• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
Merhaba arkadaşlar bugün tesisime ait BEKRA bildirimini güncellerken girişini yapmaya çalıştığım kimyasalın CAS kodunu yazıp arattığımda başka kimyasal adı çıkıyor diğer kimyasal ekle kısmından ilerlediğim zamanda CAS ve EC kodu kayıtlı olduğundan girişini yapmaya çalıştığım kimyasalı kaydedemiyorum acaba aranızda aynı sorunu yaşayan oldu mu?
 
@Merve İnan Tamamdır sebebini anladım :) "
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
" adresinden de sorguladığınızda "Sulfur" yazıyor, yani Kükürt. Kimyasalın içeriğinde %99 oranınında Kükürt var iken, Hidrojen Sülfür %0-1 arasında yer alıyor. Dolayısı ile direkt olarak size Kükürt'ün MSDS'ini yazmışlar ilk kısımda. Yapacağınız bildirim için Kükürt seçip miktarı yazmanız yeterlidir. %0-1 arası olan maddenin bildirilmesine gerek bulunmuyor Yönetmeliğe göre.

--
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yönetmelik ekinde 3 nolu notta %2 ve altını hesaba katmayabilirsiniz denmiş.
 
@Cem Yılmaz kükürt için yapıcam ben ama sistemde kükürt hiç çıkmıyor çıkan kimyasal direk sülfür bu şekilde beyan yaptığımda da karışıklık olurmu bilemedim.
 
arkadaşlar firmamda herhangi bir kimyasal kullanılmıyor sadece mutfak kısmında temizlik amaçlı kullanılıyor. BEKRA bildirimini boş yapamıyorum lütfen bir kimyasal giriniz hatası veriyor ne yapmak gerek ?
 
Merhaba ,

Temizlik amaçlı kullandığınız kimyasalların MSDS leri ile bilidirim yapabilirsiniz.
 
Tehlikeli Kimyasal ekleden ilerleyerek bildirimi yapın.
Dilerseniz cas numarasını girin.Eğer CAS numarasından çıkmaz ise diğer karışım/kimyasal ekleden manuel oluşturun.
 
MSDS'in 2 nolu başlığı altında tehlikelilik işaretine bakmalısınız. Var ise; Tehlikeli Kimyasal Ekle kısmından ekleyeceksiniz. %2 oranından büyük konsantrasyona sahip, birden fazla malzeme varsa; karışım olarak gireceksiniz. Tek bir madde ise Tehlikeli Madde olarak ekleyeceksiniz.
 
arkadaşlar firmadan aldığım Msds listesini atmışlar. asetik asit var mesela yanında p5a p5b p5c yazıyor. Ama sistem bir tanesini seçmeme izin veriyor. Firma kaynama noktasını falan bilmiyor bu durumda hangini gireceğim? Birde başka bir kimyasalda H1 H2 var aynı anda. bu durumda da tek birini seçebiliyorum hangisini seçeyim.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sasagapooHer zaman en zararlı görüneni seçiyorsun diye biliyorum. Yani asetik asitte p5a seçmelisin asetik asitte 16. bölümde parlama noktası yazıyor bende 60 altında olduğu için de zaten direk bu bölüme giriyor.
H1 ve H2 olunca da H1 seçeceksin aynı mantıkla. ben böyle yapıyorum yani...
 
Önceki cevapları görüntüle…
Nazlıhan TOPÇUMerhaba,
P5a P5b ve P5c sınıflandırması kimyasalın hem kategorisine hem de firmada kullanımına göre değişir .
Örneğin, alevlenir sıvılar Kategori 2 olarak sınıflandırılan asetonun yarısının büyük kaza tehlikesi oluşturabilecek özel proses koşullarında kullanıldığı, diğer yarısının ise çevre şartlarında depolandığı düşünülürse, asetonun yarısı P5b, diğer yarısı ise P5c olarak beyan edilecektir.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Savaş G.Doğru söylüyorsunuz Savaş Bey, yanlış analiz etmişim.
1631266625184.png
Düzeltmek adına şöyle diyelim o zaman; P5a da ayırt edici faktör kaynama sıcaklığını üzerinde tutulması,
P5b de yüksek basınç veya yüksek sıcaklık gibi özel proses koşulları ve P5c de bunların dışındakiler olarak tercih yapıcaz. Doğru muyuz?
 
Üst