• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

beyanlar-2019

Mert_keskin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Kasım 2019
Şehir
İstanbul
Firma
yok
arkadaşlar merhaba ılk defa beyan yapacagım beyanlar nasıl yapılır ? karışık beledıye atıgı mıktarını nasıl belırlerız ?
 
@Cem Yılmaz benzer bir konu açılmışken bende size bir şey danışayım üstadım (:
farklı ECBS tesileri açılmış bir firmam var. bu firmanın ürünlerini yurt dışına satan farklı vergi numaralı farklı bir firmamız daha var. Sadece al-sat yapıyor, yani tedarikçi olarak çalışıyor ve şimdilikte sadece yurt dışına satış yapıyor. Ambalaj beyanlarının yapılması için ECBS üzerinden firma kaydı oluşturdum, il müdürlüğüne dilekçeyi verdim.
Şimdi sorum şu (: bu firmanın sadece ambalaj beyanı yapılacak başka herhangi bir işlem yapılmayacak. Bu firmayı tesis olarak kaydetmeli miyim, yoksa firma üzerinden ambalaj beyanını açıp sadece bu şekilde ilerlesem yeterli olur mu. bilgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba,

Firma fiili olarak sadece ticaret yapıyorsa bence çok da gerekli değil açılışı. Ama işin içinde boş beyan da olsa "atık beyanı", "atıksu bilgi sistemi doldurulması" gibi şeyler var. İl Müdürlüğüne sorun diyeceğim ama onlardan gelecek cevabı tahmin edebiliyorsunuzdur :) "Kesinlikle açın".
[automerge]1583742207[/automerge]
@hayalperest HESAP kısmından erişimi olan yapabilir :harika:
 
@hayalperest Aynen öyle ,sizinle aynı durumda olan firmam var. Kütahya da şubesin ve Gebze şubesi beyanlarını Merkez olan Gebze üzerinden tamamlıyoruz.
 
Merhabalar 2019 yılı beyanımızı yaparken 2018 yılı beyanımız yapılmamış bunun için ne yapabiliriz acaba girilmiş hazırlık aşaması yazıyor ama onaylanma unutulmuş bunun için sorun bildir mi yapalım yoksa dilekçemi verelim bakanlıga?
 
Merhaba,

Girişi yapılmamış beyanları en son bakanlık açmıyordu, geçmişe dönük sistem açtırmak için Atık Yönetimi uygulaması duyurularında örnek dilekçe
mevcut olup, dilekçeyi hazırlayarak ilgili kuruma başvuru yapabilirsiniz.
 
Merhaba arkadaşlar, bir tesisim var ahşap odun keresteden ahsap palet üretiyor. Ben buna ek 5 değil de ek4 beyanı yapılır diye biliyorum, doğru mudur. Eğer öyleyse ek 4 sifresini nasıl temin edecegim, dilekçe örneği var mi
 
@taha yasin karataş aslında sizin durumunuz için öncelikle bağlı olunan çevre il müdürlüğü ile görüşmeniz, sistem dilekçe başvurusu ile açılmakta fakat beyanı yapılmamış yılı bakanlık geçmiş yıllarda açmamıştı, belki sistem değişmiştir diye bence önce il müdürlüğü ile görüşmenizi öneririm. (belki müdürlük artık sistem açıyordur, güncel durum nasıl bilgim yok)
Görüşmenize istinaden il müdürlüğü dilekçeniz ile bize başvurun derse müdürlüğe yada bakanlığa başvuru yapın derse bakanlığa dilekçe ile başvuruda bulursunuz. Belki sisteminizi açarlar.
 
Günaydın, TABS için , 2019 beyanı, mart sonuna kadar yapılır. Beyan yapılmış ise, sehven hatalı deyip, il çevreler HAZİRAN SONU na kadar beyanı düzeltme için açıyor. Ancak hazirandan sonra , beyan bilgilerini il çevre , bakanlığa gönderiyor.(envanter çalışmaları vs için) hazirandan sonra beyanın açılması zorunlu ise, Bakanlık ile görüşülmesi gerekiyor. 2019 mart sonuna kadar sisteme boş beyan bile olsa girilmesi lazım. İl çevre boş beyanı açıyor. Ama hiç beyan yok ise (onay kodu alınıp, yapılan hali) açmıyor.
 
merhaba beyanlarla alakalı bişi danışmam gerekiyor
Bizim genel müdürlük ve bölge müdürlüklerimizden atık çıkışı yapılıyor ofis atığı şeklinde fakat kargo çıkışı yok haliyle.
atık beyan sisteminde nace kodu - kapasite - birim kısmına kapasite kısmına ne yazmam gerekiyor ? 0 yazınca kabul etmiyor
 
ben geçen sene ağustos gibi dilekçe ile gidip 2018 beyanının yapılmamış olduğunu söylediğimde geçmişe yönelik işlem yapamıyoruz maalesef yapılabilecek bir şey yok şeklinde açıklama yaptılar?
 
merhaba, genel müdürlük 70.22.02 - İşletme ve diğer idari danışmanlık faaliyetleri (bir organizasyonun stratejik, mali, pazarlama, üretim, iş süreçleri, proje vb. yönetim hizmetleri ile ticari marka ve imtiyaz konularında danışmanlık) bölgeler 53.20.10 - Paket ve koli gibi kargoların toplanması, sınıflandırılması, taşınması ve dağıtımı faaliyetleri (dökme yükler ve evrensel hizmet yükümlülüğü altında postacılık faaliyetleri hariç)
 
Merhabalar herkese emin olamadığım bir konu hakkında sizlere danışmak isterim. Firmada tehlikeli atık gönderimi tkn alınmadan gerçekleştirilmiş sistemde kaydı yok yalnız bertaraf firmasından alındı makbuzu var. Beyan edilebilir mi acaba?
 
Tabi ki hayır. TKN kodu olmadan tehlikeli atık ne siz atık gönderebilirsiniz, ne de atık firması onu alabilir. Konu tespit edilirse de sağlam bir ceza yer iki taraf da. Gayrı resmi yolla göndermiş kabul ediliyorsunuz.
 
Üst