• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2020 Atık Beyanı

nureris

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2018
Firma
-
Merhabalar,

2020 Atık Beyanı için kontrollerimizi yaparken, bazı tamamlanmış taşımalar için gönderdiğimiz miktar ile alıcı tesisisin kabulünü yaptığı miktarlarda farklılıklar mevcuttur. Beyan sırasında EÇBS sistemine gönderdiğimiz miktarı mı yoksa alıcı tesisin kabul ettiği miktarı mı beyan etmeliyiz? Bilgilendirebilir misiniz?

Konu ile ilgili belirtilen iletişim bilgilerinden Bakanlığa ulaşmaya çalıştım ama maalesef telefonları açan ve maile cevap veren olmadı. Acil desteklerinizi rica ederim. Teşekkürler!
 
Herkese merhaba. Kapasite raporumda sadece tek bir ana faaliyet kodu yazıyor ve faaliyetimiz ambalaj atığı toplama ayırma ve Geri kazanım . Lisansımız dahilinde topladığımız bu atıkları granül ve elektrik tesisat borusu olarak geri kazanıyoruz. Burda yan faaliyet konusu olarak sistemden kapasite raporunda yazmamasına rağmen 2. nace kodunu kendim seçip beyanı ona göre mi tamamlamalıyım ?
 
farukayhanaydınSelam doğrusu şu şekilde muhasebecinize; vergi dairesine alt nace kodu eklemesi için dilekçe vermesini söyleyin sonra maliyeden sizin tesise gelip, bir tutanak tutarlar o tutanakla muhasebeciniz bağlı olduğunuz Odaya gidip size yeni bir oda kaydı alsın oda kaydının alt kısmında alt nace kodu görünür sonra kapasite raporunuz yenileceği zaman otomatikman diğer kodunuzda kapasite raporuna işlenir. Bence alt nace kodunuzuda TABS da gösterin sonraki senelerde evraklarınız zaten düzelcektir...
 
arkadaşlar merhaba. tehlikesiz atık toplama ayırma tesisleri atık beyanında bulunurken lisanslı firmaya çıkış yaptığı atıkları beyan etmeli midir?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ozberÜstad Merhaba,

Sizin toplama ayırma belgesi ile atık üreticilerinden almış olduğunuz atıkları ve bu atıkları geri kazanım lisansına sahip firmalara gönderdiğiniz zaman kütle denge sisteminden beyan etmelisiniz.

Tesisin proses sonucu çıkan atıkları ise lisanslı firmaya gönderdiğiniz zaman atık yönetim uygulamasından giriş yaparak bir önceki yıla ait atık bilgilerini beyan etmeniz gerekir. Örneğin; firma yemekleri kendi içinde yapıyordur ve bunun sonucunda bitkisel atık yağ oluşur. Siz bu atık yağı lisanslı firmaya verirken talep oluşturursunuz ve lisanslı firma atık yağı aldığına dair talebi onaylar. Daha sonra Ocak ve Mart ayları arasında atık beyanı yaparken bitkisel atık yağı lisanslı firmaya verdiğinize dair beyanları yaparsınız.

Kütle denge sistemi; atık üreticilerinden almış olduğunuz ve bu atıkları lisanslı firmaya gönderdiğiniz bilgileri giriş yaparken, atık beyan sistemine; tesisin proses sonucu oluşan atıklarını lisanslı firmaya verdiğine dair bilgiler giriş yapılır. İki duruma çok dikkat edin. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine sahip firmalar; atık üreticilerinden almış oldukları atıkları lisanslı firmaya verirken atık beyan sistemine bu atıkları beyan etmektedir. Bu yanlış bir uygulama.
 
Merhaba kolay gelsin danışmalığını yaptığımız bir firma 2020 yılı içinde üretim yapmadı sistemde 0 kabul etmiyor kapasitesine ne girmem gerek üretim hiç yok.

iyi çalışmalar.
 
Tesislere ait atık beyanında bulunurken sistem üzerinden atık çıkış tarihi 25.12.2020 ama lisanslı firmaya kabul tarihi 01.01.2021 bu konuda beyan yaparken 2020 yılı beyanında atık çıkış tarihini baz alarak mı beyan yapmamız gerekiyor ?
 
Anonim (8d3a)Burada şöyle bir konu var. Satış şeklinde faturalı çıkış ise eğer o faturayı bir sonraki aya atamazlar. Eğer böyle bir durum varsa yeni irsaliyeli olmalı. Sistemsel olarak TABS ve ABS de durumlar farklı biri atık kabul tarihi soruyor diğeri fatura tarihi ve ben genelde fatura tarihi üzerinden gidiyorum.
 
Otellerin atık beyanında kapasitesini yatak sayısı olarak mı yoksa ziyaretçi sayısı olarak mı girmemiz gerek?
 
Arkadaşlar merhaba. Atik beyanı yaparken ambalaj atıklarını sistemden bildirmemiz gerekiyormu. Ben sadece tehlikeli atikları bildiriyorum.
 
Cem YılmazBurada sanayi işletmelerinden bahsediyor ya o zaman otellerde ambalaj atiklarinin beyani zorunlu degil gbi anliyorum ben. Birde atik yönetim uygulamasi sıkça sorulan sorular bölümünde ambalaj atiklarinin beyani zorunlu değildir, istege baglidir yaziyor. Dolayisiya ben otellerde ambalaj atığı beyani yapmıyorum hats mi yapiyorum acaba🤷‍♀️🤦‍♀️
 
Arkadaşlar merhaba. Otellerde calisan sayisi yaz ve kış dönemlrinde farklılık gösteriyor ya atik beyaninda calisan sayısını beyan yaptigimiz ayin calisan sayisini mi yazmak gerekir yoksa yillik ortalama çalisan sayısını mi yazmak gerekir.
 
Merhabalar herkese, Ambalaj Bilgi Sistemine yapılacak bildirimlerde firmaların herhangi bir yetkilendirilmiş kuruluş ile çalışma zorunluluğu bulunuyor mu?
 
Üst