• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2020 Atık Beyanı

nureris

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2018
Firma
-
Merhabalar,

2020 Atık Beyanı için kontrollerimizi yaparken, bazı tamamlanmış taşımalar için gönderdiğimiz miktar ile alıcı tesisisin kabulünü yaptığı miktarlarda farklılıklar mevcuttur. Beyan sırasında EÇBS sistemine gönderdiğimiz miktarı mı yoksa alıcı tesisin kabul ettiği miktarı mı beyan etmeliyiz? Bilgilendirebilir misiniz?

Konu ile ilgili belirtilen iletişim bilgilerinden Bakanlığa ulaşmaya çalıştım ama maalesef telefonları açan ve maile cevap veren olmadı. Acil desteklerinizi rica ederim. Teşekkürler!
 
Otellerin atık beyanında kapasitesini yatak sayısı olarak mı yoksa ziyaretçi sayısı olarak mı girmemiz gerek?
 
Cem YılmazBurada sanayi işletmelerinden bahsediyor ya o zaman otellerde ambalaj atiklarinin beyani zorunlu degil gbi anliyorum ben. Birde atik yönetim uygulamasi sıkça sorulan sorular bölümünde ambalaj atiklarinin beyani zorunlu değildir, istege baglidir yaziyor. Dolayisiya ben otellerde ambalaj atığı beyani yapmıyorum hats mi yapiyorum acaba🤷‍♀️🤦‍♀️
 
Merhabalar herkese, Ambalaj Bilgi Sistemine yapılacak bildirimlerde firmaların herhangi bir yetkilendirilmiş kuruluş ile çalışma zorunluluğu bulunuyor mu?
 
Anonim (b670)Selam;
Mesleki faaliyet belgesinde alt faaliyet kodu olan boru üretimine ait nace kodu belirtilmiş fakat kapasite raporunda gözükmüyor. Ayrı bir belge olarak işyerine ait bir odadan alınmış. Emin olamadığım sadece kapasite raporunda yer almadığı için girmem sorun yaratır mı şeklindeydi ama cevabınızdan anladığım o kodla yapılan üretim miktarını da beyan edeceğim. Teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar;
"Piyasaya Süren" konumundaki bir tesisin atık ambalaj sistemine giriş yapabilmemiz için kullanıcı kodu ve program erişim şifresinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçe vererek mi yapması gereekir? EÇBS üzerinden yapılabiliyor mu bu beyan işlemi? bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
Teşekkürler!
 
Anonim (6730)Öğrenmek için soruyorum, yanlış anlaşılmak istemem. Oteller, bir kurum niteliği taşımıyor mu, taşımazlar mı.

Mesela; "Biz kurumumuzda müşterilerimizi rahat ettirmek için en uygun şartları sağlıyoruz." diye bir cümle otel personeli tarafından kullanılamaz mı. Aklıma takıldığı için sorup, öğrenmek istedim.
 
Anonim (7a75)"Sanayi işletmeleri ile askeri birlik ve kurumlar" diye geçiyor, doğru söylüyor olabilirsiniz. Kurumlar kelimesi "ile" den önce olsaydı, tüm kurumlar için geçerli olurdu demek istiyorsunuz anlıyorum sizi. Bende, zaten bildiğimden değil öğrenmek için sormuştum. Gene de benim kafam net değil, sizi yanlış yönledirmek istemem, tercih tebi ki size ait
 
Merhaba arkadaşlar;2020 tabs beyanları için bazı nace kodlarında sisteme veri girişleri yapılsın fakat ikinci bir duyuruya istinaden onay verilmesin diye bir duyuru vardı.Mart sonu geldi neredeyse henüz bir açıklama yapılmadı.Konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
 
Merhabalar. Elektrostatik toz boya yapan firmamın atık beyanını yapacağım fakat sistemde firmanın 20.30.17 nace kodu bulunmamaktadır. firma bilgilerinde de gösterilen nace kodu atık beyan kısmında çıkmıyor. hangi koddan girebilirim?
 
merhaba turizm konaklama tesislerinde covid-19 dolayısıyla faaliyet göstermeyen tesislerin kapasite bilgileri kısmına hangi kısmı giriyoruz. Faaliyette olan tesislerde gecelik konaklayan misafir sayısı girişi yapıyorum
 
faaliyet bilgisi aynı kapasiteye 1 yazıyorum ben tesislere göre değişiyor 1 adet/yıl 1 ton/yıl 1 metreküp/yıl gibi
 
Üst