• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2020 Atık Beyanı

nureris

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2018
Firma
-
Merhabalar,

2020 Atık Beyanı için kontrollerimizi yaparken, bazı tamamlanmış taşımalar için gönderdiğimiz miktar ile alıcı tesisisin kabulünü yaptığı miktarlarda farklılıklar mevcuttur. Beyan sırasında EÇBS sistemine gönderdiğimiz miktarı mı yoksa alıcı tesisin kabul ettiği miktarı mı beyan etmeliyiz? Bilgilendirebilir misiniz?

Konu ile ilgili belirtilen iletişim bilgilerinden Bakanlığa ulaşmaya çalıştım ama maalesef telefonları açan ve maile cevap veren olmadı. Acil desteklerinizi rica ederim. Teşekkürler!
 
Arkadaşlar;
"Piyasaya Süren" konumundaki bir tesisin atık ambalaj sistemine giriş yapabilmemiz için kullanıcı kodu ve program erişim şifresinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçe vererek mi yapması gereekir? EÇBS üzerinden yapılabiliyor mu bu beyan işlemi? bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
Teşekkürler!
 
merhaba atık ihracatı girişlerinde istenen aşağıdaki numaralara hangi verileri girmeliyiz?
Notification (Ön Bildirim) No
Tek Pencere No
 
selam millet. ofisler için atık beyanı yaparken kapasite kısmına ne giriyorsunuz? ben ofiste çalışan sayısını yazdım ama sizlere sormak istedim
 
Merhabalar,

Atık beyanında nace koduna göre zorunlu beyanı yapılması istenen atıklar var ama 2020 yılında o kodlardan atık çıkış olmadı bu durumla karşılaşan varmı acaba nasıl bir yol izleyebilirim.
Teşekkürler şimdiden
 
Merhabalar. Atik beyani yaparken atığın tesisten çıkış tarihi 28.12.2020 atik isleme tesisine kabulü 06.01.2021 gibi bir tarih. Atik beyanı yaparken bizim tesisten çıkış tarihini baz almamız mi gerekir?
 
Merhabalar, atık beyanı yapacağım ancak tesiste sene boyunca faaliyet olmadı fiili kapasite yok, duyurularda 1 yazmam gerektiğine dair bir ifade vardı ancak bulamıyorum şimdi ne yapmam gerekiyor acaba ?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Merhaba,

2020 yılı haziran ayında danışmanlık verdiğim tesis faaliyetine son verdi. EÇBS sisteminden de faaliyete son verme başvurusu yapıldı ve sistem kapandı. 2020 yılı haziran ayına kadar olan dönemde tesiste üretilen atık miktarlarını beyan etmemiz gerekmiyor mu. sistemden tesis kapatma başvurusu yapmamam mı gerekiyordu. yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Burada aralarda atıf yapıldığı için yeni başlık açmak istemedim. Firmamız Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi Nace kodu olarak bu tarz firmalar hangi kodu kullanıyor. Vergi levhamızda ve Kapasite raporunda farklı bir düzeltme yapmak istiyoruz. 38 11 01 kodunu uygun gördük yine de teyit almak istedim.
 
Üst