• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
Günaydın Arkadaşlar,

BEKRA sistemine giriş yapmaya çalışıyorum ama aşağıdki hatayı alıyorum.

22291

Fikri olan arkadaşım yardımcı olabilir mi acaba?

Teşekkürler.

Belirttiğim sorunla ilgili BEKRA destek hattına mail atmıştım.

Gelen cevap;

Sayın Yetkili,

BEKRA Bildirim Sistemi yazılımı için bakım-onarım sözleşmemiz tamamlanmış ve henüz yeni bir sözleşme yapılmamış olduğundan, sorununuzu şu anda düzeltememekteyiz.

Yeni bakım süreci içerisinde çözülmek üzere sorununuzu kaydetmiş bulunuyoruz. Yeni bakım anlaşması ile birlikte sorununuz giderilecektir.

Teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.


BEKRA Destek Ekibi

Bilgilerinize..
 

Ekli dosyalar

  • görüntü.jpg
    görüntü.jpg
    31.1 KB · Görüntüleme: 49
Merhaba Bekra bildirimi yapıcam firmalara konu ile ilgili bilgi maili atmam gerekiyor istenen bilgileri kapsayacak bilgi tablosu mevcut mudur?
 
Böyle bir tablomuz yok ama istenen çok da veri yok aslında ?
1- Tüm kimyasalların Türkçe MSDS'leri (siz tehlikeli olanları gireceksiniz)
2- Kimyasalların maksimum depolama miktarı (Örneğin; 100 kg kaldığında 1 ton sipariş ediliyorsa siz bildirimi 1.1 ton olarak yapacaksınız).

Beyan sisteminde firmadan alınacak başka bir veri ihtiyacı yok. Alt ya da üst seviyeli kuruluş çıkarsa, hazırlanacak dosyalar var. Ama önce beyanı gerçekleştirip, kapsamı belirlemelisiniz.
 
Kimyasalların depolandığı stoklandığı miktarı alacağız yoksa mesela tankta depolanıyor tankın kapasitesi de mi önemli
 
Tankın kapasitesi bazı koşullarda önem arz ediyor. Çünkü "2 tonluk" bir tankınız varken "1 ton depoluyorum" dediğinizde inanmayabiliyorlar. Ama derseniz ki "yok ben ispatlarım ne kadar aldığımı", o zaman satın alınma verilerinden gidebilirsiniz tabi ki.
 
@asya gltkn Tanklarda maksimum kapasite alınır. Diyelim ki siz sene de bir defa olmak üzere küçük kaplarda kimyasal malzeme kullanıyorsunuz. Bu tür kimyasal malzemelerde satın alabileceğiniz maksimum miktarı alabilirsiniz. Cem üstadımın dediğine paralel olarak satın alınan miktar önemlidir.
 
Merhaba,

Bekra sistemine girdiğimde aşağıdaki uyarı çıkıyor. Ben firmam adına daha önce bildirim yapmıştım ancak yeni yönetmelikten sonra tekrar mı yapmam gerekiyor acaba?

ScreenHunter_01 May. 14 14.10.jpg
 
Beril Hanım Merhaba ,

Bekra III versiyonu son çıkan versiyondur.
Sizde Bekra III ü tamamladıysanız tekrardan bildirim yapmanıza gerek yoktur.
 
Fatih Bey,

Geçen sene temmuz ayından önce bildirimimi yapmıştım ve sisteme yüklemiştim ancak sitede son bildirim olarak 2016'daki bildirimi gösteriyor
 
22858,

Beril Hanım ,

Yaptığınız bildirim resimde görüldüğü gibi 3. versiyon ise tekrarlamaya gerek bulunmamaktadır.
 
2. versiyon görünüyor Fatih Bey, 2018'de yaptığım bildirim görünmediği için.
Neyse tekrar yaparım artık, bu arada mevcut duruma göre güncellemiş olurum. Teşekkür ederim :)

ScreenHunter_02 May. 14 14.27.jpg
 
Beril Hanım ,
3. versiyona göre güncelleme yapmalısınız. Eğer kimyasalları girdiyseniz zaten hali hazırda görünür. Sadece onay yaparsınız. Eğer bilgiler yoksa tekrardan girmek gerekicek maalesef ?
 
Bekra bildirimi 01/07/2019 tarihine kadar yapılması gerektiği bekra sayfasında yazıyor. 01/07/2019 tarihine kadar yapılmış bildirimin kapsamına Güvenlik Raporu ve Beköp'te giriyor mu?
 
@Fatih Koçak Kimyasalları girmiştim ama geçen sene en acemi olduğum zamanlarda yapmıştım bildirimi, şuan o verilerin doğruluğuna hiç güvenemiyorum :D O yüzden sıfırdan yapmam benim için en hayırlısı olacak
 
Bekra bildiriminde susuz amonyak bildirimde bulunan var mı ? bekra sisteminden E1 çıkıyor ama bakanlık P2'yide toplama kuralına dahil edin diyor. Her ne kadar MSDS'de yanabilir gaz desede alevlenir gaz kategorisine girmeyen toksik ve çevresel zararı olan kimyasal. ADR'de TC kategorisinde toksik,korozif bir kimyasal...
 
Üst