasyona eklesek) yeterli olur mu acaba? Çevresel hedef görmek istiyorlarsa ISO kapsamında hazırladığımız hedefleri göstersek? Uygulama kısmını anladım ancak dökümantasyon anlamında nelerin zorunlu olup olmadığını anlayamadım, incelediğim her sıfır atık uygulama sunumunda ve dökümanında farklı farklı şeyler yazıyor. Bazılarında sıfır atık yönetim planı hazırlanmalı derken, bazılarında hiç öyle bir şeyden bahsetmiyor renk skalalarına uy, atıkları ayrı topla ve izle diyor yani uygulamayı anlatıyor sadece. Bu konuda fikri olan veya biz şöyle yaptık diyebilecek olan var mıdır?