• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
@cgdm Günaydın Cem Hocamında dediği gibi bu aslında İl müdürlüklerinin talebi gibi duruyor. Kapsam dışı olan firmanın kimyasal yükü fazla olmasa gerek ki işinizi sağlama alın diye girmenizi tavsiye ederim.
 
merhaba arkadaşlar, maden sektöründe çalışıyorum. faaliyetimizde iş makineleri motorin kullanıyor yani motorin depolama var, ayrıca tesiste e hidrolik yağlar , mineral yağlar kullanılıyor. bunun dışında bir tehlikeli madde kullanımı yok. bölüm 2 adlandırılmış maddeler listesine göre petrol ürünleri ve alternatif yakıtlar maddesine göre bildirim yapmalıyım değil mi, düşünceleriniz nelerdir.
 
Herkese merhaba,
Bekra bildirimi ile ilgili birkaç sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim. :)

İlk olarak kendim Bekra sistemine girmeden, excel üzerinde her bir zarara göre (H, P, E ) veri girişi yapıyorum. Daha sonra her bir zarara göre toplama işlemi yapıp sisteme gireceğim.
Fakat incelediğim MSDSler de bazı durumlarda takılıyorum.
Mesela, MSDS de Akut Tok. 4 (oral), Göz Hsr./Tah. 1, Sucul Kronik 3 yazıyor. Yönetmelik ek-1 bölüm 1 zararlılık kategorileri tablosunda sucul kronik 3 yazmıyor.
Aynı şekilde Akut Tok. 4 (oral) yazmıyor. Bu durumlarda alt seviye-üst seviye miktarlarını (50-200 gibi) nasıl seçeceğim.

Yardımlarınızı bekliyorum, herkese iyi çalışmalar.
 
Merhaba,
Sizin kimyasalınızın zararlılıkları yönetmelik ekinde bulunmuyorsa o kimyasalı girmenize gerek kalmaz. Sadece dahil olanları girip toplama kuralını uygulayarak tamamlayabilirsiniz beyanı.
 
Teşekkür ederim, ama H ile başlayan zararlılık var. Ekteki listede bu H karşılığı yer almıyor. Bunlar bir şekilde alınıyor diye biliyorum ama. Emin değilim.
 
@Kaan Kayral Referans alacağınız yer Ek-1 bölüm 1 ve bölüm 2 deki tablolardır. Bunların dışındaki H ların miktar olarak bir sınır değeri olmadığı için kategori belirlemede de bir etkileri olmaz ve bu sebeple beyana girilmelerine gerek yoktur.
 
arkadaşlar merhaba,

işletmelerinize aldığınız dişli, hidrolik, gres gibi madeni yağları bekra sistemine kayıt ediyor musunuz? adlandırılmış maddeler listesinde petrol ürünleri olarak. ki bu madeni yağlar varil varil teneke teneke alınıyor ihtiyaca göre .
 
teşekkürler cevapladığınız için, fakat işletmede motorin tankı olduğundan onu gireceğim petrol türevi olduğu için. siz ne düşünürsünüz.
 
@Müge ç. yönetmelik EK-1 Bölüm 2 "Adlandırılmış tehlikeli maddeler" tablosunda "34. Petrol ürünleri ve alternatif yakıtlar" kısmına girmiyor mu motorin? Ben bildirimlerde motorini bu kapsamda değerlendiriyorum. Yani toplama kuralına dahil ediyorum.
 
@Özgür KARTAL Çevre danışmanımızın da bize hazırladığı tabloya baktım tekrardan miktar 1 ton ve zararlılık kodu olmadığından hesaplamaya katılmayacaktır diyor. Danışmanımızla birlikte Tekrardan gözden geçirip düzeltme yapalım o zaman. Teşekkürler Özgür bey.

@Cem Yılmaz Teşekkür ederim Cem bey.
 
@Özgür KARTAL direkt adlandırılmış tehlikeli madde olarak geçiyor yakıtlar. Alt sınırı 2500 ton üst sınırı 25000 ton olarak yönetmelik ekinde yazıyor.

@Müge ç. 1 ton sınırı Toprak Kirliliğiyle ilgili Faaliyet Ön Bilgi Formu doldurulmasıyla ilgili. BEKRA'da önemli olan maksimum depolama miktarıdır. 10 kg bile olsa bildirim yapılmalıdır.
 
Üst