Üyeler Görebilir
Arkadaşlar bir çevre mühendisi arkadaşımız var (aynı zamanda c sınıfı isg uzmanı) iş arıyor yardımcı olabilecekler benimle irtibata geçebilirler mi acaba?
Ardından çevrenize eşinize dostunuza haber salın, belediyede tanıdıgı olan, yada şehrinizdeki büyük fabrikalarda müdür tanıdıgı olan biri var mı ona bakın, kısacası torpil yaptırmaya çalışın, bunu da denedim bir çok kişi buldum bir çok kişi yardım edeceğini söyledi ama hiç bir sonuç çıkmadı. Yani o kişiler amcanız yada dayınız değilse o işlerde yürümüyor. Baktınız daha da olmadı iyice işsizlik stresine girdiniz ki bu evrede çıtanız iyice düşüyor. bari danışmanlık firmasında çalışayım diyerek direk firmalara gidin. Ben bunu da denedim ama kendi ayağınla geldigin için firmaların sana vaattigi maaş inanılmaz komik oluyor yani git bir markette kasiyerlik yap daha çok maaş alırsın. Peki ne yapmak gerekiyor. Şuana kadar bir çok danışmanlık firmasında çalıştım ilk çalıştıgım yerdeki maaşım 800 tl idi. En son çalıştıgım yerdeki maaşım 1200 tl idi ama öğle yemeği ve yol masraflarını cebimden karşılıyodum doğal olarak hepsinde bir kaç hafta çalıştım. Sonuç olarak yapılacak en iyi şey karşınıza çıkan ilk fırsatı değerlendirmek maaş olarak çok komik rakamlarla karşılaşsanız bile işe başlayın. ama kalıcı olacagınızı düşünmeyin. Dışardan sürekli iş kovalayın araştırın. Şu an benim yaşadıgım şehirde iş ilanı sitelerinde hiç ilan yok. Çünkü mühendis arayan firma önce çevresindeki insanlara söylüyor. Onlar etrafındaki mühendis arkadaşlarına haber veriyor. Ben şu an çalıştıgım işi bu şekilde buldum. Mühendis bir arkaşıma tanıdıgın var mı diye sormuşlar o da beni önermiş yani bu işler genelde öneri ile yürüyor o yüzden forum yetkilileri böyle bir topic oluşturabilir. yani çalışan mühendisler duyum aldıgında ilk burada paylaşır vs. vs. Son olarak Çevre Mühendisliğini yazdığım güne lanet olsun 

Bir gün evden çıktım yürüyorum, belediyenin çöp kamyonu durdu, bayağı ayaküstü sohbet ettik, o gün bir kere daha anladım çevre mühendisi olduğumu