• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2012 belgelendirme

Merve Yeşildağ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2011
Firma
geri dönüşüm
merhaba;
piyasaya sürenler 2012 belgelendirmnesini ne zaman yapmaya baslayabılırler bılgısı olan varsa acıklayabılır mı tsk ederım
 
piyasaya sürenler bildirimlerini şubat sonuna kadar yaparlar ve sorumluluk tabloları belli olur. daha sonrasında 2013 yılı şubat ayına kadar 2012 yılı belgelendirme dosyaları hazırlanabilir. tabi 2012 yılı ocak-aralık arasındaki belgeler kullanılarak yapılır. bir önceki yıl yapılan belgelendirme dosyanıza il çevre nezmaan bakıp onaylıcak yada reddedecek buda önemli. belgelendirmesini yapmak için anlaştığım bi firmanın dosyası haziran gibi kontrol etmişlerdi ve geçmiş yıldaki sorumluluklarını o ayda düşmüşlerdi. o yüzden size tavsiyem o aylarda anlaşma yapmanız. daha sağlıklı olabilir.
 
çok tesekkur ederim, şimdiden ısrarla yapın diyorlar daha belli değil sitenizde yok diyorum ınanmıyorlar. tesekkur ederım.
 
nedir bu acele anlayamadım.:D ben daha 2011 belgelendirmesini yapmadım :D..
yukarıda yazdım acık ve net.belgelendirecek firmayı (LİSANSLI TAT) bulduktan sonra sizde bildiriminizi yaptıktan sonra ne kadar belgelendirme yapmanız gerektiğini görürsünüz ve belgelendirmeyi yaparsınız.yani bildirimlerinizi girdiniz suanda diyelim.birde tat buldunuz.eğer 1 ocaktan bu güne kadar sizin istediğiniz miktarlar mevcut ise belgelendirmeyi şu anda bile yapabilirsiniz.ama TAT lar sizin kadar acele etmez buna emin olun.:D
 
size tavsiyem piyasaya sürenlerle anlaşma yaparken dosyayı sene sonunda teslim edeceğinizi özellikle belirtinki başınız sonradan ağrımasın. çünkü bazen firmalara acele etmemesini anlatmak zor olabiliyor.
 
sizin 2012 den kastınız eğer 2011 de girdiğiniz ve suana kadar belgelendirilmesi gereken ambalaj atıkları ise bu ayın sonunda bitiyor süre..yanlış anlama ya da karışıklık olmasın.
 
firmalar 2011 bildirimlerini 2012 şubat sonuna kadar yapıyorlar. bu bildirimlere istinaden 2012 şubat sonunda belgelendirme sorumlulukları belli oluyor. 2011 belgelendirme dosyasıda bu şubat sonuna kadar olduğundan firmalar bu durumu birbiriyle karıştırıyor ve benim dosyamı neden hazırlamıosunuz zaman geçio gibi konuşmalar olabiliyor. :)
 
merhaba arkadaşlar,

2012 yılı belgelendirme usul ve esasları hakkında tebliğ yayınlandı diye biliyorum. yayınlanma tarihi nedir acaba? bakanlığın sayfasında bulamadım.
 
belgeleme usulesasları bende var yuklemeye calısıyorum ınsallah yuklenır ama olmadı herhalde beceremedım:((

@nermin
yükledim siteye bakabilirsiniz buradan.
 

Ekli dosyalar

  • BelgelemeUsulEsaslar.pdf
    357.1 KB · Görüntüleme: 82
  • BelgelemeUsulEsaslar.pdf
    357.1 KB · Görüntüleme: 38
Nermin hanım merhabalar;
Sizin dediğiniz Antalya il çevre ve şehircilik il müdürlüğünün yayınlamış olduğu usul ve esaslar olmasın ben Antalya il çevre ve şehirciliğin sitesinden aldığın dosyaları ekliyorum. İstediğinizin bu dosyalar olduğundan emin değilim yardımcı olabilmek adına tam bir tarama yapmadan elimdeki dosyaları ekliyorum umarım işinize yarar.
 

Ekli dosyalar

  • BelgelemeUsulEsaslar.pdf
    307.6 KB · Görüntüleme: 40
  • YetkilendirmeUsulEsaslar.pdf
    215.7 KB · Görüntüleme: 38
  • PlanUsulEsaslar.pdf
    641.5 KB · Görüntüleme: 46
Üst