• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
@Özgür KARTAL
34.Petrol ürünleri ve alternatif yakıtlar:
(a) Benzin ve naftalar,
(b) Kerosenler (jet yakıtları dahil),
(c) Gaz yağları (dizel yakıtlar, ev ısıtma yağları ve gaz yağ karışımları dahil)
(ç) ağır fuel-oiller
(d) (a)’dan (ç)’ye kadar olan şıklarda işaret edilen ürünlerdeki gibi alevlenirlik ve çevresel zararlara benzer özelliklerde ve aynı amaca hizmet eden alternatif yakıtlar

Özgür Bey gayet açık bir şekilde yazıyor.
 
Merhaba,
BEKRA ile desteğe ihtiyacım var,şöyle ki bir firmama temmuz 2018 de bildirim yapılmış,3.versiyondan alt seviye kuruluş bu arada, yeniden bildirim yapmam gerekli mi güncellenen son yönetmelik ışığında ?
Bir de alt seviye kuruluşların hazırlaması gerekli evraklar Çevre Boyutları Analizi,Acil Durum Planı ve Büyük Kaza Önleme Politikası Belgesi olarak evraklar hazırlanmış sisteme yüklenilmesi zorunlu mu ?

Bildirim yükümlülüğü

GEÇİCİ MADDE 2 –
(1) Faaliyet halindeki alt veya üst seviyeli kuruluşun işletmecisi, 7 nci madde kapsamında yerine getirmesi zorunlu olan bildirim yükümlülüğünü 1/7/2019 tarihine kadar tamamlar.

(2) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce 30/12/2013 tarihli ve 28867 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesine istinaden yapılmış olan bildirimler, bu Yönetmeliğe göre yapılmış sayılır.

sorumun cevabını buldum.
 
Son düzenleme:
Eğer kimyasal envanteriniz ve stok durumunda bir değişiklik yok ise beyanınızı yenilemenize gerek yok.
Bildirim yükümlülüğü
GEÇİCİ MADDE 2 –
(2) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce 30/12/2013 tarihli ve 28867 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de
yayımlanan Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesine
istinaden yapılmış olan bildirimler, bu Yönetmeliğe göre yapılmış sayılır.

Evrakların sisteme yüklenemiyor du en son. Yeni yayınlanan yönetmelikte bu husus ile ilgili net bir bilgi yok. Güvenlik raporları için işletmede hazır bulunması yeterli denmişti. Sisteme yüklemeyin diye özellikle belirtmişlerdi.
 
Merhabalar,
BEKRA bildirimlerindeki toplama kuralı için nasıl destek olabilirsiniz ? Yönetmelik üzerinden çok aydınlatıcı değil açıkcası çıkamadım içinden.
 
Merhaba,

Elimde bir kimyasalın eski yönetmeliğe göre hazırlanmış olan MSDS'i var, yeni yönetmeliğe göre hangi H koduna denk gelir acaba? Ve içerisindeki bileşikleri ayrı ayrı mı girmem gerekir yoksa malzemenin kendisini mi?ScreenHunter_01 May. 29 14.34.jpgScreenHunter_03 May. 29 14.34.jpg
 
BEKRA bildirimi karışımın zararlılık sınıfları kullanılarak yapılır. Maddelerin sınıflandırmasının bir önemi yoktur.
Çevrim için ise SEA yönetmeliği EK 7 den faydalanabilirsiniz. Ancak bulma şansınız var ise yeni msds üzerinden işlem yapmak daha doğrudur.
 
@Fatih Koçak Fatih Bey R11: H228'i nerde gördünüz acaba? Bizdeki maddenin fiziksel hali toz, R11 katı'ya baktığımda doğrudan çevrim mümkün değildir yazıyor

@Süleyman Doğan O dosyayı gördüm ben de nette ama zararlılık ifadesi ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım, yine de teşekkür ediyorum. :)

Eğer içerisinde bulunan bileşinlerin bir önemi yoksa, maddenin kendisini dikkate alıyor isek sadece 'sudaki organizmalar için toksik, suda uzun süreli olumsuz etkilere neden olabilir' R51/53 ifadesini dikkate alabilirim, o da H411'e denk geliyor
 
Arkadaşlar merhaba bir soru da ben sorayım. Danışmanlığını yaptığım bir firmamın 150ml-200 gr gibi çok düşük miktarda kimyasalı mevcut. Sistemde ton cinsinden çevirme yapınca (0,00015 ve 0,0002 ton) olarak girdiğimde sistem kabul etmiyor; direkt 0 yazıyor. Sizce en yakın değer olan 0,0001(sistem yazmama izin veriyor) mi yazmam gerekiyor? Yoksa direkt 1 mi yazmam gerekiyor? Birkaç danışman arkadaşıma sordum en yakın değer olarak 1 (ton) girin dediler. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
 
@Beril Çataltepe Beril Hanım kusura bakmayın bendek, dosyayı tarayıp atmadığım için H228 kısmı sizin için belli olmamış. Daha önce İl Çevreden bilgi alınarak o şekilde girişini yaptım. o nedenle kendim dosyama not almışım :)
Ama siz yine de yeni MSDS i isteyin tabiki :)
 
Üst