• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
Ece Hanım Merhaba ,


Yeni sistemde virgülden sonra 4 basamak yazmasına izin veriliyor, aynısı atıksu sisteminde de geçerli. Muhtemelen 4 basamaktan sonra yazdığınız rakam 0'dan farklı olduğu için izin vermiyordur.
Yani siz 0,00020 yazarsanız da onaylanır ama 0,00021 yazarsanız onaylamaz.(Cem Hocam hakkını helal et :D )
 
Fatih bey aynen dediğiniz gibi yaptı. Ancak bana 1 ton yazmak mantıklı gelmedi. 150 ml nerede 1 ton nerede. Bekra destek hattına mail attım. Geri dönüş alamadım. Firmalarımın bir çoğunda miktarlar bu şekilde az. O yüzden tıkandım, ilerleyemiyorum.
 
BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALARIN ÖNLENMESİ VE ETKİLERİNİN AZALTILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK ek-1 Notlar bölümünde (3. not) ilgili bir açıklama mevcut.
 
Benim bir sorum daha olacak, tehlike sınıflandırması "H225 Çok yanıcı sıvı veya buhar" olan maddenin P5a, P5b veya P5c olduğunu nasıl anlarız, neye göre karar veririz? Kafamı en çok karıştıran konulardan biri bu, a, b ,c olayını hiç anlamıyorum. Örneğin aşağıda MSDS'ini ilettiğim hammaddenin sınfı nedir?
 

Ekli dosyalar

  • 10000138 KIM-Isopropyl Alcohol,336114-EN- 04.06.2018.pdf
    115.8 KB · Görüntüleme: 102
MSDS karışım olmadığından zaten Bekra bildirim sistemine Cas girince sınıflandırmasını gösteriyor.
 

Ekli dosyalar

  • cas.PNG
    cas.PNG
    9.3 KB · Görüntüleme: 143
Diğer yandan aşağıdaki tanımlamalar kafa karıştırıcı gözükse de tek anlatımı bu sanırım. PN ve KN noktaları ve proseste kullanım şekline göre sınıflandırma yapılmalıdır.

P5a ALEVLENİR SIVILAR - Alevlenir sıvılar Kategori 1, veya - Kaynama noktalarının üzerinde tutulan alevlenir sıvılar Kategori 2 veya 3, veya - Parlama noktası ≤ 60 °C olan ve kaynama noktalarının üzerinde tutulan diğer sıvılar (Not 12’ye bakınız)
P5b ALEVLENİR SIVILAR - Yüksek basınç veya yüksek sıcaklık gibi, büyük kaza tehlikesi oluşturabilecek özel proses koşullarındaki alevlenir sıvılar Kategori 2 veya 3, veya - Yüksek basınç veya yüksek sıcaklık gibi, büyük kaza tehlikesi oluşturabilecek özel proses koşullarındaki ve parlama noktası ≤ 60 °C olan diğer sıvılar (Not 12’ye bakınız)
P5c ALEVLENİR SIVILAR P5a ve P5b kapsamına girmeyen alevlenir sıvılar Kategori 2 veya 3
 
Merhabalar,
Bir şey öğrenmek istiyorum, Ambalaj Atığı Toplama Ayırma tesisi olup Bekra bildirimi yapan var mı? Bazen araçlarda kullanmak için 1-2 teneke de olsa yağ alıyorlar, ya da kepçe için. Ama bakım aslında ortak şantiyede olduğumuz başka bir firma tarafından yapılıyor.Onların elinde olmaz şirket tedarik etmezse araçlar boşta kalmasın diye bir önlem amaçlı yapılıyor. Onların deposunda da olsa sormadan alıp kullanacakları için bırakmak istemiyorlar. Forkliftten çıkan bakım yağlarını da makina ekipmanı yağlamak için kullanıyorlar. Mesela geçtiğimi günlerde kompresör bakımı olduğunda yarım lt yağ çıkmış bunu da yine ekipmanı yağlamak için kullanıyoruz diyorlar.Ben EAYP için denetime geldiklerinde de özellikle belirtiyorum forklift yağlarının ekipman yağlamasında kullanıldığını.
 
Bu gibi durumlarda kimyasal kullanımınız yok ise ben boş beyan yapıyorum.
Belki boş beyana da gerek yoktur ama işi sağlamak almak adına boş beyanıtercih ediyorum.
Firmanızda birk kimyasal depolanıyor veya kullanılıyorsa bekraya dahil etmelisiniz.
 
doküman için çok teşekkürler

Merhaba, ben sistemi ilk defa kullanacağım. notifications sekmesinden add dangerous substance a tıklıyorum ama ekleme yapamıyorum, yönlendirebilir misiniz?
 
@loydbraun menü ingilizce ve add (ekleme) dediğimde gelen ekran aktif değil, bakanlığın bekra destek mailine attım sorunun çözümü sağlanmadı

ayrıca açılan uygulama aşırı ağır, ekranın gelmesi uzun sürüyor, sizde nasıl?
 
@ebudakli EÇBS---Tesis Sube Listesi -- Tesis seç-- uygulama listesi--- Bekra bildirim sistemi
Bu şekilde giriş yaptığınızı düşünüyorum.Değil ise böyle olmalı.
Ben rahatlıkla giriş yapabiliyorum.
Bir de Bakanlık niçin ing. menü koysun ki.. Foto atsanız belki yardımcı olabilirim, bilemedim.
 
Üst