• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin lisans belge yenileme aşamaları

Işıl Ü.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Şubat 2015
Şehir
Antalya
Firma
..
Merhaba,
EÇBS üzerinden ilk defa Çevre İzin Lisans Belgesi yenileme başvurusunda bulunacağım. İlk önce ne ile başlamalıyım, Çevre şehircilik teknik uygunluk raporu tekrardan istiyor mu ? yardımlarınızı rica ederim.
 
Işıl Ü.Üstadım Merhaba,

Öncelikle şu bilgiyi hatırlatmakta fayda var; Çevre İzin ve/veya Lisans Belgelerini geçerlilik süresi dolmadan en az 180 takvim günü öncesinde başlatmak gerekir.

Gerekli süreler içerisinde yenileme başvurusu yaptığınız zaman il müdürlüğü uygunluk yazısından başlayacaksınız. İl müdürlüğü uygunluk yazısında istenilen belgeler;

- ÇED Görüşü
- Kapasaite Raporu
- İş akım şeması ve proses özeti
- Sicil gazetesi
- Diğer bilgi ve belgeler (yapmış olduğunuz faaliyete göre değişiklik gösterebilir)

İl müdürlüğü uygunluk yazısı aldıktan sonra yine yapmış olduğunuz faaliyete bağlı olarak bilgi ve belge talep edilir. Örneğin ambalaj atığı geri kazanım faaliyeti yapıyorsanız ve hava emisyon konulu çevre izni kapsamına giriyorsanız istenilecek belgeler;

- Teknik uygunluk raporu
- Emisyon ölçümü ve ölçüm yapıldığına dair rapor
- Valilik tespit raporu

Sistem üzerinden başvuru yapacağınız zaman istenilen bilgi ve belgeler karşınıza çıkmaktadır. Bir de Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliiğini okumanızı tavsiye ederim. Yönetmeliğin 11. maddesinin 1. fıkrasında ilgili madde yer almaktadır;

1650882910215.png
 
Merhabalar ,

ben bir konu için daha kafa karışıklığı yaşıyorum. Ambalaj tesisi lisans yenileyecek. İl müdürlüğündeki personel başvuru yaparken lisans yenileme değil yeni başvuru yapacaksın dedi. bir de biz daha önce sadece 15 li kod alıyorduk şimdi bir de 20 01 01 kodunu eklemeyi düşünüyoruz. Biz il müdürlüğü uygunluk için yeni başvuru yapsak sonra gfb den mi süreç devam ediyor, yoksa teknik uygunluk mu yine.
 
TUĞBA KONCAMerhaba Üstad,

Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik yayımlandı ve bu yönetmelik kapsamına göre tehlikesiz atık lisansı başvurusu yapmanız lazım. Ambalaj atığı lisansı alınmıyor. Bu ifade tehlikesiz atık lisansı başlığı kapsamında olacak. Bundan dolayı bütün işlemlerinizi geçici faaliyet belgesi sürecinden başlayacaksınız. Ayrıca atıkları karışık veya tek tür olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği detaylı inceleyin.​
 
Önceki cevapları görüntüle…
merhaba eylül ayı lisans yenilemem var kalan gün sayısı 120 yazıyor normalde şuan 10 ay zamanım var sayaç neye göre hesaplıyor ?
 
herkese merhaba ,

yakın zamanda tam zamanlı çalıştığım tesiste süre bitimi sebebiyle uygunluk ve çevre izni yenileme başvurusu yapacağım

Fakat sisteme eski gfb , izin başvuruları görüntülemek için girdiğimde çevre izninin alındığı çevre kimlik numarası ile güncel beyanların ve güncel teşvik vb başvuruların yapıldığı çknnin farklı olduğunu fark ettim .

Çevre İzninin alındığı Çkn aktif değil vergi numarası ile de çıkmıyor herhalde daha önce iptal edilmiş sebebini bilmiyorum

Daha önce benzer durumu yaşayan var mı ?

Ben nasıl Çevre İzni yenileme başvurusu yapabilirim , önceki başvuruları ve evrakları göremiyorsam bu gfb aşamasına düşmem anlamına mı geliyor ?

Bu arada eizin@csb ye yazdım , bizim uygulamamızda çknler arası aktarım yapılamıyor dedi .
 
burcutunatinazMerhaba, ecbs olmadan önce çevre Bilgi sistemi vardı. Tesisler çevre izin sistemine kod ve şifre ile gidiyorlardı. Bazı tesislerde 2 tane kod şifre oluyordu. Bir kod izin sistemi ile ilgili, diğer kod beyanlar ile ilgiliydi. Ecbs çıkınca kod şifrelere gerek kalmadı ve ecbsde aynı unvan ve adresle iki kayıt görünüyordu. İlk çıktığı zaman birleştirme işini bizde sorduk ama yapamadıklarını söylediler. Büyük ihtimalle bir çkn izinle, diğeri beyanlar ile entegrelidir. İzinle entegreli olanı ancak izin sisteminde ve/veya e-yeterlik sisteminde görebilirsiniz. Beyanlarla entegreli olanın üzerinde izin kaydı görünmez. Önceki evraklara maalesef ulaşamıyoruz. Eski izin sistemine yönlendiriyor ama o sayfa da açılmıyor. Bu arada firmanin unvanı ya da vergi numarası değişti mi?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Erkan YılmazFirma unvanı ve vergi numarası değişmedi . 17.01.2019 tarihinde alınmış Çevre İzni , bahsettiğiniz tarih aralığına denk geliyor mu ? Entegre edilmesi olmuyorsa sistemde gfbye düşmeden Çevre İzni Yenileme yapabilir miyim bu durumda ? Gfb ye düşmek için herhangi bir gerekçe yok şu anda evrakları görüntüleyememe haricinde .
 
burcutunatinazBenzer durum bende vardı ve dediğiniz gibi aktarım olmuyor çözümde bulunamıyor. Firmaya ait 2 tesis bulunmakta A tesisinde tehlikesiz atık, B tesisinde tehlikesiz ve ambalaj toplama ayırma bulunmakta fakat başvuru yaparken önceki mühendisin başvurusu ile A tesisi üzerinden B tesisi adresine ambalaj başvurusu yapılmış ve lisans adresi B ama tanımlı olduğu tesis A.
 
burcutunatinazİl müdürlüğüne danışmakta fayda var diyelim :) çünkü dediğiniz gibi GFB den başlamak demek tesis için ve bizler için hem maliyet hemde zaman evrak yönünden kayıp demek. Ancak durum nedeniyle GFB den başlamak gerekirken başlanmazsa ileride sıkıntı yaratabilir. Kendi sorunum için danışma yaptığımda çözüm hala bulunamadı.
 
Üst